Philips Momentum 326M6VJRMB İnceleme

Philips'in ışıklandırmalı, 32 inç ve 4K Momentum 326M6VJRMB monitörünü inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • HDR ile canlı renk desteği
  • Güçlü statik kontrast
  • Adaptive-Sync desteği
  • DCI-P3 kapsama alanı
  • Modern tasarım
  • Karanlık sahnelerde HDR performansı

Philips'in Momentum serisine ilişkin daha önce 43 inçlik bir modeli incelemiştik. Geçtiğimiz sene IFA'da tanıtılan bu yeni aileden bu kez 32 inçlik olan Momentum 326M6VJRMB modeli bizlerle.

Bu monitöründe de daha önceki modelde olduğu gibi Ambiglow ışıklandırmayı kullanan Philips, böylece daha keyifli bir izleme deneyimi sağlarken, ayrıca bu monitörüyle yine oyunculara hitap ediyor. Özellikle konsol oyuncuları tarafından beğenilecek olan model, ışıklandırmasının yanı sıra tasarımıyla da ilgi çekici görünüyor. Parlak piyano renkli gövdesi ve metalik ayağıyla beraber masa üzerinde güzel görünen monitör, ergonomi konusunda da esneklik sağlıyor. Her ne kadar ekranı sağa ve sola döndüremeseniz de, ekranın yüksekliğini ayarlayabiliyor, öne ve arkaya doğru eğebiliyorsunuz.

Momentum 326M6VJRMB, 32 inç büyüklüğünde bir monitör. 4K çözünürlüğünde görüntü üreten ekran, DisplayHDR 600 desteği ile beraber HDR konusuna da çözüm getiriyor. Geniş renk gamutu, HDR desteği, düşük veri gecikmesi ve tüm bunlara ek olarak Adaptive-Sync desteği sağlamasıyla birlikte oyuncular için de uygun olan monitör, Ambiglow ışıklandırmasıyla da ister karşısında oyun oynayın, ister film izleyin, gayet keyif verecektir.

Görüntü Özellikleri Neler?

Görüntü Özellikleri Neler?

32 inçlik Momentum, dediğimiz gibi 4K çözünürlüğünde görüntü sunuyor. Daha önce incelediğimiz Momentum 43 inç büyüklüğündeydi ve masa başında yakından çalışmalar için herkese uygun olan bir model değildi kuşkusuz. Ancak bu modelin ekran boyutu masa başı çalışmaları için ideal. Flicker-free teknolojisini barındırması ve LowBlue Modu sunmasıyla da ekran başında uzun süreler durmanızı destekleyen monitör, DCI-P3 renk uzayının da yüzde 98'ini kapsayabiliyor.

Parlaklık noktasında tipik olarak 400 kandela, maksimum değerde ise 600 kandela sonuç üreten monitör, kontrast oranıyla ise 3000:1 tipik, 80M:1 SmartContrast içeriyor.

Performansı Nasıl?

Performansı Nasıl?

Momentum 326M6VJRMB, performans bakımından etkili bir model. Özellikle oyunlarda denediğimiz monitörde, mesela Battlefield V'te zengin bir görüntü sağlamayı başarıyor. Cömert renk gamı sayesinde ekstra doygunluk gösteren monitör ile özellikle doğa içeriklerini görüntülerken keyif alıyorsunuz. Mesela Shadow of the Tomb Raider'da doğal ortamlar güçlü doygunluktan dolayı oldukça canlı göründü. Buradan hareketle benzer senaryonun filmlerde de olabileceğini söyleyebiliriz.

Bu arada monitörün görüntü performansının yanında ses performansı da tamamlayıcı nitelikte. DTS destekli 5W'lık çift hoparlör bulunduran monitör, bağlantı noktasında da geniş seçenek sunuyor. DisplayPort 1.4'ün yanı sıra ayrıca üzerinde 3 adet HDMI 2.0 portu bulunduran monitör, öte yandan 4 USB 3.0 portuyla donalı durumda.

Özetle

Sonuç olarak Philips'in bu Momentum monitörü için hem oyun hem çalışma platformu için ideal bir seçenek olduğunu söylemek mümkün. HDR desteği, Adaptive-Sync desteği ve 4K çözünürlüğünde görüntü üreten 32 inç boyutundaki ekranıyla, çok yönlü bir monitör oluyor. Ona ekstra şık bir görünüm kazandıran Ambiglow desteği de cabası. Bu anlamda tüm bunları isteyen kullanıcılar için uygun bir seçenek olacaktır.

Kimler Almalı

32 inç büyüklüğünde 4K çözünürlük görüntüleyen bir monitör arayanlar başta olmak üzere, hem iş hem genel kullanım hem oyun senaryolarında kullanılmak üzere Philips Momentum 326M6VJRMB tercih edilebilir.

Alternatifleri

Eğer bu modeli beğendiniz ancak daha büyük ekran istiyorsanız Philips Momentum 436M6VBPAB modeline veya yine alternatif olarak Viewsonic VX4380-4K modeline bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips Momentum 326M6VJRMB
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
90
Ekran32 inç
Çözünürlük3840x2160
Tarama Hızı60 Hz
Görüntüleme Oranı16:9
PanelMVA LCD
Tepki Süresi4 ms
Parlaklık400 kandela
Kontrast (Tipik)3000:1
Kontrast (Dinamik)80.000.000:1
Görüş Açısı178
VGAYok
DisplayPort 1.21 adet
HDMI 1.43 adet
KulaklıkVar
HoparlörVar
Boyutlar728 x 604 x 206 mm
Ağırlık7,21 kg.
Okuyucu Yorumları