Android işletim sistemli TV inceliyoruz!

Philips'in Android işletim sistemli 4K Ultra HD televizyonunu inceliyoruz.

CHIP Online Notu 88
  • 4K
  • Görüntü kalitesi
  • 3D desteği
  • Android işletim sistemi
  • 3 yönlü Ambilight
  • Yüksek fiyat
  • Yazılımın gelişmesi gerek

Philips'in Avrupa'nın ilk Android işletim sistemli Smart TV'si olarak lanse ettiği ve bizim de bu yıl düzenlenen IFA Fuarı'nda yakından inceleme fırsatı bulduğumuz 55PUS8809 televizyonu, test merkezimize de konuk oldu elbette. Android işletim sistemli olmasıyla halihazırda Google hesabınızı ve Android uygulamalarını kullanabilmenize olanak tanıyan televizyon, Google hizmetleri, Cloud TV kanalları, oyun ve uygulamalar ve dahasını sunuyor. Televizyonun ayrıca 4K Ultra HD çözünürlük sunduğunu ve 3D destekli olduğunu da söyleyelim ve şimdi televizyona daha yakından bakalım.

Philips'in 8809 modeli, 55 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Böylece salonda geniş bir köşeyi hak eden televizyon, LED panelden oluşuyor. 4K Ultra HD çözünürlük getiren televizyon, ayrıca 3D desteği de gösteriyor. Elbette kutu içeriğinde 3D gözlükleri de görmek mümkün.

Televizyonun tasarımı oldukça şık. Ekranın her iki yanında yer alan ayaklarla ayakta duran televizyon, şık bir Philips logosuna da ekranın altında yer vermiş. Televizyonun kumandası da hem AirMouse olarak kullanılabiliyor, hem de arka yüzündeki QWERTY tuş takımıyla bir klavye olabiliyor.

Ekranın çevresine baktığımızda ise arka yüzde Ambilight ışıklandırmaları görüyoruz. Bu televizyonda üç kenarda karşımıza çıkan bu ışıklandırmalar, televizyon izleme keyfini arttırıyor. Bu özelliği, güzel bir filmde odanın ışıkları tamamıyla kapalıyken denemenizi öneririz.

4K ve 3D desteği

8809, 4K desteği gösteriyor. Evet, ancak henüz 4K yayının olmadığı bir gerçek; şu sıralar bu teknoloji test aşamasında. Ancak bu tür içeriklere erişmek mümkün. Yine 3D içeriklere de öyle. Bu formatlardaki videoları Philips'in 8809 modelinde izlemek gerçekten keyif verici. Biz kullandığımız süre boyunca televizyondan görüntü anlamında fazlasıyla memnun kaldık. Bunun arkasında Perfect Pixel Ultra HD motoru bulunuyor. Böylece görüntüler oldukça net ve canlı biçimde görüntülenebiliyor.

Televizyonun bir diğer özelliği ise içeriğinde çift Tuner bulundurması. Böylece bir programı izlerken bir diğerini kaydedebiliyorsunuz. Televizyonun dahili hafızası ise 1.6 GB kapasitesinde olduğunu söyleyelim.

8809, ilk başta da söylediğimiz gibi Android işletim sistemli bir televizyon. Android 4.2.2 işletim sistemiyle gelen televizyon, böylece kullandığınız Google hesabınızla oturum açmanıza ve televizyona oyun ve uygulamalar indirmenize olanak tanıyor. Kullanışlı olduğu bir gerçek. Fakat halen yazılımın ağır kalması nedeniyle çabuk sıkılmanız söz konusu. Akıllı televizyonlarda ne yazık ki bu sorunla sık sık karşılaşıyoruz. Yazılımın gelişmesi ve daha kullanışlı hale gelmesi gerekiyor.

Özetle

4K ve 3D desteği gösteren Philips'in 8809 modeli, Android işletim sistemine sahip olmasıyla da yenilikçi bir model. Görüntü kalitesiyle üst gömlek bir televizyon olduğu aşikar. Bunun yanında 3D desteği ve akıllı fonksiyonlarıyla da ek özellikler kazanıyor.

Philips 55PUS8809/12'nin fiyatı 6599 TL civarında.

Kimler Almalı

Hem görüntü kalitesiyle üst düzey hem de akıllı özellikleriyle yenilikçi bir televizyon arayanlar Philips 55PUS8809/12'yi yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Philips 55PUS8809/12'nin fiyatı yüksek geldiyse pazarda daha uygun fiyata yine 55 inç ve 4K'lı modeller mevcut. Bunlara örnek olarak LG 55UB830V ve Samsung UE-55HU6900'ü alternatif gösterebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 55PUS8809/12
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
88
Panel LED
Ekran Büyüklüğü 55 inç
Çözünürlük 4K Ultra HD
3D Var
İşletim Sistemi Android 4.2.2
Dahili Hafıza 1.6 GB
Görüntüleme Oranı 16:9
Tarama Hızı 1000 Hz
Parlaklık 450 kandela
Hoparlör 30 W (2 x 15 W)
Bağlantılar HDMI (4 adet), USB (3 adet), Wi-Fi, Ethernet, Scart
Boyutlar 1280 x 768 x 230 mm
Ağırlık 24.8 kg.
Okuyucu Yorumları