Ütü yapmayı eğlenceye dönüştürüyor

Philips PerfectCare GC 9230 ile ütü yapmak işkence olmaktan çıkıp eğlenceli bir hale geliyor.

Philips PerfectCare GC 9230 İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Editörün Seçimi

Philips'in Test Merkezimize konuk olan kazanlı ütüsü PerfectCare GC 9230, ilk bakışta geleneksel buharlı ütülerin aksine bütünleşik su haznesi ve kazanıyla dikkat çekiyor. Hazneyi ve kazanı içinde barındıran plastik gövdenin üzerine konumlandırılan ütünün kendisi de tek bir kablo ile bu sisteme bağlanıyor. Yani tek kablo üzerinden ütünün hem elektriği hem de buharı aktarılmış oluyor. Kazan hariç 1.2 Kg ağırlığında olan ütü gayet ideal bir kullanım sunuyor. Kazan ile birlikte bu ağırlık 5 Kg'a ulaştığı için ütüyü, ütü masasından ziyade ayrı bir sehpa veya standa koymak daha mantıklı. Bu gibi bir durumda ütünün 1.7 metrelik kablosunun da yeterli bir mesafe sunduğunu söyleyebiliriz.

Sürekli su taşımaya son

1.5 litrelik kapasitesi olan ütüye sürekli su koymanıza gerek olmaması gerçekten de büyük kolaylık sağlıyor. Bu bağlamda çok sayıda kıyafeti kesintisiz ütüleyerek ütü işlerinizi bir defada halledip "aradan çıkarabiliyorsunuz". Üstelik PerfectCare GC 9230, çoğu kazanlı ütünün aksine suyun değiştirilebilmesi için soğumasını beklemek zorunda olmadığınız bir ütü. GC 9230 bu bağlamda siz su ekledikçe dâhili motoruyla bu suyu çekerek kullanıyor. Bu işlem esnasında biraz gürültü oluştuğunu da belirtmekte fayda var.

Isı ayar düğmesi tarih oldu

Tüm bu özelliklerin de ötesinde PerfectCare'in en çok beğenimizi kazanan yanı, ısı ayar tuşunu ortadan kaldırmış olması. Taban sıcaklığı sabit olan PerfectCare, her türlü kumaşı farklı ayarlarla boğuşmadan, doğrudan ütüleyebiliyor. Bu bağlamda kırışıkları ütünün taban ısısı sayesinde değil, püskürttüğü güçlü buhar ile düzletiyorsunuz. Öyle ki, GC 9230 aşırı kırışık kumaşı bile, cinsi ne olursa olsun, 5.5 barlık basınçlı optimal şekilde dağılan 120 gramlık sürekli buharıyla tek geçişte düzeltebiliyor. PerfectCare'de ayrıca bir şok buhar tuşu yer alıyor ve bu tuş, 240 gramlık şok buharı sağlayabiliyor. Dikey buharlı ütülemenin de mümkün olduğu GC 9230'u kumaşın üstünde unutsanız dahi kumaş yanmıyor.

Su damlatmayan ütü

Açıldıktan sonra iki dakika içinde buhar püskürtmeye hazır olan GC 9230, buharı dışarıya salmadan önce kendi haznesinde dolaştırarak buharın su bırakmasını da engelleyebiliyor. Böylece buharlı ütülerin bir başka sorunu olan su damlatma sorunu da tarih oluyor. GC 9230'da suyun ısınması sırasında yanıp sönen, su ısınınca sürekli yanan bir ışık bulunuyor. Yine suyun bittiğini haber veren ayrı bir ışık da unutulmamış. Saf su kullanma zorunluluğu olmayan Philips GC 9230, kireç tutmamasının yanında kazanının temizlenmesini de üzerinde bulunan Easy De-Calc düğmesi sayesinde oldukça basit bir hale getiriyor.

Güvenlik ön planda

2400 Watt'lık ürün Optimal ısı teknolojisi sayesinde elektrik tasarrufu da sağlıyor. Yine Philips güvenlik konusunu da ihmal etmeyerek ürüne bir kilit mekanizması yerleştirmiş. GC 9230'de yer alan kilit tuşu ile ütüyü kazana kilitleyebiliyorsunuz. Böylece ütüyü taşırken kazanı da beraberinde taşımak mümkün. Bu, aynı zamanda çocukların ütüyle oynamasının da önüne geçen bir özellik. Yine ütüyü açık unutmanız durumunda 10 dakika sonrasında kendi kendini kapatan bir mekanizma olması da beğenimizi kazandı. Son olarak ütünün üzerinde yer alan açma kapama tuşu sayesinde cihazın fişten çıkarılmaya gerek kalmadan kapatılabilmesi de takdire şayan.

Özetle

Hayatınızı -doğrusunu söylemek gerekirse eşinizin hayatını- kolaylaştıracak olan Philips PerfectCare GC 9230 ile ütü yapmak gerçekten de sıkıcı bir uğraş olmaktan çıkıyor. Tek geçişle kırışıklıkları gideren PerfectCare GC 9230, hem zaman kazandırıyor hem de bütün ütü işlerini bir defada halletmenizi mümkün kılıyor. Evet, fiyatı diğer ütülere göre yüksek fakat testlerimiz gösterdi ki PerfectCare GC 9230 harcadığınız her kuruşu sonuna kadar hak ediyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips PerfectCare GC 9230
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
85
Buhar çıkışı 120g/dk normal, 240g şok
Dikey buhar Var
Buhar basıncı 5.5 Bar'a kadar
Güç 2400W
Su tankı kapasitesi 1500ml
Isınma süresi 2 dk
Kablo/Hortum uzunluğu 1.8m/1.7m
Kablo serbestliği 180 derece
Kumaş İpek dahil her türlü kumaş
Ütü ağırlığı 1.2Kg/5 Kg
Okuyucu Yorumları