Yüksek hızda internet şimdi 10.1 inç ekranda.

3G desteği sunan (SIM kart destekli) kaliteli bir tablet için bütçenizi zorlamanıza gerek kalmadı.

reedPAD4 MAXI İnceleme
CHIP Online Notu 84
  • Sunulanlara göre cazip fiyat
  • SIM kart yuvası
  • Kamera çözünürlükleri zayıf.

Tablet rekabetinin önemli markalarından biri olan reedPAD'in dördüncü neslinde, 7.0 inç ve 10.1 inç'lik iki farklı model seçeneği bulunuyor. 7.0 inç'lik olan modelde isterseniz küçük bir farkla GPS yongalı seçeneği edinebilir ve böylece aynı zamanda bir navigasyon cihazına kavuşabilirsiniz. İncelememizde firmanın 10.1 inç ekran büyüklüğüne sahip olan MAXI modeline yer veriyoruz. reedPAD4 MAXI, özellikle 3G bağlantı desteği sayesiyle ön plana çıkan bir ürün. Daha da önemlisi diğer birçok tabletin aksine USB arabirimine sonradan takılabilecek bir 3G modem ile internet bağlantısı kurmuyor. Dahili olarak bir SIM yuvası içeriyor ve böylece doğrudan internete girebiliyor.

197 x 118 x 10.2 mm'lik boyutlarıyla oldukça zarif bir ürün olan reedPAD4 MAXI'nin 10.1 inç büyüklükteki ekranı kapasitif teknolojiyle çoklu dokunuşları algılayabiliyor. Ekranda desteklenen çözünürlük 1024 x 600 ve açıkçası günümüzdeki bazı ürünler düşünüldüğünde düşük kalıyor. En azından 1280 x 800 beklentimiz vardı. Ekran kalitesi doğrudan fiyatı etkilediği için firma dikkatli davranmış olsa gerek çünkü oldukça ekonomik fiyatlı bir tabletle birlikteyiz. 3G desteğinin yanı sıra 802.11b / g / n kablosuz ağ bağlantısına da destek sunan tablette tek çekirdekli ve 1.5 GHz frekansta görev yapan Cortex A8 işlemci görev yapıyor. 1 GB kapasitede DDR3 sistem belleğinin etkisi uygulamalarda belirgin şekilde ortaya çıkıyor. Tabletin ön tarafında bulunan kamera 0.3 MP çözünürlükte olsa da görüntülü görüşmeler için yeterli. Arkadaki kamera ise 2.0 MP çözünürlükte ve flaş desteği yok. Biraz zayıf kaldığını söylemeliyiz. Google'ın geliştirdiği Android 4.0 işletim sistemini taşıyan reedPAD4 MAXI'nin depolama alanının 8 GB olduğunu da belirtelim. İsteğe bağlı olarak Micro SD bellek kartları ile artış yapabilmek mümkün.

reedPAD4 MAXI'de 5600 mAh kapasitede dahili batarya bulunuyor ve 10 saate kadar kesintisiz bir kullanım sağlanıyor. İşletim sistemi ve ek uygulamalar sayesinde günlük hayatta karşılaşılabilecek hemen hemen tüm dosya türlerine (AVI, AZW, BMP, CHM, DJVU, DOC, EPUB, EPUB, GIF, HTML, JPEG, MOBI, MP3, MP4, PDF, PNG, PPT, PRC, RTF, TXT, TXT, WMW ve XLS) destek veriliyor. Olması gereken algılayıcılar da reedPAD4 MAXI'nin üzerinde sıralanmış durumda. Genel olarak tableti beğendiğimizi söyleyebiliriz. Ekran çözünürlüğü ve kameranın biraz daha gelişmesi gerekiyor ancak donanım oldukça başarılı.

Özetle

reedPAD4 MAXI, SIM kart özellikli ve 10.1 inç ekran büyüklüğüne sahip en uygun fiyatlı tablet olabilir. Eğer önceliğiniz pratik bir şekilde internete girmek ve tabletle çalışmanın rahatlığına bir an evvel terfi etmekse 10.1 inç'lik ekranın rahatlık sağlayacağını söyleyebiliriz. Benzer 7.0 inç modeller de var ancak daha çok seyahat edenleri hedef alıyorlar. reedPAD4 MAXI, fiyatının karşılığını verebilen bir tablet.

Alternatifleri

Piyasadaki SIM kart girişli ve 10.1 inç ekranlı tabletlerin fiyatları 1000 TL'den başlıyor. O halde reedPAD4 MAXI'nin ciddi bir fiyat avantajına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli reedPAD4 MAXI
Ürün Markası reedPAD
CHIP Online Notu
84
İşletim SistemiAndroid 4.0
İşlemciCortex A8
İşlemci Hızı1.5 GHz
Ekran TeknolojisiFlat HD LED
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 600 px
Grafik İşlemciMali 400
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama8 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi5200 mAH
Pil Ömrü10 saat
Boyutlar118 x 197 x 10.2 mm
Okuyucu Yorumları