Razer BlackWidow TE Chroma V2 İncelemesi

Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma V2, oyunculara ne kadar uygun? Test ettik!

CHIP Online Notu 85
  • Performans
  • Nispeten sessiz
  • Kompakt yapı
  • Mıknatıslı bilek desteği
  • Chroma aydınlatma
  • Türkçe tuşlar yok
  • Yüksek fiyat

İşim gereği klavye başında büyük zaman geçiriyorum. Yazı yazarken benim için önemli olan şey, ergonomik bir tuş takımı, numerik tuş bölümünün bulunması ve kuşkusuz sessiz tuş basımları. Özellikle sessiz olması önemli, zira konsantre olmak için sessizliğe ihtiyacım büyük. Bu elbette benim klavyeden beklentim; kimileri daktilo tarzını daha çok seviyor.

Genellikle sessiz klavyeleri tercih ettiğim için mekanik klavyeler oyun dışında fazla kullandığım cihazlar arasında değil. Fakat Razer'ın incelediğim BlackWidow Tournament Edition Chroma V2 klavyesi, sessizliğe en yakın mekanik klavyelerden biri olarak bir hayli ilgimi çekti diyebilirim.

Profesyonel oyuncu ekipmanlarıyla oyun severlerin gözde markası olan Razer, yeni BlackWidow Tournament Edition Chroma V2 klavyesiyle turnuva tipi oyunculara hitap ediyor. Bunun da sebebi, hem kompakt hem ergomik olması kuşkusuz. Şimdi detaylara geçelim.

Tasarım

Tasarım

Tournament Edition Chroma V2, tasarımıyla tipik Razer tarzını bize sunuyor. Razer'ın Chroma teknolojisi kuşkusuz bu klavye için de var ve bu sayede 16.8 milyon farklı renk seçeneği sunuluyor. Klavye için klasik 6 farklı efekt seçeneği sunan Razer, isterseniz kendi ışıklandırmanızı yaratabileceğiniz profiller oluşturmanızı da sağlıyor. Bunun için ihtiyacınız olan tek yazılım Razer Synapse. Bu yazılım yalnızca size renk ve makro profilleri oluşturmanızı sağlamıyor, aynı zamanda klavye kullanım istatistiklerinizi tutuyor, öte yandan da tüm ayarlarınızı bulut ortamında tutuyor ki, her yerden anında erişebilin.

Tamamı siyah renkli bir gövdeden oluşan klavyede, alt kısımda kullanabileceğiniz opsiyonel bir bilek desteği yer alıyor. Mıknatıslı yapıda tasarlanan bu destek, böylece kolaylıkla takılıp çıkartılabiliyor veya mesafesi istediğiniz ölçüde ayarlanabiliyor. Desteğin malzemesi ise yeterince yumuşak, böylece kullanırken rahat ediyorsunuz.

Anahtar türü

Anahtar türü

Klavyenin dışından bahsettik biraz da içine bakalım. Razer'ın klavyeleri için kullandığı kendi anahtarları var. Bunlar arasında üç çeşit anahtar yer alıyor: Yeşil, Turuncu ve Sarı. Her biri farklı bir dokunsal ve geri bildirim özelliklerine sahip olan bu anahtarlardan, elimizdeki klavyede sarı anahtarlar kullanılmış.

Sarı anahtarlar, özellikle MOBA ve FPS oyuncularına hitap ediyor. Sesizlik konusunda ise, mekanik klavyelerin o mekanik sesinden hoşlanmayanların memnun kalacağı bir klavye. Mesela Razer'ın yeşil anahtarları bu 3 anahtarın en seslisi. Turuncu ve sarı ise kendi aralarında sessizlik mücadelesi veriyorlar diyebilirim.

Kullanım

Kullanım

Teknik olarak bakarsınız, ancak kullanıcı deneyimi noktasından bahsedecek olursam, klavyenin tuş takımı fazlasıyla rahat, tuşlara uyguladığınız kuvvet ise, minimumda. Hatta bazen tuşa bastığınızı bile fark etmiyorsunuz. O nedenle oyuncuların beklediği çevikliği bu klavye sağlıyor.

Tournament Edition Chroma V2, kuşkusuz bir oyuncu klavyesi. Ancak onu günlük olarak da kullanabilirsiniz. Seri yaza yazanlar da hem ergonomi hem ses konusunda rahat olacaklardır. Ancak klavyede Türkçe tuşların bulunmaması ve numerik tuş takımının yer almaması, alışma sürecinde bocalamanıza neden olacak; onu da söyleyelim.

Özetle

Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma V2, oyuncular için kompakt, ergonomik ve performanslı bir mekanik klavye örneği oluyor. Eğer turnuva tipi bir klavye arıyorsanız, onu çok seveceksiniz diyebiliriz. Harika olarak nitelendirebileceğimiz anahtarları ve aydınlatmasıyla da, değerlendirilmek üzere listenizde mutlaka yer almalı.

Son olarak Razer BlackWidow Tournament Edition Chroma V2'nin fiyatını da söyleyelim. Şu an bu klavyeyi piyasada 700 - 800 TL civarında fiyatla bulabiliyorsunuz. Elbette satın aldığınız yere göre fiyatının farklılık gösterebildiğini de söyleyelim.

Kimler Almalı

Turnuvalarda performans açısından rahat kullanabileceğiniz ve kompakt yapısıyla yanınızda rahat taşıyabileceğiniz Tournament Edition Chroma V2, klasik mekanik klavyelere nispeten sessizliğiyle de rahatlıkla ilginizi çekebilir.

Alternatifleri

Inca Empousa IKG-441 Mekanik Gaming Klavye seti de alternatif bir mekanik oyuncu klavyesi olarak değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer BlackWidow TE Chroma V2
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
85
Bağlantı USB
Tip Mekanik
Işıklandırma 16.8 milyon
Işık Efekti 6 adet
Ultrapolling 1000 Hz.
Tuş Ömrü 80 milyon vuruşa kadar
Switch Razer Yellow
Okuyucu Yorumları