Razer Kraken V3 HyperSense İnceleme

Bu kulaklıkla oyunu sadece duymakla kalmıyor, dokunsal geribildirim özelliği sayesinde tam anlamıyla hissediyorsunuz. İşte Razer Kraken V3 HyperSense hakkında bilmeniz gereken her şey.

CHIP Online Notu 85
  • 7.1 kanal surround ses
  • Uzun oyun oturumları için rahat
  • Ayrılabilir mikrofon
  • Çeşitli kullanım senaryolarına uygun
  • Surround ses yalnızca Windows'ta var
  • Kablolu yapı

Razer, piyasada en iyi bilinen oyun çevre birimleri üreticilerinden biri. Bunun çok iyi bir nedeni var çünkü PC ve konsollarda oyun deneyiminizi geliştiren yenilikçi oyun çevre birimleri geliştiriyorlar. Razer Kraken V3 Hypersense de bu doğrultuda bir kulaklık ve etkileyici dokunsal geri bildirime sahip. Böylece oyunu sadece duymayacak, aynı zamanda hissedeceksiniz.

Tasarımı Nasıl?

İlk başta tasarımdan başlayalım. Razer Kraken V3 Hypersense tasarım anlamında oldukça şık ve 1’inci sınıf bir yapıda geliyor. RGB ışıkları abartılı değil. Kulaklık başınızda ağır da durmuyor. Evet, sürücüler biraz büyükler ama bu kullanım sırasında bir dezavantaj yaratmıyor.

Mat siyah plastikle kaplanan kulaklığın dış kısmında RGB ışıklarla desteklenen parlak bir Razer logosu var. RGB Chroma aydınlatmasını ayarlamak veya diğer uyumlu cihazlarınızda senkronize etmek için Razer Synapse yazılımını kullanabilirsiniz.

Sol sürücüde, ses ayarı ve mikrofonu sessize alma da dahil olmak üzere birkaç farklı kontrol düğmesi bulunuyor. Mikrofon girişi de burada yer alıyor. Mikrofonu ekstra olarak yuvasına takmanız gerekiyor. Ardından ağzınızın önünde istediğiniz yere konumlandırabilirsiniz. Sağ sürücüde ise Kapalı, Düşük, Orta ve Yüksek olmak üzere farklı Hypersense ayarları arasında geçiş yapmanızı sağlayan HyperSense düğmesi var.

Konfor için çelikle güçlendirilmiş kafa bandı iyi bir şekilde kafanıza oturuyor ve dolgusu yeterli. Kulak yastıkları ise suni deriden yapılmış. Razer Kraken V3 Hypersense'i yorulmadan saatlerce takabilirsiniz. Bu kulaklığın sadece 344 gram ağırlığında olması da buna kısmen yardımcı oluyor.

Kulaklığı PC'nize bağlamak son derece kolay. Yapmanız gereken tek şey USB'sini PC’nize takmak. Kablo uzunluğu 2 metre olduğundan, hareket etmeniz için bol miktarda alan da sunuyor.

Ses Performansı Nasıl?

Hypersense özelliğinden önce, Razer Kraken V3 Hypersense'in ses kalitesinden bahsedelim.

Burada Razer’ın 50mm TriForce Titanium sürücüleri sayesinde güçlü bir ses elde ediyorsunuz. Kulaklığın sunduğu ses yüksek, net ve doğru. Bu nedenle ister Spotify'da müzik dinleyin, ister Netflix’te dizi izleyin veya en iyi PC oyunlarını oynayın, tatmin edici bir ses alacaksınız. Bu kaliteli ses, odağınızı korumanıza ve dikkat dağıtıcı unsurları dışarıda tutmanıza yardımcı olan pasif gürültü iptali ile eşleştirilmiş.

Razer Synapse uygulamasında, Bas Kuvvetlendirme, Ses Normalleştirme ve Ses Netliği dahil olmak üzere seçebileceğiniz 3 farklı ses modu var. Ayrıca 10 farklı frekans kanalını kontrol ederek, ekolayzır ses ayarlarınızı da manuel olarak yapabilirsiniz.

THX Uzamsal Ses (THX Spatial Audio) desteği PC'de etkinleştirilebiliyor, bu da 3D ses ortamlarını yoğunlaştırmak için Surround sesi geliştirmeye yardımcı oluyor. Yani bir şey izlerken gürültünün tam olarak nerede olduğunu / geldiğini tespit edebilirsiniz.

Tüm bunlara ek aradığınız şey, sizi içine çeken ve gerçeğe yakın titreşimler sunan bir özellikse HyperSense ile bu kulaklıkta bunu elde edebilirsiniz. HyperSense, dokunsal geri bildirim oluşturan akıllı bir haptik teknolojisi. Özellikle FPS tarzı oyunlarda ciddi anlamda etkili bir araç. Bu sayede mermilerin yanınızdan uçtuğunu ve patlamaların etkisini hissedebilirsiniz. Kendinizi müziğe kaptırmak istiyorsanız da biraz davul ve bas ağırlıklı şarkılar çalmanız yeterli. Gerçekten oyunun içindeymiş gibi hissediyorsunuz. Burada yoğunluğu 3 kademe arasında değiştirebilir veya tamamen kapatabilirsiniz. Çoğu kullanıcı için orta veya düşük yani varsayılan ayar iyi diyebiliriz.

Çıkarılabilir HyperClear Kardioid tek yönlü mikrofon, oyun oynarken sesinizin diğer uçtaki insanlara kristal netliğinde gitmesine yardımcı oluyor. Yaptığımız testlerde, söylediğimiz her kelimeyi karşı taraf sorunsuz bir şekilde duyabiliyordu. Burada ses seviyesi normalleştirme, ortam gürültüsünü azaltma ve ses netliği gibi bazı özellikleri de kullanabilirsiniz. Ayrıca, kulaklık aracılığıyla kendi mikrofonunuzu dinlemenizi sağlayan mikrofon izleme özelliği de var, bu şekilde sesinizi ayarlayabilirsiniz.

Sonuç

Size 3 boyutlu ses ve gerçeğe yakın titreşimlerin bir kombinasyonunu sunan Razer Kraken V3 Hypersense, kendinizi tamamen oyunun içinde hissetmenizi sağlayacak bir oyuncu kulaklığı olmuş.

Mat siyah kaplamasıyla kulaklık şık görünüyor ve kullanımı rahat. Ancak şunu da belirtelim, sürücüleri hafif dışarı çıktığı için kafası küçük olanlara bu kulaklık biraz büyük gelebilir.

Razer Kraken V3 Hypersense kulaklığın ses, dokunsal geri bildirim veya mikrofon gibi hemen hemen her özelliği iyi çalışıyor. Ancak PC'nize bir kabloyla bağlamak zorundasınız çünkü kablosuz değil.

Kısacası Razer Kraken V3 HyperSense, oyun düşünülerek tasarlanmış bir kulaklık. THX Spatial Audio ve HyperSense haptiklerinin eklenmesi sayesinde kulaklık, oynadığı oyundan keyif almanın farklı yollarını arayan kişiler için mükemmel bir seçim olabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Razer Kraken V3 HyperSense
Ürün Markası Razer
CHIP Online Notu
85
TipKulak üstü
BağlantıKablolu
Frekans Tepkisi20Hz – 20.000kHz
Hassasiyet96dB
Empedans32 ohm
BağlantılarUSB
Ağırlık344 gr.