Samsung EVO Plus 128 GB İncelemesi

128 GB microSD kart arayanların beklentini karşılayacak performansı sunuyor mu? İnceledik!

Samsung EVO Plus 128 GB İnceleme
CHIP Online Notu 89
  • Başarılı performans
  • 10 yıllık garanti
  • Koruma yöntemleri

Samsung'un üzerine çeşitli performans iyileştirmeleri yaptığı EVO Plus microSD kartları yavaş yavaş kullanıcılarla buluşmayı sürdürüyor. Bunlardan daha önce 256 GB kapasitesindeki EVO Plus kartını incelemiştik. Bu defa da elimize 128 GB kapasiteli olan modeli ulaştı.

Bu kategoride 32 GB'dan 256 GB'a kadar farklı kapasite seçenekleri sunan Samsung, son dönem akıllı telefonların çektiği yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videoların hızlı ölçüde depolama ihtiyacını karşılarken, ayrıca fotoğraf makineleri için de gerekli performansı kullanıcılara sağlayabiliyor. Yenilenen kartlar ayrıca fiyat olarak da iyi bir denge sunuyor bizlere. Şu an bu kartı piyasada 195 TL civarı fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz. Rakiplerde de durum pek farklı değil, öte yandan daha pahalı modelleri de görebiliyoruz.

Yeni EVO Plus kartları, şirketin NAND belleklerinden güç alıyor ve artık sektörün maksimum UHS-I okuma hızını, son jenerasyonun 95MB/s'lik spesifikasyonuna kıyasla ufak bir gelişme olan 100 MB/s'lik hızlara erişebiliyor.

Kart, ayrıca Samsung'un 4'lü koruma teknolojisine de sahip. X-ray ve manyetik alanlar yanında suya ve yüksek ile düşük ısılara karşı da dirençli yapıda olan kart, Samsung tarafından 10 yıllık garanti süresine sahip.

Beraberinde bir SD kart adaptörüyle gelen EVO Plus, böylece hem SD kart hem microSD kart şeklinde kullanılabiliyor. Bunu da söyledikten sonra şimdi karttan aldığımız performans verilerine bir bakalım.

Kapasite ve performans

Kapasite ve performans

Elimizdeki EVO Plus, az önce de söylediğimiz gibi 128 GB kapasitesine sahip. Bu alana sığdırabileceğiniz içerik oldukça zengin. Bu karta 6 saate kadar 4K UHD video sığdırabiliyorsunuz. Ayrıca yine 17 saate kadar Full HD, 23 saate kadar da HD video kaydı yapabiliyorsunuz. Fotoğraf noktasında 27 bin 600 adet, MP3 formatında da 11 bin 500 adet dosyayı yine depolamanız mümkün.

Class 10 sınıfında olan EVO Plus, bizim yaptığımız CrystalDiskMark okuma / yazma testlerinde güzel sonuçlar sergiledi. 91.14 MB/s okuma ve 85.47 MB/s yazma performansı alan kart, daha önce incelediğimiz 256 GB kapasiteli kartla aşağı yukarı aynı sonuçları karşımıza getirdi. O kartta da 89 MB ila 84 MB sonuçlar elde etmiştik.

Yine bu sonuçları selef EVO kart ile kıyaslayacak olursak, o karttan da saniyede 83 MB okuma, yine saniyede 18.7 MB yazma hızları almıştık.

EVO Plus'ı bir MacBook Pro'da BlackMagic yazılımında test ettiğimizde, saniyede 88.2 MB okuma, saniyede 77.8 MB yazma performansı aldığını da gördük.

Özetle

Samsung, yeni EVO Plus kartlarıyla selef modellere kıyasla iyi bir performans artışı sunuyor. Elinde benzer kart olanlar, özellikle daha yazma performansı noktası için yeni kartları edinmeyi düşünebilirler. 128 GB'lık olan bu kart özelinde konuşacak olursak, performansını gayet yerli yerinde bulduğumuzu söyleyebiliriz. Ayrıca koruma özellikleri de kartın sağlamlığını güçlendiriyor.

Kimler Almalı

128 GB kapasitesinde microSD karta ihtiyaç duyanlar Samsung EVO Plus 128 GB'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

Samsung EVO Plus 128 GB'a alternatif olarak Kingston 128GB Class10 SDCX10 microSD kartını da değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung EVO Plus 128 GB
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
89
Tip microSDXC
Sınıf Grade 3, Class 10
Arayüz UHS-I
Kapasite 128 GB
Okuma Hızı 100MB/s
Yazma Hızı 90 MB/s
Su Koruması Evet
Isı Koruması Evet
Okuyucu Yorumları