Pusat K3 Pro İnceleme

Monster Notebook’tan oyunculara hız kazandıracak yeni klavye geldi! Pusat K3 Pro Klavye kaliteli bir mekanik klavye arayanları mutlu edecek özellikler içeriyor.

CHIP Online Notu 90
  • Sağlam alüminyum yapı
  • Makro tuşları
  • RGB seçenekleri
  • Ekstra USB portu
Editörün Seçimi

Monster Notebook’un Pusat ailesi hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Pusat markası altında oyunculara geniş bir aksesuar yelpazesi sunan Monster Notebook, oyunculara hız kazandıracak yeni mekanik klavyesini de aileye ekledi. Pusat K3 Pro Mekanik Oyuncu Klavyesi, sahip olduğu özelliklerle sadece oyun severlerin değil, bilgisayar kullanırken tüm kontrolü elinin altında hissetmek isteyenleri mutlu edecek bir klavye seçeneği olmuş. Gerek multimedya ve özelleştirme seçenmekleri, gerek switch’lerin tutarlı performansı ortaya güzel bir kombinasyon çıkarmış.

K3 Pro, yaklaşık 1.5 kilogramlık ağırlığıyla oldukça heybetli bir ürün. Ağırlığının sebebi alüminyum yapısından kaynaklanıyor. Bu sayede dayanıklı ve uzun kullanım ömrüne sahip 1.8 metrelik çok kalın bir kablosu var, ayrıca 2 uçlu olduğunu görüyorsunuz. Bunlardan biri klavyeyi kullanmak içinken, diğeri klavyenin üzerinde bulunan USB port için. Buraya isterseniz kablosuz farenizin alıcısını takarsınız, isterseniz herhangi bir depolama birimini bağlayıp dosyalarınızı aktarırsınız. Masanın üzerinde ulaşımı çok kolay olduğundan seçim size kalmış.

Switch’lerin sesinden de anlayacağınız üzere mekanik bir klavye. Şurdan bir tanesini sökersek kırmızı bir switch karşılıyor bizi. Nedir bu kırmızı switch’lerin farkı derseniz; basım olarak daha yumuşak ve minimum dirence sahipler. Mavi switch’lerin aksine bastığınızı daha çok hissediyorsunuz. Aranızda mekanik klavye kullananlar bilecektir; normalde bastığınızı bile fark etmeden klavyeden bir tepki alırsınız fakat bu switch’lerde öyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca sesi de rahatsız etmiyor.

Switch’lerin sizi ne kadar götüreceğini düşünüyorsanız, Monster’ın söylediğine göre 50 milyonluk bir basım ömrü var. Aydınlatma tarafında da RGB severleri çok memnun edecek bir klavye. 20’ye yakın aydınlatma seçeneğini klavyenin uygulaması üzerinden değiştirebileceğiniz gibi, kısayol tuşlarını kullanarak da ayarlayabiliyorsunuz. Fakat bu kısayol tuşlarını ezberlemeniz biraz zor. Her ne kadar kullandıkça alışma ihtimaliniz olsa da bizce uygulamayı kullanmanız daha mantıklı.

Şimdi, uygulamadan önce klavyenin üzerindeki tuşlara bir göz gezdirelim. F tuşlarının üstünde gördüğünüz sıra tamamen klavyeye özel, hepsi ekstra. Sol taraftakiler makro tuşları, sağ taraftakilerse LED tuşları. Kaydettiğiniz ayarları buradan kolayca kontrol edebiliyorsunuz. Makro ayarlamak için; ilk olarak “Rec” tuşuna, ardından hangi makro tuşunu ayarlamak istiyorsak ona basıyoruz. Sonrasında atamak istediğiniz tuşa veya tuşlara basarak, işiniz bittiğinde “Rec” tuşuna tekrar basarsanız makronuz kaydediliyor. Sağ taraftaki “MR” tuşu da aynı şekilde çalışıyor, tek farkı LED ayarlarını yapıyor.

