BackBeat PRO'yu inceliyoruz.

Plantronics'in stereo kulaklıkları arasına kattığı Bluetooth seti BackBeat PRO'yu inceliyoruz.

CHIP Online Notu 87
  • Harika ses kalitesi
  • Gürültü engelleme
  • İki cihazla eşleşme
  • Bluetooth mesafesi
  • Pil ömrü
  • Sesi kontrol eden sensörler
  • Sesli geri bildirimler yetersiz
  • Biraz ağır
  • Yüksek fiyat

Plantronics, mono kulaklıkları arasına stereo kulaklık kategorisini de kattığından bu yana, bu kategorideki gelişimini sürdürüyor. Yine şirketin kablosuz kulaklık kategorisi de yoluna devam ediyor elbette. Firmanın bu kategoride yer verdiği ürünlerinden BackBeat Fit'i daha önce incelemiştik hatırlarsanız. Bugün inceleyeceğimiz ürünse, kablosuz stereo kulaklık seti olan BackBeat PRO modeli.

BackBeat PRO, pek çok özelliği bir arada taşıyan bir kulaklık seti. Gürültü engelleme, güçlü pil ömrü ve çift cihaza bağlanma gibi özelliklerinin yanında uzun mesafeli Bluetooth bağlantısı da oldukça dikkat çekiyor. Ancak önce söze tasarımla başlayalım ve kulaklığı daha yakından tanıyalım.

Tasarım

BackBeat PRO, kaliteli deri malzemeyle kaplı ağırlıkla plastikten oluşan bir gövdenin sahibi. 340 gram ağırlığında olan kulaklık bu nedenle ağır olarak nitelendirilebilir. Uzun kullanımlarda hafif modeller tercih sebebi. Ancak bu ağırlığa neden olan, kulaklığın ek özelliklere sahip olması.

40 mm'lik sürücüleriyle kulağa tam oturan BackBeat PRO, hem cep telefonu görüşmelerinizi yapabileceğiniz hem müzik dinleyebileceğiniz bir set. Kontrol noktaları sağ ve sol sürücüler üzerine kolay erişilebilecek şekilde yerleştirilmiş. Ayrıca yine burada 3.5 mm'lik stereo bağlantı noktası da görüyoruz. Böylece kulaklığın şarjı biterse, müziği kablo yardımıyla dinlemeye devam edebiliyorsunuz.

Kutu içeriğinde şık bir taşıma çantası bulunduran BackBeat PRO, ayrıca 3.5 mm'lik kablo ve şarj için USB kablosunu da sunuyor.

Performans

BackBeat PRO, iki farklı cihazla eşleşebiliyor. Böylece kulaklığı hem telefon hem tabletle kullanabilirsiniz. Bağlantı için NFC desteği gösteren kulaklık, böylece NFC destekli cihazlarla kolay bir şekilde bağlanabiliyor. Eğer cihazınızın NFC desteği yoksa klasik eşleşme metodunu kullanmanız gerekiyor. Bunun için kulaklığın üzerindeki telefon tuşuna iki saniye kadar basılı tutmanız gerekiyor. Ancak daha uzun süre basarsanız telefonunuzun Siri veya Google Now uygulamasını aktive etmeniz mümkün. Zira kulaklık bu noktada sesli geri bildirimde bulunmuyor.

BackBeat PRO'nun ses kalitesi gerçekten çok hoş. Öte yandan bu noktada ses izolasyonunu da bir hayli beğendiğimizi söylememiz gerek. Gürültü engelleme özelliği aktif veya pasif olsun, hem izolasyon hem bunun sese yansıması fazlasıyla başarılı. Sesi dengeli bir şekilde ileten kulaklık, bas konusunda ise her ne kadar tatminkar davransa da çok iddialı değil.

Bluetooth bağlantısı yoluyla telefon veya tabletinize bağlayabileceğiniz BackBeat PRO, Class 1 desteği ile 100 metreye kadar mesafe sunabiliyor. Ayrıca yine kulaklığı iki ayrı cihaza bağlayabiliyorsunuz. Biz incelememiz sırasında kaynaktan göz kararı biçimde bahsi geçilen mesafeye kadar uzaklaştık ve o zamana kadar bağlantıyı kaybetmedik.

Telefon görüşmeleri performansında da iyi iş çıkaran BackBeat PRO, kulak içi veya tek taraflı kablosuz kulaklıklara ısınamamış olanların beklentisini karşılayacak yapıda. Telefon görüşmenizi bitirdikten sonra yine tek bir dokunuşla müziğe kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Pil Ömrü

Pil ömrüne gelelim. BackBeat PRO, gürültü engelleme özelliği de aktifken 24 saate kadar aktif kullanım süresi sunabiliyor. Bu da gerçek kullanıma yansıması olarak bize kulaklığı şarj etmek için bir hafta süre veriyor demek. Açıkçası bu fazlasıyla iyi bir süre. Kulaklığın tam şarja ulaşması için gereken süre ise üç saat civarında.

İncelememizi noktalamadan önce bizi bir hayli etkileyen bir özellikten daha bahsedelim. BackBeat PRO'nun sürücülerinin çevresine sensörler yerleştirilmiş. Bu sensörler yardımıyla kulaklığı başınızdan çıkarttığınız anda ses kesiliyor. Yeniden taktığınızda müzik devam ediyor. Bu özellik hem kullanım hoş bir hava katıyor, hem de pil ömrüne katkıda bulunuyor.

Özetle

BackBeat PRO, kablosuz kulaklıklar arasında kendine iyi bir yer buluyor. Ses kalitesi ve konforlu yapısıyla biz kullandığımız süre boyunca fazlasıyla beğendik. Elbette incelememizde de bahsettiğimiz gibi ufak tefek bazı eksiklikleri de yok değil. Ancak genel olarak fazlasıyla başarılı.

BackBeat PRO, henüz ülkemizde satışta değil. Ancak çok yakın bir süre içinde satışa sunulması planlanıyor. Ürünün yurt dışı fiyatı ise 240 dolar civarında. Bu da ülkemizde de satışa sunulduğunda pek ucuz olmayacağını gösteriyor.

Kimler Almalı

BackBeat PRO, kulak içi veya tek taraflı kablosuz kulaklıklara ısınamamış olanların beklentisini karşılayacak yapıda. Bu kulaklıkla hem telefon görüşmesi yapabilir hem müzik dinleyebilirsiniz.

Alternatifleri

BackBeat PRO'ya alternatif olarak yine farklı bir model olan Sennheiser RS 120 II'yi önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Plantronics BackBeat PRO
Ürün Markası Plantronics
CHIP Online Notu
87
Yapı Kablosuz
Mesafe 100 metreye kadar
Sürücü 40 mm
Frekans Tepkisi 20 – 20000 Hz
Çalma Süresi 24 saat
Bekleme Süresi 21 gün
Derin Uyku 6 ay
Şarj Süresi 3 saate kadar
Bağlantılar Bluetooth, NFC, 3.5 mm
Ağırlık 340 gr.
Okuyucu Yorumları