Samsung G3 Station 1.5 TB: Çevreye duyarlı

1.5 TB kapasitesi ile başarılı bir depolama sunuyor fakat USB 2.0'ın limitlerine takılıyor.

CHIP Online Notu 68

Dünya'nın en büyük sabit disk üreticilerinden biri olan Samsung, test merkezimize yeni taşınabilir modelleri ile konuk olmaya devam ediyor. Bu bağlamda firmanın yeni ürünü G3 Station, 1.5 TB'lık kapasitesi ile dikkat çekerken çevreye duyarlı malzemelerden üretilmiş olması ile de beğenimizi kazanıyor. USB 2.0 arabirimini kullanan ve 3.5" boyutlarında olan bu disk masanızın üzerinde dik konumda duracak şekilde tasarlanmış. Tasarımdan bahsetmişten ürünün dış görünümünün de diğer sabit disklere göre çok daha başarılı olduğunu eklemeliyiz. Öte yandan diğer ürünlerinde eSata arabirimini de kullanan Samsung, bu üründe USB 2.0 dışında bir seçenek sunmuyor. Bu bağlamda diskin hızı da USB 2.0'ın limitlerine takılabilir. Söz konusu performansı görmek için hemen testlerimize geçiyoruz ve okumada saniyede otalama 37.5 MB değerini görürken yazmada da saniyede 35 MB hızına ulaşıyoruz. Her ne kadar bu hızlar USB 2.0 bir diski için çok iyi olsa da 1.5 TB kapasiteyi doldurmak için pek yeterli sayılmaz.

Özetle

Çevreye duyarlı malzemesi, beraberinde gelen yazılımlar ve şık tasarımı ile Samsung'un USB 2.0 performansını göz ardı edebilirsiniz.

Alternatifleri

Geçtiğimiz aylarda incelemiş olduğumuz firmanın eSata destekli Story Station Plus diski performans konusunda çok daha başarılı.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung G3 Station 1.5 TB
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
68
Arabirim USB 2.0
Kapasite 1.5 TB
Ağırlık 890g
Çalışma sıcaklığı 5℃ to 40℃
Sistem desteği Windows, Mac
Kutu içeriği Kılavuz, USB kablo
Okuyucu Yorumları