Tabii bunlar dediğimiz gibi işi zorlaştıran şeyler. Monster’ın sitesinden K3 Pro’nun sayfasına gittiğinizde, 2 tıkla geliştirdiği yazılımı indirebilirsiniz. Zaten yüklediğinizde ekstra bir şey yapmanıza gerek yok, klavye uygulama üzerinde direkt görünüyor. Burada profiller üzerinden RGB’lerin ne şekilde yanacağından tutun, parlaklığına kadar ayar yapmak mümkün. Aynı şekilde makro menüsü üzerinden zahmete girmeye gerek kalmadan hemen ayar yapılabiliyor. RGB modları arasında “Sahil” seçeneği oyuncular için çok kullanışlı. Seçtiğinizde sizden ekstra olarak oynadığınız oyun türünü seçmenizi istiyor. FPS, MOBA, RTS veya özel oluşturduğunuz bir stili seçerek, sadece o türe ait tuşların yanması sağlanıyor. Diğer taraftan, klavyeyi ben oyun için kullanmayacağım, yazı yazıp tasarım yapacağım diyenler tek bir renk seçerek “Normal” modda alttan aydınlatma olarak kullanabilir. İlla ben uygulama kullanmakla uğraşmak istemiyorum derseniz; klavye kutusundan çıkan kullanma kılavuzunu asla kaybetmeyin. Çünkü aklınıza gelebilecek her kısayol ve nasıl ayar yapıldığı burada yazılı.

Klavyede ekstra olarak sağ üstte ses ayarını yapabileceğiniz bir tekerlek var. Oyundayken veya önemli bir iş üzerindeyken gerçekten pratik oluyor. Oyun demişken, çoğunuzun en merak ettiği şey bu sanırım. Eğer daha önce herhangi bir mekanik klavye kullandıysanız alışma süresi çok kısa. Vaktinizi alacak tek şey; makro tuşlarını atamak. Bu makrolar MOBA veya MMORPG türlerini seven oyuncular için zaten vazgeçilmez. Belki CS:GO gibi oyunlarda hızlı silah ve ekipman satın almak için de kullanılabilir. Daha demin bahsettiğimiz gibi, oyuna özel olarak RGB’leri ayarlarsanız karanlıkta tuşların yerini bulamama gibi dertler de olmuyor. Klavyenin çıkarılabilir bileklik desteğiyle de kullanımı bir hayli konforlu. Oyun oynarken de yazı yazarken de uzun kullanımlarda etkisi büyük. Daha başka; tuşlarda Anti-Ghosting özelliği var. Yani birden fazla tuşa bastığınızda algılamama gibi durumların da önüne geçilmiş.

Sonuç

Evet, genel olarak toparlayacak olursak, Pusat K3 Pro’yu oldukça beğendik. Gerek alüminyum yapısının getirdiği sağlam duruşu, gerekse sunduğu kısayol tuşları ve switch’lerin kalitesiyle kullanım açısından masalarda yerini almayı hak ediyor. Gayet kullanışlı ve oyun noktasında performansı artıracak bir seçenek; öte yandan günlük kullanımda da elinizi rahat ettiriyor. Bu anlamda eğer şu sıralar iyi bir mekanik klavye arıyorsanız yakından incelemenizde yarar var.

Pusat K3 Pro hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Pusat K3 Pro
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
90
Renk Siyah
Işıklandırma 18 RGB Işık Modu ve 4 Oyuncu RGB Işık Modu
Tuş Sayısı 104 Adet
Programlanabilir Tuş Sayısı 5
Multimedya Tuş Sayısı 4
Anti-Ghosting Var
Anahtar Ömrü 50.000.000
Bağlantı Kablolu
USB Kablo Uzunluğu 180cm
Bilek Desteği Var
Boyutlar 443 x 209 x 38.5 mm
Ağırlık 1590 gr.