Verilerini önemseyenlere

Taşınabilir disklerinizi koruma altına alan bir ürün.

Port Designs Rio II İnceleme
CHIP Online Notu 85

Sabit disklerin neden güvenli bir şekilde taşınması gerektiğini ve sarsıntılardan uzak tutulması gerektiğini bilmeyen kullanıcılar için kısaca bu aygıtların çalışma mekanizmasından bahsedelim. Diskin içerisinde yer alan bir okuma-yazma kafası, dakikada 5400 ila 7200 devirde dönen plakalar, bu plakalara güç sağlayan hassas motorlar ve en önemlisi de plakalar ile okuma-yazma kafasının arasında sadece bir saç teli inceliğinde mesafe olması: işte tüm bunlar bir araya gelince bazen ufak sarsıntılar bile sabit disklere kritik hasaralar veriyor ve verileriniz dönüşü olmayacak bir biçimde zarar görebiliyor.

Port Designs'ın köpüklü Rio II sabit disk kılıfı da hassas verilerini sarsıntılardan korumak için tasarlanmış bir ürün. Her ne kadar sabit diskler kapandığında okuma-yazma kafasını plakaların üzerinden kenara alıp park etse de çok sert düşüşlerde disklerin bozulmasının önüne geçilemiyor. Bu bağlamda Rio II bu tür düşüşlerde diske gelen şoku emerek olası zararı en aza indiriyor.

Özetle

Taşınabilir diskinizdeki önemli verilerinize ufak bir düşüte elveda demek istemiyorsanız Rio II'ye göz atmanızda fayda var.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Port Designs Rio II
Ürün Markası Port Designs
CHIP Online Notu
85
Fermuarlı göz 1 adet
Boyutlar 160 x 115 x 35 mm
Disk desteği 2.5"
Gövde EVA köpük
Ağırlık 115 gr
Diğer Anti şok
Okuyucu Yorumları