Samsung Galaxy Gear testte!

Galaxy Gear'ı 3 hafta boyunca kolumuza taktık, test ettik! İşte onunla deneyimlerimiz...

CHIP Online Notu 60
  • Kaliteli tasarım
  • Güçlü görünüm
  • AMOLED ekran
  • Çok pahalı
  • Arayüzü özelleştirme zor
  • Ses kalitesi iyi değil
  • Kısıtlı telefon modeliyle kullanılabiliyor

Akıllı saatler gerçekten trend olmayı başarabildiler mi? Samsung ve Sony gibi önde gelen cep telefonu üreticileri, yeni saatlerinden oldukça ümitliler.

Devlerin bu yeni oyuncaklarının başarılı olup olmadığını söylemek için henüz biraz erken. Ancak Samsung'un akıllı saatinin teknoloji tutkunlarına özel, pahalı bir eşya olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Saatin bazı özellikleri bizce gereksiz. Bazı özellikler ise ne yazık ki eksik. Bununla birlikte testimizde de göreceğiniz gibi gerçekten işinize yarayacak işlevler de yok değil.

Peki, Samsung Galaxy Gear bizlere neler sunuyor? Hepsi testimizde...

Özetle

Gear hakkındaki düşüncelerimiz biraz karışık. Saatin AMOLED ekranını, tepki süresini, WhatsApp gibi uygulamalardan gelen uyarıları beğendik. Saatinizle fotoğraf çekebilmek ve telefon görüşmeleri yapabilmek de oldukça hoş. Diğer bir yandan bazı özellikler henüz olgunlaşmamış: Medya yürütücü denetimleri oldukça kısıtlı, telefonun ses performansı ise pek güvenilir değil. E-postalara ve WhatsApp mesajlarına direkt olarak cevap vermeniz mümkün olmuyor. Dahası saat kolunuzda pek şık görünmüyor, üstelik oldukça pahalı ve sadece belirli Samsung cepleriyle çalışıyor.

Kimler Almalı

Tam olarak bir teknoloji tutkunuysanız Samsung Galaxy Gear'i satın alabilirsiniz. Ancak satın almadan önce saati kullanabilmek için Samsung marka akıllı bir cebinizin olduğundan emin olun.

Alternatifleri

Samsung Galaxy Gear'e elbette Sony tarafından sunulan SmartWatch 2'yi gösterebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Gear
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
60
Ekran 1.63 inç AMOLED
Çözünürlük 320x320
Kamera 2 MP
Hafıza 4 GB
Bluetooth Var
Pil Ömrü Ortalam 3 gün
Boyutlar 56.6 x 36.8 x 11.1
Ağırlık 76 gram
Okuyucu Yorumları