iPhone ve iPod için ses sistemi testte!

iPhone ve iPod'unuz için iyi bir ses sistemi mi arıyorsunuz? Aradığınız bu olabilir (mi?)

Philips Fidelio DTM5096 İnceleme
CHIP Online Notu 83
  • Kule tasarım
  • Kaliteli ses
  • Kompakt çözüm
  • Çeşitli bağlantı seçenekleri
  • Fiyatı yüksek

iPhone ve iPod hoparlör sistemleri dendiğinde akla genellikle masa üzerinde yer alan küçük hoparlörler gelse de, aralarında büyük örnekler de yer alıyor. Bugün elimizdeki Philips Fidelio modeli de bunlardan biri. Sahip olduğu yüksek ses çıkış gücüyle birlikte ofisinde veya evinde bir köşeden müzik tıngırdatmaktan daha fazlasına olanak tanıyan Fidelio DTM5096, çok amaçlı kullanım sağlamasıyla da yalnızca iPhone veya iPod sahibi olanlara hitap etmiyor. Fakat elbette üzerindeki istasyona bir iPhone / iPod / iPad takılsa fena olmaz... Şimdi Fidelio DTM5096'ya daha yakından bakalım...

Kule tasarımında

Kule tasarımında

Fidelio DTM5096, kule tasarıma sahip bir hoparlör sistemi. Üzerinde yer alan dock istasyonuyla cihazın ana görevi elbette Apple ürünlerine ses desteği sağlamak. Bunu da iPhone, iPod veya iPad'le yapabilen cihaz, üzerine oturttuğunuz bu cihazlara yüksek güçte ses kazandırıyor.

200W çıkış gücüne sahip olan Fidelio DTM5096, 3.1 kanal ses sistemi getiriyor bizlere. Bununla birlikte ayrıca dahili subwoofer'a da sahip olan cihaz, LivingSound özelliği ile kayıpsız ve net ses sağlayabiliyor. Elbette buna çevresel ses desteği de dahil. Onu odanın bir köşesine konumlandırsanız da, yaydığı sesin odayı sardığını hissetmek zor değil. Bu anlamda ses sisteminin sağladığı ses performansını beğendik. Fakat sahip olduğu yüksek fiyat düşünülünce, cihaz cazibesini bir miktar kaybediyor. Buna zaten yukarıdaki özet bölümünde değindik.

Çeşitlilik bol

Çeşitlilik bol

Fidelio DTM5096, yalnızca Apple ürünlerini çalmıyor, çevresinde daha pek çok ses kaynağını yakalayabilecek bağlantı seçeneği var. Bunlardan biri elbette ön panelinde yer alan disk sürücü kısmı. Buraya yerleştireceğiniz CD'leri çalabilen cihaz, yine FM radyo özelliğine de sahip.

Fidelio DTM5096'nın sunduğu Bluetooth desteğiyle birlikte çevredeki tüm Bluetooth'lu cihazlardan ona ses gönderebilmeniz mümkün. Ayrıca arka kısmında yer alan MP3 Link ve USB Direct bağlantılarını kullanarak da ek cihazlar bağlayabiliyorsunuz. Elbette AUX girişi de mevcut.

Bunlarla beraber cihazın tepesinde yer alan kontrol paneliyle de rahat bir kullanım sağlamak gayet mümkün. Yine ses sisteminin istasyonuna koyduğunuz iPhone / iPod / iPad'in aynı zamanda şarj edildiğini de söyleyelim.

Özetle

Philips'in zaten ses sistemleri konusunda ne kadar başarılı olduğu biliniyor. Bu konudaki tecrübesini Fidelio DTM5096 modeline de yansıtan Philips, ortaya iyi bir iş çıkarmış. Ses kalitesiyle beğendiğimiz cihaz, tasarımıyla da dikkat çekici bir ürün. Her ne kadar iPhone ve iPod hoparlör sistemi olarak sunulsa da bağlantı konusunda çeşitlilik sağlamasıyla kullanım zenginliğini arttıran cihazın bizce tek göze batan yanı yüksek fiyatı. 1999 TL'lik fiyat etiketine sahip olan cihaz, bu bağlamda açıkçası pek çok kullanıcının ilgisinin dağılmasına sebep olabilir. Öyle ki piyasada çok daha uygun fiyata hem kalabalık ev sinema sistemleri hem de tekil soundbar'lar bulunuyor. Bu anlamda Fidelio DTM5096, hedef kitlesini oldukça daraltıyor diyebiliriz.

Kimler Almalı

Philips Fidelio DTM5096, niş bir kitleye hitap ediyor. Bu cihazın, klasik dock istasyonlarından daha büyük yapıda bir ürün arayan ve yüksek ses kalitesini hedefleyen iPhone ve iPod sahiplerinin arayabileceği bir ürün olduğunu söylemek mümkün.

Alternatifleri

Philips Fidelio DTM5096'ya alternatif olarak daha küçük boyutlu dock istasyonlarını tercih edeceklere yine Philips DS9/10 ve Pioneer X-SMC00 modellerini önerebiliriz. Öte yandan daha uygun fiyata kompakt yapıda ses sistemi arayanlar da Samsung Curved Soundbar, Philips HTL2163B veya yine Samsung HW-H450 modellerini inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips Fidelio DTM5096
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
83
Ses Çıkış Gücü 200W
Kanal Sayısı 3.1
Uyumluluk iPhone, iPod, iPad
Bağlantılar AUX, MP3 Link, Bluetooth
Boyutlar 994 x 300 x 300 mm
Ağırlık 9 kg
Okuyucu Yorumları