Philips 278E8QJAB İncelemesi

Philips'in kavisli monitörleri arasında yer alan 278EQQJAB modelini inceliyoruz.

CHIP Online Notu 85
  • Başarılı görüntü
  • FreeSync
  • Kavis
  • Hoparlörler
  • Geniş renk gamı
  • USB yok
  • Malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi

Kavisli monitörleri artık oyun tarafında da ofis tarafında da görüyoruz. Mesela bizim masamızda da kavisli monitörler son zamanlarda eksik olmuyor. Özellikle geniş ekran ve görüntüleme oranı sunan monitörlerde kullanılan derin kavisler, daha sonrasında düz bir ekrana baktığınızda farkı hissettiriyor. Philips'in de monitörleri arasında kavisli modeller var; bunlardan biri de E Serisi altında sunduğu 278EQ modeli oluyor.

1800R kavis oranı

1800R kavis oranı

278EQ modeli, 27 inç boyutunda bir monitör. 1800R kavis oranı sunan monitör, bu kavis çizgisiyle trendi yakalıyor. Ancak bu kavis oranı, 27 inçlik bir ekran boyutunda, daha büyük ekranlara kıyasla kendini çok hissettiremiyor. Monitörde görüntünün sizi sarmalamasını istiyorsanız, bu nedenle daha geniş ekranlı modellere yönelmeniz gerekiyor. Bu da görüntüleme oranının artmasına sebep oluyor elbette. Elimizdeki model standart 16:9 görüntüleme oranı sunarken, daha geniş ekran ve kavisli monitörlerde bunun 21:9 ve 32:9 gibi örneklerini görebiliyoruz.

27 inç ekran

Dediğimiz gibi 27 inç ekranda 16:9 görüntüleme oranı sunan monitör, Full HD çözünürlüğünde görüntü üretiyor. 4 ms tepki süresi, 250 kandela parlaklık ve 3000:1 tipik kontrast oranı bir kenara, monitörün sRGB renk gamutunun yüzde 130'unu karşılaması gerçekten önemli. White LED arka aydınlatmalı bir panel kullanan monitör, fazlasıyla iyi görüntü üretiyor.

FreeSync desteği

FreeSync desteği

FreeSync desteği sunan monitör, böylece oyuncular için de ideal. Bağlantıları arasında HDMI ve DisplayPort'un yanında bir de VGA port bulunduran monitör, 3 watt'lık 2 dahili hoparlöre yer verdiği gibi, ayrıca ses çıkış portuna da yer açmış. Monitörde herhangi bir USB bağlantısı ise göremiyoruz.

Philips 278E8'in tasarımına da bakacak olursak, piyano siyahlı bir gövdeye sahip olduğunu söyleyebiliriz. İnce çerçeveleriyle güzel görünen monitör, metalik ayağıyla da buna uyum sağlıyor. Ancak malzeme kalitesinin daha iyi olmasını beklerdik. Zira ekran çerçevesi çok kolay esneyebiliyor.

Monitörde menü sistemi alışık olduğumuz şekilde sağ köşede yer almıyor. Ortadaki Philips logosunun arkasına joystick menü koyan şirket, böylece tüm işlemleri rahatlıkla buradan yapabilmenize olanak tanıyor.

Özetle

Kavisli monitör arayanlar rahatlıkla Philips'in 278E8 modelini yakından inceleyebilirler. Görüntü kalitesinden memnun kalacaklarını tekrar hatırlatalım. Monitörün fiyatı ise şu an 1200 TL civarında. Samsung'un bazı modellerine kıyasla daha uygun fiyatlı olduğunu söyleyebiliriz, ancak ondan da uygun fiyatlı modeller elbette var. Bu noktada seçim her zaman olduğu gibi yine sizin.

Kimler Almalı

Özellikle kavisli bir monitör arayanlar Philips 278E8QJAB modelini tercih edebilirler. Bunu yanı sıra güzel görüntü almak ve FreeSync desteği görmek isteyenler de öyle...

Alternatifleri

Philips 278E8QJAB monitöre alternatif olarak yine kavisli LG 29UM68-P modelini de yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 278E8QJAB
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
85
Ekran 27 inç VA LCD (1920x1080)
Ekran Formatı 16:9
Tepki Süresi 4 ms
Parlaklık 250 kandela
Kontrast 3000:1, 20M:1
Bağlantılar HDMI, VGA, DisplayPort
Dahili Hoparlör 3W x 2
Güç 31.8W
Boyutlar 620 x 470 x 189 mm
Okuyucu Yorumları