Philips 276E8FJAB İncelemesi

Philips'in E serisi altında sunduğu profesyonel monitörü 276E8FJAB test merkezimizde.

CHIP Online Notu 82
  • Performans
  • Geniş renk gamutu
  • Titreşimsiz ekran
  • Profesyonel tasarım
  • USB yok

Philips, profesyonel kesim ve tasarımcılar için profesyonel seri ürün ailesinde bulunan 276E8FJAB modelini sunuyor. Tasarım itibariyle, daha önce inceleme şansı bulduğumuz 278E8QJAB monitör modelline benzer yapıda olan bu monitör de, 27 inç boyutunda bir ekrana sahip, ancak bu defa karşımıza Full HD değil, 2K bir çözünürlük geliyor. Yani bu monitör bizlere 1440 piksel görüntü sunuyor. Bu da 27 inç ekran boyutu için iyi bir değer oluyor. Elbette daha pek çok detayından bahsedeceğiz, yalnız önce Philips'in E serisinde bulunan bu monitörün tasarımına biraz daha yakından bakalım.

Tasarım

Tasarım

Güzel parlak siyah renkle renklendirilmiş bir arka yüzeyle gelen Philips'in bu monitörü, özellikle ön yüzden baktığınızda oldukça etkileyici duruyor. Zira ekran, parlamayı önleyen mat malzemeden oluşan bir panele sahip ve ekran çerçeveleri de son derece ince. Bu anlamda monitörün tasarımını oldukça beğendik. Yine siyah renkli ve kavisli yapıdaki ayak da, monitöre uygun yapıda.

Philips 276E8FJAB modeli, ergonomi yönünden biraz zayıf bir model. Öne ve arkaya doğru -5 ila 20 derece kadar eğilebiliyor. Ancak hepsi bu kadar. Monitörde, yükseklik ayarı yapamıyor veya VESA aksesuar yardımıyla duvara asamıyorsunuz.

Monitörün bağlantıları da yine arka tarafta yer alıyor. Burada HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, VGA ve ses portlarını görüyoruz. Herhangi bir USB portu monitörde yer almıyor. Hoparlör arayanlar ise, 3W'lık 2 hoparlörü bulabiliyorlar.

Özellikler ve performans

Özellikler ve performans

Philips 276E8FJAB, profesyonel kesim çalışanlar için uygun ölçüde bir monitör elbette, ancak iyi bir görüş sunan bir monitörü evine almak isteyenler de elbette tercih edebilirler. 178 derecelik görüş açısı sağlayan bir panelin sahibi olan monitör, tutarlı renk doğruluğuyla da beklentiyi karşılıyor. Monitörün ultra geniş renk gamı, geleneksel monitörlerden önemli ölçüde daha geniş bir alanı bizlere sunarak, sRGB renk gamutunun yüzde 132'sini karşılıyor. Bu da profesyonel tasarımcıların beğenebileceği bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Titreşimsiz ekran, ayrıca göz yorgunluğunu azaltmak için mavi ışık filtresi de kullanıyor. LowBlue Mode ile bunu sağlayabiliyorsunuz ve böylece özellikle uzun metinler okurken, karşısında göz yorgunluğunuzu azaltabiliyorsunuz.

1440p'de 60 Hz görüntü tazeleme hızına sahip olan panel, ayrıca AMD FreeSync desteğini de getiriyor. Ancak bu monitör için bir oyuncu monitörü diyemeyiz elbette. 4 ms tepki süresinde olan ekran, aksiyon oyunlarında rakiplerinden geri çizgiye konumlanıyor doğal olarak. Ancak görsel kalitesiyle oyuncuları memnun bırakabilir. Bu noktada, FPS'a nispeten daha yavaş tempolu oyunlar oynayan veya strateji, RPG veya macera türlerini tercih edenlerin beğenebileceklerini düşünüyoruz.

Özetle

Philips 276E8FJAB, IPS ekranıyla geniş renk gamutu sunması ve 1440p çözünürlüğüyle, ofis çalışanlarının, ev kullanıcılarının ve tasarımcıların beklentisini rahatlıkla karşılayabilecek ölçüde bir model oluyor. Güzel görüntü sunması, mavi ışık filtresi ve titreşimsiz ekranıyla, karşısında gayet memnun kalacağınızı düşünüyoruz. Monitörün fiyatı ise 1744 TL dolaylarında. Bu anlamda fiyatıyla da rakiplerine nispeten iyi seviyede durduğunu söyleyebiliriz.

Kimler Almalı

27 inç büyüklüğünde bir monitör ve 1440p çözünürlük arayan profesyonel kesim kullanıcılar Philips 276E8FJAB modelinden oldukça memnun kalacaklardır.

Alternatifleri

Philips 276E8FJAB modeline alternatif olarak Viewsonic VX2778-SMHD 27 inç modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 276E8FJAB
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
82
Ekran 27 inç
Çözünürlük 2560x1440
Tarama Hızı 60Hz
Panel IPS
Tepki Süresi 4 ms
Parlaklık 350 kandela
Piksel Aralığı 0.233
Bağlantılar VGA, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2
Dahili Hoparlör 3W x 2
Güç 22W
Boyutlar 613 x 466 x 189 mm
Ağırlık 4.69 kg.
Okuyucu Yorumları