Karşınıza çıkan tüm tabletleri unutun.

Hayal edilebilecek en başarılı tabletlerden birisi.

Samsung Galaxy Note 10.1 İnceleme
CHIP Online Notu 98
  • Zarif tasarım
  • Stylus kalemle sıra dışı kullanım
  • 1080p video kaydedemiyor.

Tablet çekişmesinde Apple'ın en büyük korkulu rüyası hiç şüphesiz Samsung. Firmanın tabletleri genelde Galaxy Tab ailesi altında konumlandırılıyor ancak şimdi durum biraz farklı. Test merkezimize gönderilen yeni tablet, sanılanın aksine Galaxy Note ailesinin bir üyesi. Galaxy Note modelleri, bildiğiniz gibi tam anlamıyla telefon ve tablet melezi tasarımlardan oluşuyor. Birazdan tüm detaylarına değineceğimiz Galaxy Note 10.1'de yine SIM kart yuvası ve stylus kalem gibi tipik Galaxy Note özellikleri var ancak artık bir telefon değil tam anlamıyla tablet karşımızda. Yani telefon gibi kulağa koyup konuşmayı hayal etmeyin bile. Eğer daha önceden bir tablete sahip olduysanız Galaxy Note 10.1'i tanıdıktan sonra mevcut tabletinizi değiştirmeyi istemeniz kuvvetle muhtemel. Etkileyici özellikler sunuluyor.

Adından da anlaşılabileceği gibi Samsung Galaxy Note 10.1, 10.1 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip ve görsellik olarak çok şey sunuyor. 1280 x 800 piksel çözünürlükteki ekran HD çözünürlükteki videoları izlerken tüm yeteneklerini göz önüne seriyor. Ekran tipik LCD olarak tercih edilmiş olsa da birçok tabletle yan yana koyulduğunda kalitesini doğrudan ortaya çıkmayı başarıyor. Google Android 4.0.4 işletim sistemiyle birlikte kullanıcılara sunulan Samsung Galaxy Note 10.1'de 1.4 GHz hızında görev yapan dört çekirdekli Exynos işlemci kullanılıyor. Tabletin yakın zamanda Google Android 4.1 işletim sistemine güncellenebileceği açıklanmış durumda. Hareket sensörü ve gyro gibi birçok algılayıcı doğal olarak mevcut. Ek olarak Bluetooth 4.0'a yer verildiğini görmekteyiz. Kablosuz bağlantı teknolojilerinden biri de 802.11 a / b / g / n'e yer verilmesi. 2.4 GHz'e ek olarak 5.0 GHz'lik bandın da kullanımı mümkün. Böylece HD videolar gibi yüklü içeriklerin aktarımında çok daha yüksek performans elde edebilirsiniz. 2 GB sistem belleğine sahip olan tablet, 16 GB, 32 GB veya 64 GB depolama alanlarıyla tercih edilebiliyor. İsteğe bağlı olarak Micro SD kartlarla 64 GB'a kadar hafıza artışı da yapabilmek mümkün. Son olarak boyut ve ağırlık bilgisini de sizlere aktarıp tabletin tasarımından söz edelim. 262 x 180 x 8.9 mm'lik boyutlara sahip olan Samsung Galaxy Note 10.1'de ağırlık 600 gram seviyesinde. SIM kart desteklemeyen modelse sadece 3 gram daha hafif. İnci beyazı ve siyahı olmak üzere iki farklı renk seçeneğinin bulunduğunu da ekleyelim.

