Samsung Galaxy Book İncelemesi

Samsung'un, dizüstü bilgisayarın yerini alabilecek yapıda geliştirdiği Galaxy Book testte!

CHIP Online Notu 88
  • Güzel tasarım
  • Başarılı ekran
  • S Pen
  • 3'ü 1 arada çevirici adaptör
  • NFC var
  • SIM kart girişi yok

Samsung, 2'si 1 arada cihazlarının kullanıcılar tarafından benimsenmesini ve yaygınlaşmasını istiyor ve doğal olarak buna ilişkin yatırımlarını güçlendiriyor. Güney Koreli şirketin buna bağlı olarak yaptığı son girişim, elimizdeki Galaxy Book oluyor. Bundan önce ise, Galaxy TabPro S'i görmüştük hatırlarsanız. İkili arasında kullanım açısından büyük farklar yok, ancak bazı noktalarda elbette iyileştirmelerle karşılaşıyoruz. Bu incelememizde, tüm bunlardan bahsedeceğiz.

Samsung Galaxy Book, iki farklı varyantla kullanıcılara sunuluyor. Bunlardan ilki, elimizdeki 12 inç boyutunda ekranlı olanı, bir diğeri ise 10.6 inç boyutundaki olanı. Ekran boyutları, ikisi arasındaki tek farkı oluşturmuyor. Ayrıca işlemci noktasında da farklar mevcut. 12 inçlik model, Intel Core i5 işlemci bulundururken, 10.6 inçlik modelde ise Intel Core M3 yer alıyor. Tabii, fiyatlar da buna bağlı olara değişiyor. Samsung Galaxy Book'un 12 inçlik elimizdeki modelini şu an 4299 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Evet, fiyat bir tablet için yüksek gibi gelebilir belki ancak Galaxy Book, tabletten fazlası. Zira bu fiyata; 2160x1440 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekranlı, Intel Core i5 (Kaby Lake) işlemcili, 4 GB RAM'li, 128 GB SSD'li ve Windows 10 işletim sistemli bir dizüstü bilgisayar kabiliyeti gösteren bir cihaz alıyorsunuz. Mobilite konusundaki başarısı da artısı oluyor. Ayrıca buna S Pen ve klavye seti de dahil. Hatırlarsanız, daha önce incelediğimiz Samsung'un tableti Galaxy Tab S3'te klavyesi seti ayrıca satın alınıyordu.

Buna referans olarak, Microsoft Surface Pro 4'ü de gösterebiliriz. Bu cihaz da hemen hemen benzer özelliklere sahip ve fiyatı da 4499 TL olarak bulunabiliyor. Ha, eğer fiyat olarak referans diyorsanız, tabii ki 2'si 1 arada kategoride değil de, notebook kategorisinde bu fiyata Core i7'li modeller de görmeniz mümkün; ancak bunlar Galaxy Book gibi mobil avantaj sunmuyor elbette.

Tasarım

Tasarım

Galaxy Book, klavye kılıfının içinde bir dizüstü bilgisayardan farksız görünüyor. Klavye tuşlarının dizilimi, boyut ve yükseklikleri kullanımı pozitif yönde etkilerken, yüzeyde kullanılan plastik malzeme de rahatsız edici değil. Benzer hissi, kılıfın dış gövdesinde de alıyorsunuz. Hem görünüm hem haz noktasında, Galaxy Book keyifli bir ürün olmuş.

Galaxy Book'un kendisine bakacak olursak, dış yüzeyinde alüminyum malzemenin kullanılmış olduğunu görüyoruz. Kenarlara doğru kıvrılan alüminyum kasa, üst ve yan tarafında havalandırma mazgallarına sahip. Ayrıca yine üst kenarda güç ve ses butonları, sol tarafta microSD kart çekmecesi, sağ kenarda çift USB-C portu ile kulaklık girişi bulunuyor.

Öte yandan cihazın ön ve arkasında da kamera mevcut. Ön tarafta 5 MP, arka yüzde ise 13 MP bir kamera yer aldığını görüyoruz.

Az önce de bahsettiğimiz gibi, kutu içeriğinden çıkan S Pen, Note 8 ve Tab S3'teki yeteneklerin hepsine sahip. 9.4 mm kalınlığında olan kalem, uç kısmında ise yalnızca 0.7 mm'lik bir genişlikte. Ayrıca 4096 kademe basınç hassasiyetinin de sahibi. Böylece neredeyse gerçek bir kalem rahatlığını, çizim ve yazılarınızda size sunuyor.

