Plantronics BackBeat FIT 3100 İnceleme

Sporcular bu kulaklıkla rahat edecek: Plantronics BackBeat FIT 3100 incelemesi.

CHIP Online Notu 90
  • Güzel tasarım
  • Hafif ve rahat
  • Pil ömrü
  • Suya dayanıklı
  • Uygun ses performansı
  • Bataryalı taşıma çantası
  • Bas seslerde zayıf

Plantronics'ten bugüne kadar çok sayıda kulaklık modeli inceledik. Hatta sporcular için sunulan ilk BackBeat FIT modelini 2014 yılında değerlendirmiştik. Aradan 4 yılı aşkın zaman geçti ve o sırada FIT ailesi genişlemeye devam etti elbette. Bu aileden son olarak FIT 305 modelini incelemiştik. Bu kez de BackBeat FIT 3100 modeli bizlerle.

BackBeat FIT 3100, aileye özel olarak sporcular için tasarlanmış bir model. Bu defa kulak kelepçeli bir tasarım üzerinde duran Plantronics, 22 gram ağırlığında bu kulaklıklarıyla varlığıyla yokluğuyla adeta bir. Eğer kelepçeli tasarımlı kulaklıklara alışkınsanız, gerçekten de kulağınızda onu hemen hiç hissetmeyeceksiniz.

Yumuşak yapısı ile rahatlıkla kullanılabilen kulaklık, kulağınıza baskı yapmıyor, rahatsız etmiyor. Ayrıca spor sırasında terlemeye ve hatta ötesinde yağmura karşı da dayanıklı bir tasarım sahibi. IP57 sertifikası sayesinde, 1 metreye kadar derinlikteki suya karşı dayanıklı tasarlanmış.

Kulaklık, kutusundan bir taşıma çantasıyla çıkıyor. Bu çanta yanı zamanda bir mobil batarya. Kulaklıkları kullanmadığınızda bu çantaya yerleştirdiğinizde, şarj olduklarını göreceksiniz. Kulaklık üzerinde yer alan batarya 90 mAh, çantadaki ise 740 mAh. Kulaklığı tek şarjla 5 saate kadar aralıksız kullanabiliyorsunuz. Çanta ile ne kadar kullanabileceğinizi de buradan hesap edebilirsiniz. Ancak bir hayli uzun kullanım sağladığı açık. Bu arada 15 dakikalık hızlı şarj ile FIT 3100'ü 1 saatlik kullanım sunacak kadar şarj edebiliyorsunuz.

BackBeat FIT 3100 performansı nasıl?

BackBeat FIT 3100 performansı nasıl?

Plantronics FIT 3100, uzunca bir süredir kullandığımız bir kulaklık oldu. Evet, spor için geliştirilmiş ancak biz onu hemen her koşulda deneyimledik diyebiliriz. Bunun sonucunda da söyleyebiliriz ki, gerçekten de spor salonları dışında pek randıman alabileceğiniz bir kulaklık değil. Bunu şu bakımdan söylüyoruz: Cihazın ses izolasyonu yapı itibariyle pek iyi değil, özellikle sokakta yürürken veya trafikte dinlemeye çalıştığınızda, dışarının sesi dolayısı ile pek tat alamıyorsunuz. Ancak spor salonlarında çevreniz güvenli olduğu için sesi rahatça yükseltebildiğinizden dolayı, yüksek seste izolasyon sıkıntınız yok.

13.5 mm'lik sürücülerin sahibi olan kulaklık, Bluetooth 5 desteği gösteriyor. Bu hayli önemli zira yeni nesil Bluetooth ile beraber taşınan ses kalitesinde artış yakalanmış durumda. Yani artık yeni bir kablosuz kulaklık satın alacaksanız, muhakkak Bluetooth 5 desteğini arayın.

Ses performansı açısından da başarılı bulduğumuz FIT 3100, kuşkusuz bu alanın en iyi müzikal performansını sunan bir kulaklık olmuyor. Bas seslerde daha önceki bu tür kulaklıklardan incelediğimiz BackBeat 305 gibi zayıf olan FIT 3100, daha çok vokal ve tiz seslerde iyi bir denge sunuyor gibi görünüyor. Bas zayıf dedik ancak bu kulaklığın dengeli ses performansı sunmasına engel değil, onun da altını çizelim. Ha, yoğun bas severler, kuşkusuz bu kulaklıkla yapamayacak, orası ayrı.

Bu arada performansa ilişkin notlarımıza, kulaklığın kullanımını da eklemek lazım. Özellikle uygulamasını da yüklediğinizde FIT 3100'ün gayet rahat kontrol edilebileceğini göreceksiniz. Çağrı cevaplama, ses seviyesi belirleme ve şarkı değiştirme işlevlerin hepsini, kulaklığın her iki dokummatik yüzeyiyle halledebiliyorsunuz. Bunlara ek olarak mobil uygulama üzerinden bu dokunmatik alanlara yeni işlevler de atamanız mümkün. Mesela tek tıkladığınızda Spotify'dan belirlediğiniz bir listeyi açması veya sanal asistana ulaşması gibi hareketleri bu kulaklık destekliyor. Bu da cihazın performansına ilişkin pratik kullanım detayları oluyor.

Özetle

Plantronics BackBeat FIT 3100, gayet beğendiğimiz bir kulaklık oldu. Spor sırasında keyif alarak kullanacaksınız. Özellikle kelepçeli yapısı, koşu veya aksiyonu bol sporlarda kulaklığın düşmesini, kaymasını engelliyor. Sıya karşı dayanıklı olması da, kaçınmanızı engelleyecek. Evet, kulaklığın bas seslerini zayıf olarak nitelendirebiliriz. Öte yandan izolasyon konusu da bahsettiğimiz gibi. Ancak bunlar kullanım alanı için çok büyük eksiler değil. Konforlu, kullanımı kolay olması ve pil ömrünün uzun olması gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor Plantronics BackBeat FIT 3100.

Gelecek ay ülkemizde satışa çıkacak olan BackBeat FIT 3100'ün fiyatı ise, Plantronics tarafından bize verilen bilgiye göre 650 TL dolaylarında olacak.

Kimler Almalı

Plantronics BackBeat FIT 3100, sporculara uygun bir kulaklık seti. Özellikle kulaklığın kulaktan kaymasından rahatsız olan sporseverler, Plantronics BackBeat FIT 3100 modelini rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Plantronics BackBeat FIT 3100'e alternatif olarak Jabra Sport Pace modeline de göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics BackBeat FIT 3100
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
90
Tip Kulak içi
Bağlantı Bluetooth 5.0
Sürücüler 13.5 mm
Frekans Tepkisi 20 – 20.000 Hz
Hassasiyet 94 dB
Dinleme Süresi 5 saate kadar
Konuşma Süresi 5 saate kadar
DeepSleep 6 aya kadar
Hızlı Şarj 15 dakika
Batarya 90 mAh / 740 mAh (çanta)
Menzil 10 metre
Bağlantılar microUSB
Su Koruması Su geçirmez, IP57
Ağırlık 22 gr.
Okuyucu Yorumları