Razer Atheris İncelemesi

Mobil kullanım odaklı oyuncular için hazırlanan Razer Atheris'i inceledik.

CHIP Online Notu 87
  • Razer Synapse 3
  • Kompakt
  • Performanslı
  • Pil ömrü
  • Işıklandırma yok

Oyuncular için ekipman konusunda büyük destek sağlayan Razer, bu kez kompakt çözümlere yönelen oyuncular için ürettiği bir fare ile ofisimize geldi. Elimizin altında bu kez Razer'dan Atheris fare yer alıyor. Kısa bir süre önce daha profesyonel bir çözüm olan Basilisk'i incelemiştik hatırlarsanız. Bu incelememizde de Atheris'e yakından bakacağız.

Razer Atheris, daha çok mobiliteye önem veren, büyük ekipmanlardan ziyade, daha kompakt çözümlere yönelen oyuncular için geliştirilmiş bir fare. Bu beklentiyi küçük boyutlarıyla karşılayan Atheris, tamamen kablosuz yapıda olmasıyla da bu anlamda ideal.

Üzerinde bir nano alıcı bulunduran fare, böylece 2.4 GHz frekans bağlantı üzerinden bilgisayarınıza kablosuz olarak bağlanabiliyor. Ayrıca Bluetooth teknolojisi de mevcut. Böylece onu Bluetooth üzerinden de bağlayabiliyorsunuz.

İki farklı bağlantı seçeneğinin sunulmuş olması, aynı anda iki cihaza bağlı olabileceğiniz anlamına geliyor. Farenin kapağının altına gizlenmiş olan alıcıyı bir bilgisayara takar ve fareyi Bluetooth ile bir tablete bağlarsanız, Atheris'in altındaki modlar arası geçiş yapabileceğiniz anahtar üzerinden dilediğinizi kullanabilirsiniz.

Kablosuz farelerde genellikle pil ömrü konusunda problem yaşayabiliyoruz. Özellikle şarjlı modelleri şarj etme düşüncesi can sıkıcı olabiliyor. Bunun yerine Atheris'te kalem pil tercih edilmiş. Böylece kablosuz kullanımda yaklaşık 350 saate kadar pil ömrü sağlayabiliyorsunuz.

Üzerinde toplamda 5 adet tuş bulunduran Atheris, üstte ve yanlarda tuşlarını sunuyor. Üstteki tuştan DPI ayarı yapmanız mümkün. Ayrıca diğer tuşları programlamanız da mümkün pek tabii. Razer Synapse 3 yazılımı üzerinden bunu halledebiliyorsunuz. 7200 DPI ve 1000 Hz Ultrapolling fare için mevcut. Razer dendiğinde akla gelen zengin ışıklandırma desteği ise bu farede yer almıyor.

Özetle

Sonuç olarak Razer Atheris, mobil oyuncular için oldukça keyifli bir fare. Kullanımını ve performansını başarılı bulduğumuz Atheris, elbette daha profesyonel seviye kullanımları karşılamıyor. Bu anlamda kablosuz ve boyutlarıyla daha kompakt bir oyuncu faresi arayanların ilgisini cezbedecektir. Atheris'in fiyatı ise 249 TL olarak belirtilmiş durumda.

Kimler Almalı

Boyutlarıyla kompakt yapıda olan ve kablosuz bir oyuncu faresi arayan kullanıcılar, performansıyla memnun kalacakları Razer Atheris fareyi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Razer Atheris'e alternatif olarak Logitech G602 modeline de yakından bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Atheris
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
87
Bağlantı Kablosuz
Arayüz USB
DPI 7200
Işıklandırma Yok
Tuş 5 adet
Ultrapolling 1000 Hz
Boyutlar 99 x 62 x 34 mm
Ağırlık 66 gram
Okuyucu Yorumları