Güncellemeleri Otomatikleştirin

Daha önce adı Drive Image Pro olan DeployCenter, PowerQuest’in disk yedekleme ve bölümleme yazılımını diğer araçlarla bir araya getirerek, sistem ve uygulama kurma ile yazılım güncelleştirme işlemlerini otomatikleştirecek bir platform yaratmış.

Powerquest DeployCenter 5.01 İnceleme
CHIP Online Notu 78

Bunun için yazılım içinde 3 farklı araç seti yer alıyor. İlk set, disk yedeklerini oluşturmak için gerekli araçları içeriyor. Bunlar arasında da model seçilen workstation diskinin yedeğini çıkarıp dağıtıma hazırlayan Image-Center başı çekiyor. Yedekler sıkıştırılıp bir başka diskte ya da CD’lerde de saklanabiliyor. İkinci sette ise özelleştirme ile ilgili araçlar yer alıyor. Bu grupta en büyük görevi üstlenen ImageExplorer, istenilen dosyanın eklenmesi, çıkarılması ve özel kurulum işlemlerinin gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor. Son set ise hazırlanan bu yedeklerin dağıtımını sağlıyor. Son sürümünde yer alan Control-Center ST ise IIS ve Microsoft Data Engine ya da SQL Server veri tabanı kullanarak dağıtımın bir browser arabiriminden
yapılmasını da sağlayabiliyor.

Sonuç: Ev kullanıcılarından çok profesyonel destek elemanlarına göre bir yazılım. Paketleri kurmak içinse mutlaka DOS kullanmak gerekiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Powerquest DeployCenter 5.01
Ürün Markası Powerquest
CHIP Online Notu
78
Okuyucu Yorumları