Samsung Galaxy Note 10.1'de gün içinde rahat rahat kullanabilmeniz adına 7000 mAh kapasitede bir batarya bulunuyor. Buna rağmen zariflik fevkalade başarılı. Test merkezimize ulaşan beyaz renkli cihazın çerçevesinde gri renk tercih edilmişti. Arka yüzey de beyaz renkte. Çizilmeye müsait bir malzeme olduğundan dikkatli kullanılması gerekli. Arka taraftaki kamera 5.0 MP çözünürlüğe ayrıca otomatik odaklanma özelliklerine sahip ve daha iyi sonuçlar elde edebilmesi adına LED flaş da barındırıyor. Öndeki kameranın da 1.9 MP gibi yüksek bir çözünürlükte olması tablete artı puan kazandırıyor. Kullanıcılar artık ön kamera ile kendi fotoğraflarını çektiklerinden, çözünürlük önem kazanmaya başladı. 720p çözünürlükte video çekebilen Samsung Galaxy Note 10.1 aslında 1080p de sunabilirdi. Cihazın eksikliklerinden biri olarak Full HD video kaydının desteklenmemesi gözümüze çarpıyor. Tablet düz tutulduğunda sağ ve sol kenarlara hiçbir tuş denk gelmiyor. Alt tarafta şarj ve görüntü çıkışı işlemleri için kullanabileceğiniz bir soket yuvası var. Üstte ise modeline göre SIM kart yuvası, kulaklık çıkışı, kızılötesi arabirimi, Micro SD bellek kartı yuvası, ses seviyesi ayarı ve güç tuşu gibi önemli detaylar var. Ön yüzeye dikkatle bakıldığında kameraya ek olarak parlaklık algılayıcının bulunduğu gözlerden kaçmıyor. Arka yüzeyde ise arka kamera ve LED flaştan başka bir detay yok. Unutmamak geçmemekte fayda var. Bir Note klasiği şeklinde cihazın alt köşesinde stylus kalem var. Tabletin kullanım sırasında verdiği zevk böylece bir üst noktaya tırmanıyor.

Samsung Galaxy Note 10.1'in kendine yakışan bir ses sistemi var. Ekran çerçevesinin sağına ve soluna yerleştirilen hoparlörler sıradan tabletlere göre etkileyici bir performans sunuyor. Ayrıca kutu içeriğinden gelen mikro sürücülü kulaklıklar da son derece başarılı. Şimdi gelelim asıl olarak tabletin sıradan tabletlerden ne gibi farklılıklar sunduğuna...

Samsung Galaxy Note 10.1'i bir bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Şu şekilde örneklemeye çalışalım. Ekranı ikiye bölerek sağ tarafta YouTube üzerinden video izleyebilir, aynı anda e-postalarınıza cevap verebilirsiniz. Çözünürlük yeterli seviyede olduğu için ekranı yarıya bölseniz bile çok rahat bir çalışma alanına sahip oluyorsunuz. İsteğe bağlı olarak bir web sayfasında bulunan görseli rahatça keserek çalışma dosyanızın içine yapıştırmanız Samsung Galaxy Note 10.1 için çocuk oyuncağı. Tabletle beraber gelen kalem son derece başarılı. Normal bir kalem gibi tasarlanmış ve konfor olarak daha iyisini aratmıyor. Ekran basınca duyarlı olarak tasarlandığından çizim ve rötuş gibi işlerin yapılabilmesine de olanak sağlıyor. Noktaları tam olarak seçebilirsiniz ve hatta ürünün el yazısı tanıyabilme özelliği de fevkalade işliyor. Ürünün şekil düzeltme özelliği de son derece dikkat çekici. Alelade çizilmiş bir geometrik şekli tamamen düzgün hale getirebiliyor. Kablosuz ağ desteği ile çalışan AllShare özelliği ile evinizde veya çalışma ortamınızda bulunan tüm diğer dijital cihazlara görüntü ve multimedya içeriği sağlayabilmeniz mümkün.

Özetle

Samsung Galaxy Note 10.1'i tamamen keşfedilmeyi bekleyen yeni bir dünya gibi düşünebilirsiniz. Sonradan yüklenebilecek uygulamalarla tableti hayatınızın değişmez bir parçası haline getirebilirsiniz. Donanım ve tasarım olarak günümüzün en üst noktasında bulunan Samsung Galaxy 10.1'in diğer tüm tabletlerden ayırt edici yönlerinin bulunması da oldukça önemli.

Alternatifleri

Rakipleri de son derece güçlü. Önceliklere göre Samsung Galaxy Note 10.1 günümüzün en iyi tabletlerinden biri olarak değerlendirilebilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Note 10.1
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
98
İşletim SistemiAndroid 4.0.3
İşlemciExynos 4412 Cortex-A9 (Dört çekirdekli)
İşlemci Hızı1.4 GHz
Ekran TeknolojisiPLS TFT kapasitif dokunmatik
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciMali 400
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera1.9 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi7000 mAH
Pil Ömrü1500 saat
Boyutlar180 x 262 x 8.9 mm
Ağırlık600 gr.
Okuyucu Yorumları