Pineng PN-888 İnceleme

Her akılı telefon sahibinin ihtiyacı olan mobil şarj cihazlarına yeni bir örnek: Pineng PN-888.

CHIP Online Notu 73
  • Tasarım
  • Dijital ekran
  • Gizli kablolama
  • Performans
  • Fiyatı çok yüksek
  • Büyük boyutlar

Mobil şarj cihazlarına fazlasıyla ihtiyaç duyuyor ve hatta o gün işten sonra hemen eve dönmeyeceksek kuvvetle muhtemel yanımızda bir mobil şarj cihazı bulunduruyoruz. Olmadı, işten çıkmadan önce bir şekilde telefonumuzun bataryasını yüzde 100'e getirmeye çalışıyor veya artık gittiğimiz mekanda priz arama telaşına düşüyoruz. Bu noktada seçim sizin elbette, ancak mobil şarj cihazlarının gerekliliği açık.

Bu alanda pazarda çok sayıda marka ve model bulunuyor. Bunlar arasında hızlı şarj edeninden tutun da, devasa kapasitelere ulaşan modeller de yer alıyor. Bunlardan biri de Pineng PN-888 oluyor.

Pineng Türkiye tarafından kullanıcılara sunulan Pineng PN-888 mobil şarh cihazı, özellikle tasarımıyla ve kullanım şekiyle dikkat çekiyor. Ancak bu biçim, yalnızca ona özel değil. Zira Pineng'in diğer ürünlerinde de tasarım özelleştirmelerine rastlıyoruz. Bu anlamda marka, rakiplerinden farklılaşıyor diyebiliriz.

Pineng PN-888, boyut itibariyle biraz büyükçe, hemen hemen biraz kalınca bir akıllı telefon büyüklüğünde. Beyaz renkli bir gövdeye sahip olan cihaz, üzerinde sarı renkli şeritlerle tasarım noktasında güzelleşiyor. Ancak sağ kenarında yer alan bu sarı renkli şerit yalnızca bir tasarım güzellemesi değil, ayrıca bir USB kablosu. Evet, cihazın hemen kenarındaki çentikten tutup çektiğinizde, bu alan açılıyor ve kablosu ortaya çıkıyor.

Pineng PN-888, USB, microUSB ve yine gizli bir köşesinde iPhone'lar için Lightning portları sunan bir mobil iarj cihazı oluyor. Yani eğer telefonunuz artık yeni jenerasyondan bir modelse, telefonunuzun kablosunu kullanmanız gerekecek.

Pineng PN-888, üzerinde bir ekran da bulunduruyor. Bu ekranı üzerinde bataryanın ne kadarının dolu olduğunu dijital olarak görebiliyorsunuz. Bilindiği gibi mobil şarj cihazlarının pek çoğunda böylesi ekranlardan ziyade LED ışıkları görürüz. Bu anlamda Pineng PN-888 biraz daha farklı bir model oluyor.

Ekranda yalnızca batarya doluluk oranını görmüyoruz elbette. Ayrıca bağladığınız cihazın ne kadar akımla şarj olduğunu görebiliyorsunuz. Öte yandan cihazın QuickCharge 3.0 teknolojisine de sahip olduğunu söyleyelim. Böylece cihaz hızlı şarj sürelerine ulaşabiliyor.

Özetle

Hemen her akıllı telefon sahibinin mutlaka bir mobil şarj cihazı vardır; olmayanlar da edineceklerdir bir adet muhtemelen. Zira buna gerek duyuyoruz. Bu anlamda pazarda çok sayıda seçenek olması güzel; böylece herkes kendine uygun bir modeli bulabiliyor. Bunlardan biri olan Pineng PN-888 modeli de yetenekli bir cihaz oluyor. Boyuları biraz büyükçe, ayrıca aynı anda iki farklı cihazı şarj edemiyorsunuz. Fakat performans açısından başarılı bulduk. Fiyat konusu ise, açıkçası biraz düşündürücü oluyor. Zira Pineng PN-888'in fiyatı 274 TL dolaylarında. Bu fiyatın yarısından da aşağıya yine 10 bin mAh'lik kapasiteli kaliteli mobil bataryalar görmek mümkün. O nedenle Pineng'in fiyatlarında revizyon yapması gerektiğini düşünüyoruz doğrusu.

Kimler Almalı

Her akıllı telefon sahibi tarafından tercih edilebilecek bir mobil şarj cihazı olan Pineng PN-888, özellikle telefonunda microUSB yuvası bulunan kullanıcılara hitap ediyor.

Alternatifleri

Pineng PN-888'e daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak TP-LINK TL-PB10400 mobil şarj cihazını da önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Pineng PN-888
Ürün Markası Pineng
CHIP Online Notu
73
Bağlantı MicroUSB, USB, Lightning
Kapasite 10000 mAh
Renk Beyaz
Şarj Süresi 2 saat / 45 dakika
Okuyucu Yorumları