Televizyonunuzu kolayca akıllandırın.

Akıllı televizyon sahibi olabilmek için onca masrafa gerek yok. Daha ucuz ve pratik yollar da var.

CHIP Online Notu 69
  • Kolay kullanım
  • Air Mouse
  • Uygun fiyat
  • İşlem performansı daha iyi olabilirdi

Eğer hala akılsız bir televizyon sahibiyseniz ve yeni nesil televizyonların fiyatları size ağır geliyorsa, zahmetsiz bir şekilde ve büyük masraflara girmeden sahip olduğunuz televizyonu akıllandırabilirsiniz. Nasıl mı? Bu işi yapabilen pek çok cihaz bulunuyor. Eğer televizyonunuz bir HDMI girişine sahipse, akıllı televizyonların yapabildiklerini yerine getirebilmek için potansiyeli var demektir. Bu incelememizde televizyonunuzu ReederTV ile akıllandıracağız. Nasıl olduğunu merak ediyorsanız, ReederTV'ye yakından bakalım.

Android'li "sihirli" kutu

ReederTV, akılsız televizyonunuzu HDMI bağlantısını kullanarak akıllandırabilen bir platform. İçeriğinde Android işletim sistemini yüklü olarak getiren şık bir beyaz kutu görünümünde olan ReederTV, televizyonunuzun HDMI girişine bağlanarak yalnızca birkaç saniye içinde televizyonunuzu Android platformuna kavuşturabiliyor. Böylece televizyonunuzla yalnızca normal televizyon kanallarını izlemeyecek; internete girebilecek, Facebook, Twitter, YouTube gibi sosyal paylaşım sitelerini ziyaret edebilecek ve hatta oyun oynayabileceksiniz. Kurulumunu çok kolay bir şekilde yapabileceğiniz ReederTV, beraberinde HDMI kablosu da getirdiği için sizi ek masrafa sokmuyor. Tek yapmanız gereken ReederTV'yi televizyonunuzun altına yerleştirmek ve prize takmak. Ardından üzerindeki küçük güç düğmesine tıklayabilir ve televizyonunuzun akıllanışını izleyebilirsiniz.

Air Mouse ile rahat kontrol

Şık bir beyaz kutu görünümünde olan ReederTV, oval ve yumuşak hatlarıyla televizyonunuzun altında güzel bir görünüm sergiliyor. Böylece tasarıma önem veren kullanıcılar tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek olan cihaz, hemen ön tarafında bir SD kart girişine yer veriyor. Böylece dahili hafızasını 32 GB kadar daha arttırabileceğini söyleyebileceğimiz cihaz, diğer bağlantılarını ise arka tarafında toplamış. Bağlantıları arasında 2 USB bulunduran cihaz, bunlardan birini uzaktan kumandasının alıcısıyla dolduruyor olması üzücü. Bu nedenle geriye kullanabileceğiniz yalnızca 1 USB bağlantısı kalıyor. Hazır uzaktan kumandaya değinmişken, daha detaylı bahsedelim. ReederTV, akıllı özellikler kazandırdığı televizyonunuzu rahatlıkla kontrol edebilmeniz için beraberinde bir uzaktan kumandayla geliyor. Air Mouse ismi verilen bu uzaktan kumanda ile rahatlıkla Android işletim sistemini kontrol edebiliyor, diğer yüzünde yer verdiği klavyesi ile yazışmalarınızı yapabiliyorsunuz. Özellikle Air Mouse ile bazı oyunları oynamanın çok keyifli olduğunu da söyleyelim. Ayrıca dilerseniz ReederTV'yi klavye ve farenizi de bağlayarak kullanabilmeniz de mümkün.

Teknik detaylar

İncelediğimiz modeliyle Android 4.0 işletim sistemi bulunduran cihaz, 2 GB dahili depolama sunuyor. 1.2 GHz hızında Allwinner A10 işlemciye ve Mali 400 grafik birimine sahip olan ReederTV, 1 GB DDR3 bellek desteği de sunuyor. Bu donanım öğeleriyle televizyonunuza internet bağlantısı getiren, e-posta ve sosyal medya hesaplarınızı kontrol edebilme yetisi kazandıran, ayrıca yine internet üzerinden müzik dinleme olanağı sunan ReederTV, bu tür kullanımlarda iyi iş çıkartıyor. Angry Birds ve Fruit Ninja gibi eğlencelik oyunları da televizyonunuza getiren ReederTV ile ayrıca Google Play üzerinden Android 4.0 işletim sistemiyle uyumlu olan dilediğiniz uygulama ve oyunu televizyonunuza indirebiliyorsunuz. Ancak bu noktada ReederTV'nin işlem performansıyla ilgili bir iki cümle etmemiz gerekirse, bu konuda daha iyi olmasını isterdik diyebiliriz. Zira gerek Android ekranında dolaşırken, gerekse de uygulamalar içinde kısa süreli işlem gecikmeleri yaşamanız olası. Bu da elbette kullanım keyfini zaman zaman kaçırabiliyor. Ancak internet üzerinden video ve televizyon kanallarını izlerken keyif alacağınızı söyleyebiliriz. Ayrıca ReederTV'nin fiyatının yalnızca 299 TL olduğunu da göz önünde bulundurduğunuzda, akılsız televizyonunuzu akıllandırmak için karlı bir alternatif olduğu da ortada.

Özetle

Sahip olduğu fiyatı göz önüne alarak, televizyonundan internete girmek ve oyun oynamak isteyen kullanıcılara bir alternatif sunan ReederTV, kullanışlı bir çözüm. İnternete girmek ve çok güç gerektirmeyen uygulamaları kullanmak için yeterli performans sunan cihaz, performans konusunda daha iyi olabilirmiş.

Kimler Almalı

Büyük paralar verip akıllı televizyon almak istemeyen kullanıcılar tarafından alternatif bir yol olarak tercih edilebilecek olan ReederTV, televizyonuna Android işletim sistemi getirmek isteyen kullanıcılar tarafından alınabilir.

Alternatifleri

Piyasada ReederTV'ye alternatif olarak kullanılabilecek pek çok ürün bulunuyor. Her ürün farklı teknik birimlere sahip. Dilerseniz onları da yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli ReederTV
Ürün Markası Reeder
CHIP Online Notu
69
İşletim Sistemi Android 4.0
İşlemci 1.2 GHz Allwinner A10
Grafik İşlemci MALI-400MP
Bellek 1 GB DDR3
Sabit Disk 2 GB
Bağlantılar 802.11 b/g/n Wi-Fi, kart okuyucu, USB 2.0 (2 adet), Ethernet, HDMI, AV video
Okuyucu Yorumları