Yine kutu içeriğinde önemli bir aksesuar da bulunuyor: Çevirici adaptör. Bir genişleme aksesuar kiti olarak Galaxy Book'un yanında hediye olarak sunulan bu adaptör, Apple'da dahili olarak arayıp da bulamadığımız bir cihaz. Bu adaptör yoluyla, ek olarak USB 3.0 ve HDMI portuna da sahip olabiliyorsunuz.

Performans

Performans

Galaxy Book, 2.5 GHz taban, 3.1 GHz tavan frekanslarda çalışan Kaby Lake Core i5-7200 işlemcisi, 4 G RAM ve 4000 mAh kapasitesindeki bataryasıyla birlikte, Microsoft Surface Pro 4, Lenovo Miix 510, Huawei MateBook, Acer Aspire Switch Alpha 12, Asus ZenBook 3, HP Spectre 13 ve tabii ki iPad Pro ile gayet iyi şekilde rekabet ediyor. Elbette bunu, yaptığımız test sonuçlarına bakarak söylüyoruz.

Galaxy Book'un benchmark testlerimizdeki performansı şöyle:

3DMark Sky Diver: 4,071
3DMark Time Spy: 374
3DMark Fire Strike: 935

Cinebench CPU: 314 puan
Cinebench Graphics: 43 fps

Geekbench 4 Single-Core: 3,868
Geekbench Multi-Core: 7,564

PCMark 8: 2,711
PCMark 8 Pil Testi: 3 saat 10 dakika

Pil Testi (Video Senaryosu): 7 saat 32 dakika
Pil Testi (Kullanım Senaryosu): 8 saat 41 dakika

Bu sonuçlara baktığımızda, özellikle Geekbench çoklu çekirdek performansıyla Galaxy Book'un; 6700 puanlı Surface Pro 4, 6245 puanlı Lenovo Miix 510, 6210 puanlı Acer Aspire Switch Alpha 12 ve 5192 puanlı Huawei MateBook'tan önde olduğunu görebiliyoruz.

Grafik tarafında ise, 3DMark Sky Diver testini baz alırsak, 3750 puanlı HP Spectre x360, 3612 puanlı Surface Pro 4, 3010 puanlı Asus ZenBook 3 ve 3321 puanlı Dell XPS 13'ün önünde olduğunu söylemek mümkün.

Galaxy Book'un pil performansını değerlendirecek olursak, PCMark 8 sentetik test sonucundan ziyade, video senaryosu ve genel kullanım senaryosuyla uygun ölçüde performans aldığımızı söyleyebiliriz. Ekran tam parlaklık seviyesindeyken Full HD bir videoyu oynattığımızda, 7 saat 32 dakika içinde pil ömrünü tüketen Galaxy Book, genel kullanım senaryosu neticesinde de 8 saat 41 dakikayı görebiliyor. Bu sonuç, Microsoft Surface Pro 4'ün 7 saat 12 dakikalık sonucundan uzunken, iPad Pro'nun 10 saat 34 dakikalık sonucundan kısa oluyor. Ancak netice itibariyle, günü rahat kurtaracak cinsten olduğunu söylemek mümkün.

Özetle

Samsung Galaxy Book, dizüstü bilgisayar performansı ve çalışma biçimini, daha fazla mobil ortama getirmek isteyen kullanıcılar tarafından beğenilecek bir ürün oluyor. Elbette SIM kart girişi olsa ve böylece mobil ağları da desteklese harika olurdu, ancak bu özellik ne yazık ki cihazda bulunmuyor.

Ancak toparlayacak olursak Galaxy Book için, sağlam bir ekrana ve sağlam bir donanıma sahip olmasıyla, çoğu mobil kullanıcı için yeterli güce sahip olduğunu söyleyebiliriz. Buna S Pen avantajını ve kutu içinde gelen 3'ü 1 arada bağlantı adaptörünü de eklediğimizde, benzeri bir ürün arayanların ilgisini cezbedeceğini söyleyebiliriz.

Galaxy Book'un elimizdeki modelini şu sıralar piyasada 4299 TL fiyatla bulabileceğinizi de tekrar edelim.

Kimler Almalı

Çoğunlukla mobil ortamda çalışan veya minimalist bir çalışma ortamı yaratmak isteyen kullanıcılar, Galaxy Book'u tercih ederek memnun olacaklardır.

Alternatifleri

Samsung Galaxy Book'a alternatif olarak Apple iPad Pro ve Microsoft Surface Pro 4 de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Book
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
88
İşletim SistemiWindows 10
İşlemciIntel Core i5-7200U
İşlemci Hızı2.5 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiSuper AMOLED
Ekran Boyutu12 inç
Ekran Çözünürlüğü2160 x 1440 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics 620
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama128 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera13 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Boyutlar291 x 199 x 7.4 mm
Ağırlık754 gr.
Okuyucu Yorumları