Philips 279M1RV İnceleme

Yeni nesil oyun konsolları düşünülerek geliştirilen Philips 279M1RV, PlayStation 5 ve Xbox Series X ile kullanıldığında 4K çözünürlükte 120 Hz görüntü sağlayabiliyor. Peki, ne kadar tatmin edici? İşte tüm detaylarıyla Philips 279M1RV incelemesi.

CHIP Online Notu 92
  • Şahane görüntü
  • 27 / 4K / 144 Hz / 1 ms
  • Parlak panel
  • Geniş renk üretimi
  • Değişken Yenileme Hızı (VRR) ve HDR desteği
  • Ergonomik özellikler
  • Entegre hoparlörler
  • Erişilmesi güç fiyat
Editörün Seçimi

Yeni nesil oyun konsolları 4K çözünürlükte 120 kare oyun oynatabiliyor, ancak elinizin altında bu görüntüyü sağlayacak bir televizyon ya da monitör olmadıkça, pek tabii ki tam performans alamıyorsunuz. Gerek oyun konsollarının gerek bu tip görüntü sağlayan ekranların fiyatları da malum, o nedenle ülkemizde herkesin erişebileceği cihazlar olduğunu söylemek pek doğru olmayacak. Oyun konsollarının fiyatları malum, bu ürünün de fiyatı pek ucuz sayılmaz. Şu an baktığımızda bu monitörü piyasada 16 bin 682 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Ancak satın alacakların fazlasıyla memnun kalacaklarını baştan söyleyebiliriz.

Evet, Yeni nesil oyun konsolları düşünülerek geliştirilen Philips 279M1RV, PlayStation 5 ve Xbox Series X ile kullanıldığında 4K çözünürlükte 120 Hz görüntü sağlayabiliyor. Bunu HDMI 2.1 bağlantı noktasından sağlayabilen monitör, DisplayPort 1.4 bağlantı noktasıyla da PC kullanıcılarını mutlu edecektir. Zira monitörde kullanılan panel 144Hz hızında hem AMD FreeSync hem NVIDIA G-Sync uyumlu. Böylece kullanım alanı fazlasıyla geniş. Özellikle farklı platformlarda kullanmak isteyen oyun severlere özgü bir model olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik arkasını çevreleyen Ambiglow aydınlatmalar da bunu had safhada destekliyor. Bu ışıklandırmalar hem görsellik anlamında katkı sağlıyor hem de oyun keyfini katlıyor. Film izlerken de pek tabii ki. Bu ışıklandırmalar sayesinde karanlık ortamda gerçekten de büyük keyif alıyorsunuz ekranın karşısındayken.

Sadece oyun odaklı değil elbette, zira karşımızdaki panel 4K çözünürlüğü destekliyor ve söylediğimiz gibi 144 Hz hızında görüntü üretebiliyor. Böylece oyunun yanı sıra profesyonel kullanımlar için de ideal durumda. 27 inç büyüklüğündeki monitörün ergonomik özellikleri de var. 130 mm’ye kadar yükseklik ayarı yapılabilen stantta ekranı 35 derece sol ve sağa döndürebiliyor, 20 dereceye kadar geriye, 5 dereceye kadar öne yatırabiliyorsunuz. Böylece karşısında uzun süre kullanımlar için de ideal.

Monitör tasarımıyla Reddot ödülü de almış. Görselliğiyle olduğu kadar malzeme kalitesiyle bunu size kanıtlıyor. Paneli zarif görünürken, standı da bunu destekleyecek ölçüde. Monitör, TV benzeri bir görüntüye sahip.

Philips 279M1RV hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Ekranın özelliklerine geldiğimizde, kullanılan panelin Nano IPS olduğunu söyleyerek başlayabiliriz. Ekranın parlaklık seviyesi 450 kandela. 1000:1 tipik kontrast oranının sağlandığı ekranda, DisplayHDR 600 sertifikası mevcut. DCI-P3 renk gamutunun yüzde 98’ini, sRGB renk gamının yüzde 133’ünü ve NTSC’nin ise yüzde 112’sini kapsayan ekranın renk desteği 1.07 milyar düzeyinde.

4K çözünürlüğünde olması, 27 inçlik bir panel için büyük avantaj getiriyor. Yüksek çözünürlükle birlikte son derece keskin görseller üretebilen ekran, bunu ekranın piksel yoğunluğuna borçlu durumda. Böylece oyun kısmını bir kenara koyun, 27 inç ekranda 4K çözünürlük ofis işlerinde büyük avantaj sağlıyor.

Oyun kısmına geri dönecek olursak, ekranın 144Hz destekli olması, oyun konsolu tarafında ise 4K çözünürlükte 120Hz desteği sağlaması gerçekten müthiş bir sonuca imza atıyor. 1ms tepki süresi, ekranın renk paletinin genişliği, panelin parlaklığı ve HDR desteğinin yer alması gerçekten keyif veren özellikler. Test ettiğimiz sırada bolca PlayStation 5 üzerinde Borderlands 3 oynadık ve bu tip AAA oyunlar için bu monitörün mükemmel bir seçim olacağının altını çizebiliriz. Oyunun renkli dünyasından monitörle geçirdiğimiz süre içinde büyük keyif aldık.

Bu arada monitörün hoparlörleri de şaşırtıcı derecede iyi performans sağlıyor. Ses dengesi fazlasıyla iyi ve bas seslerde de tatmin edici sonuç sağlıyor. Oyun oynamak kadar film izlemekten de bu monitörde harici bir ses sisteminiz yoksa büyük keyif alacaksınız kanaatindeyiz. Bu hoparlörlerde DTS Sound desteğinin bulunması da güzel olmuş.

Sonuç

Sonuç olarak değerlendirdiğimizde, Philips 279M1RV’nin şimdiye kadar HDMI 2.1 uyumlu monitörler arasında incelediğimiz en başarılı ekranlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. 27 inçte 4K çözünürlük ile gerçekten güzel bir görselliğe imza atan, bunu diğer özellikleriyle ve kuşkusuz oyun konsollarıyla 4K’da 120 kare desteğiyle pekiştiren ve yanına Ambiglow aydınlatmalar ile ergonomik özellikleri de ilave eden monitörün, bu tür bir model arayanlar tarafından kesinlikle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 3 adet HDMI 2.1 port sunması, DisplayPort 1.4 ile PC’ye el atması ve geniş USB seçenekleriyle de bağlantı zenginliği sağlaması elinizi kuvvetlendiriyor. Tekrar edelim, ses performansı da oldukça başarılı. Şu karede tek söyleyebileceğimiz eksi fiyat. Her güzel şey gibi bu monitör de maalesef pahalı bir seçenek. Başta da belirttiğimiz gibi ekranın fiyatı 16 bin TL dolaylarında.

Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 279M1RV
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
92
HDMI 2.1 3 adet
DisplayPort 1.4 1 adet
USB-C 1 adet
USB-B 1 adet
USB 3.2 4 adet
Ekran27 inç
Çözünürlük3840x2160
Tarama Hızı144 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelIPS 
Tepki Süresi1 ms
Parlaklık450 kandela
Kontrast (Tipik)1000:1
Görüş Açısı178/178 derece
VGAYok
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar609 x 545 x 75 mm
Ağırlık9.00 kg.