Pratik ve keyifli

Az yer kaplayan başarılı tasarım

Philips Airfryer HD9220 İnceleme
CHIP Online Notu 85

Pratik ve keyifli: Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız bir üründü Philips Airfryer. Bu yüzden, Philips Türkiye tarafından Test Merkezi'mize yollanınca hemen incelemeye aldık. Airfryer, patentli bir teknoloji ile sıcak hava kullanarak, pişirme / kızartma yapıyor. Airfryer'ı, ismine kanıp fritöz benzeri bir ürün sanmayın. Tam tersine Philips, bu ürünle yağ kullanmadan ya da çok az kullanarak lezzetli kızartmalar / yemekler yapılabildiğini iddia ediyor. Genel özellikleri itibariyle Airfryer'ı küçük bir fırın olarak değerlendirmek mümkün. Özellikle küçük aileler için çabucak lezzetli yiyecekler pişirebilen Airfryer'ın portföyünde; börek, kek ve kurabiyeden, balık, et, kumpir ve çeşitli kızartmalara kadar onlarca yiyecek mevcut. Ürün sadece pişirmek değil ısıtmak için de çok kullanışlı. Ayrıca yapışmaz yüzeyli olduğu için temizliği çok kolay.

Az yer kaplayan başarılı tasarım
Ürün işlevi düşünüldüğünde daha kompakt ve ergonomik olamazdı herhalde. İç ve dış hacmini çok verimli bir şekilde kullanan Airfryer'da sadece iki adet ayar düğmesi bulunuyor. Bu düğmelerden biriyle 80-200 derece arasında sıcaklık ayarı yapabilirken, diğeriyle de 0-30 dk arasında zaman ayarı yapabilirsiniz. Pişirilecek yiyeceklerin konduğu kısım yani pişirici, iki bölümden oluşuyor; sapın bağlı olduğu ızgara bölümü ve alttaki tava bölümü. Izgara bölümü, ürünün kutusundan çıkan metal bir plaka ile ikiye ayrılabiliyor. Böylece aynı anda farklı yiyecekleri pişirebiliyorsunuz. Üründeki kablo sarıcısı ise derli toplu bir görünüm sağlıyor. Bu parçaların bulaşık makinesinde yıkanabiliyor olması ise, büyük kolaylık. Airfryer'ın basit yapısının aksine çok işlevsel olması, size kısa sürede yiyecek hazırlama imkanı sunuyor. Dahası üründeki hava filtresi çok başarılı ve bu sayede örneğin balık pişirirken evde rahatsız edici bir koku olmuyor. Ürünün kutusundan çıkan yemek kitabıyla Airfryer kullanarak kolayca hazırlanabilecek bir dolu yemek var. Ayrıca http://airfryer.pclubturkiye.com/ adresinde ürünle ilgili bilgi, tarifler ve sağlıklı yaşam ipuçları bulabilirsiniz.

Tamamen yağsız kızartma oluyor mu?
Eğer hazır donmuş ürünleri kullanırsanız, Airfryer, sözünü tutuyor ve size yağda kızartılmışçasına lezzetli çıtır çıtır yiyecekler sunuyor. Fast food zincirlerindeki patates kızartmasını seviyorsanız, aynı tadı çok daha sağlıklı ve ucuz (dondurulmuş dilimlenmiş patatesin kilosu yaklaşık 5 TL) bir şekilde Airfryer ile elde edebilirsiniz. Fakat sizi uyaralım; içinde yağ olmadığı için patatesler hem leziz hem de hafif oluyor. Dolayısıyla yerken farkında olmadan ölçüyü kaçırabilirsiniz. Eğer kendiniz patates alıp kullanırsanız bir miktar (örneğin iki-üç yemek kaşığı) yağ kullanmak şart.


Püf noktaları var
İlk dikkat etmeniz gereken, ızgarayı tavadan ayıran düğmeye kazayla basmamak. Bu durumda tava yere düşebilir ve elinizde ızgarayla kalabilirsiniz. Tam saptaki başparmağınızın geldiği noktaya denk gelen bu kilidi açma düğmesi, tek bir basma hareketiyle değil de, basıp itme ya da basıp çekme gibi iki hareketle tava ve ızgara arasındaki kilidi açsaydı daha iyi olurdu kuşkusuz. Pişirmeyle ilgili çok önemli bir nokta ise, pişirme sırasında yiyecekleri kısa bir süre çıkararak sallamak. Sıcak hava yiyeceklerin her tarafının eşit oranda pişmesini sağlıyorsa da özellikle patates gibi yiyeceklerde bu sallama işlemi, gerçek kızartma tadı için hayati önem taşıyor. Ayrıca pişirme tavası altındaki ayaklar kısa olduğu için pişiriciyi çıkarınca koyacağınız yeri önceden hazırlamanızda fayda var. Zira tava kısmı, pişirmenin sonunda (doğal olarak) sıcak oluyor. Son olarak sıcak havanın rahat dolaşabilmesi için yiyeceklerin etrafında mantıklı bir boşluk bırakmak yerinde olacaktır. Sözgelimi donmuş dilim patatesten yola çıkarsak, tek seferde 600 gr'ı aşmamanızda fayda var.

Özetle

Philips Airfryer; usta aşçılarla mutfağa yabancı kişiler arasındaki kalın çizgiyi incelten, hayatında makarna yapmamış kişilerin bile keyifle başarılı sonuçlar alabileceği, pratik ve eğlenceli bir ürün.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips Airfryer HD9220
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
85
Kapasite 800 gr / 2.2 lt
Boyutlar 287 x 315 x 384
Ağırlık 7 kg
Güç 1425 Watt
Kablo uzunluğu 1 mt
Fiyat 479 TL
Okuyucu Yorumları