Philips BDM4037UW İncelemesi

Philips'in tam 40 inç boyutunda ve 4K monitör modeli BDM4037UW nasıl görüntü sağlıyor? İnceledik!

CHIP Online Notu 81
  • Genel görüntü kalitesi
  • Kontrast seviyesi
  • Ekran boyut ve çözünürlüğü ideal
  • Bağlantı çeşitliliği
  • Tasarım
  • Renk doğruluğu IPS panel kadar değil
  • OSD
  • Yavaş tepki süresi

Philips'in 3840x2160 piksel, yani doğal 4K desteği veren bu 40 inçlik modeli, muazzam ölçülerde bir monitör olarak dikkat çekiyor. LCD panelini, kavisli ince bir metal taban üzerine inşa eden Philips, etkileyici 4000:1 kontrast oranıyla da, özellikle video ve film izlemek için öne çıkan bir model hazırlamış. Elbette monitör bu kadar büyük olunca, çalışma platformu olarak da karşımıza çeşitli seçenekler çıkıyor. Bunlardan biri de monitörün MultiView özelliği ile çoklu ekran sunabilmesi. Hepsinden bahsedeceğiz, ama önce monitörün tasarımına bir bakalım.

Tasarım ve özellikler

Tasarım ve özellikler

Philips BDM4037UW, tasarımıyla oldukça şık bir model oluyor. Az önce de söylediğimiz gibi kavisli metal bir ayak üzerinde duran 40 inç boyutunda bir monitör olan BDM4037UW, ince ekran çerçevesiyle de minimalist tasarım sergiliyor.

Standın alüminyum kaplamasına eşlik eden ince alüminyum çerçeve, arka yüzde ise parlak beyaz bir kaplama ile ön ve arka yüzeyden bakıldığında hoş görünen bir monitör olması sağlanmış. Bu arada ekranın da hafif bir kavise sahip olduğunu söyleyelim. Yani BDM4037UW'nin ekranı düz değil. Kıvrımlı ekranıyla hafifçe sizi sarmalayan BDM4037UW, bu özelliğiyle sıradan monitörlerden de sıyrılmayı başarıyor.

Philips BDM4037UW, büyük ve şık bir monitör. Ancak ergonomi anlamında büyük özellikler sunmuyor. Ekranı hafifçe öne ve arkaya yatırmak dışında pek fazla hareket ettiremiyorsunuz. Yani, bu monitörden pivot ve tilt gibi özellikler beklemeyin.

Monitörün bağlantılarından da bahsedelim. Monitör, bağlantı açısından zengin özellikler sunuyor. İki DisplayPort, 1 HDMI 1.4 ve 1 HDMI 2.0'ın yanı sıra ayrıca tam 4 adet USB 3.0 bağlantı portu da bulunduran monitör, tüm bu bağlantılarına arka yüzeyde yer veriyor.

Monitörün arka alt tarafında iki adet hoparlör de yer alıyor. 5W'lık ses çıkış gücüne sahip olan bu hoparlörler yeteri kadar iş görüyor. Yine arka yüzeyde, sağ köşede menü çubuğunu görüyoruz. Tüm menü işlemlerini bu çubuk üzerinden halledebiliyorsunuz. Ancak menü kullanımı biraz ağır, bunu da söylemek gerek.

Görüntü kalitesi ve performans

Görüntü kalitesi ve performans

Philips BDM4037UW, özellikle kutudan çıktığı anda iyi bir görüntü kalitesi sunmasıyla önem arz ediyor. Yani fabrika çıkışında optimizasyonu iyi yapılmış. Böylece herhangi bir ayar yapmadan rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Özellikle kontrast oranıyla beğendiğimiz BDM4037UW, sRGB renk alanının yüzde 99'unu ve Adobe RGB renk gamutunun da yüzde 84.6'sını kapsıyor. Bu yüzdelerin her ikisi de etkileyici oranda yüksek. Ancak yine de IPS panellerin renk doğruluğu kadar sağlamıyor.

3860x2160 piksel çözünürlüğünde olması, ekranın 4K içerikleri tüm canlılığıyla görüntüleyebileceği anlamına geliyor. Ayrıca 40 inç boyutunda olması ve 4K çözünürlüğüyle birleşmesi, ekranın çoklu çalışma biçimlerinde kullanılabilmesi için de ideal. Bunu da MultiView özelliğiyle sağlayabiliyorsunuz. MultiView ile beraber, ekranı 4'e ayırabiliyor ve böylece ister farklı kaynaklardan, ister tek kaynaktan gelen görüntüyü, monitöre yayabiliyorsunuz.

Philips BDM4037UW, bir ofis monitörü olmak veya ev için uygun, ayrıca istenirse elbette bir oyun monitörü olarak da tercih edilebilir. Ancak bu noktada 4ms tepki süresine sahip olması, aksiyon oyuncuları için bir handikap olabilir, bunu da söylemek gerek. Oyuncular, FPS türü oyunları dışında ise tepki süresiyle ilgili bir sıkıntı yaşamayacaklar.

Özetle

Philips BDM4037UW, büyük ekran boyutu ve 4K çözünürlüğü ile muazzam ölçüde bir görüntü sağlıyor. Bunu, etkileyici kontrast oranıyla da birleştiren monitör, geniş masaüstü çalışma alanını tercih edenler için önemli bir model. Özellikle video ve film izleme noktasında büyük keyif verdiğini de söyleyelim. Bu anlamda, televizyon kadar büyük boyutlu bir monitör arayanlar, BDM4037UW modelini tercih etmek isteyebilirler.

Philips BDM4037UW'nun fiyatı ise 2943 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Özellikle 40 inç gibi geniş boyutlu bir monitör arayanlar ve 4K çözünürlük isteyenler Philips BDM4037UW modelini satın almayı düşünebilirler.

Alternatifleri

Eğer daha fazla grafik noktasında iş odaklı bir monitör arıyorsanız Philips BDM4350UC/00 modelini de yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips BDM4037UW
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
81
Ekran 40 inç
Çözünürlük 3840x2160
Tarama Hızı 60Hz
Panel VA LCD
Tepki Süresi 4 ms
Parlaklık 300 kandela
Piksel Aralığı 0.230
Bağlantılar VGA, HDMI 1.4, HDMI 2.0, DisplayPort (2 adet), USB 3.0 (4 adet)
Dahili Hoparlör 5W x 2
Güç 43W
Boyutlar 909 x 643 x 247 mm
Ağırlık 11,6 kg.
Okuyucu Yorumları