Samsung Galaxy S5 neo nasıl? İnceliyoruz...

Klasik bir akıllı telefonun yeni versiyonu Samsung Galaxy S5 neo'yu inceliyoruz.

Samsung Galaxy S5 neo İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • İyi performans
  • Toza ve suya karşı korumalı
  • Kaliteli işçilik
  • Selefinden zayıf arka kamera
  • Parmak izi sensörü yok

Galaxy S5 neo ile Samsung sevilen selefinin yeni bir verisyonunu piyasaya sürüyor (Galaxy S5). Yeni versiyon selefinin birçok artısına sahip, ve fiyatı daha ucuz.

S5 neo'nun çerçevesi biraz kalın bir kaplamaya sahip. Bu yüksek kaliteli çerçeve, selefinin ucuz krom kasasından daha dayanıklı, krom kısa bir süre sonra soyulmaya başlıyordu. Neredeyse diğer tüm yeni cep telefonları gibi, S5 de IP67 sertifikasına sahip, yani bu toz ve suya karşı koruma anlamına geliyor.

Arkada çıkabilen bir kapak var, yani kullanıcı pili değiştirebilir ve bir microSD kart ile hafıza da kullanılabilir. Cihazın kalbinde Samsung'un 64 bit Exynos işlemcisi var, bunun da sekiz çekirdeği var (selefinde sadece dört çekirdek bulunurdu). Pratikte, biz bir performans sorununa rastlamadık: Akıllı telefon tepki sorunu yaşamıyor ve uygulamalar oldukça hızlı açılıyor. Fakat, yeni ve tutumlu işlemci pil ömrüne de destek oluyor. Aynı kapasiteye, 2800 mAh, sahip olsa da, S5 neo sörf testinde ekstra bir saat daha fazla dayandı. Pakete bir 2 GB RAM, 16 GB Flash hafıza, ac-WLAN, LTE Cat 6 ve NFC desteği de dahil. Fakat, yeni cihazda bir parmak izi okuyucu veya kızıl ötesi verici bulunmuyor.

OLED ekranın büyüklüğü 5.1 inç. 380 cd/ m2 civarındaki parlaklığı ile, S5 kadar parlak ve selefi ile aynı çözünürlüğe sahip (1920x1080 piksel). Kontrast oranı 175:1'den 146:1'e düşmüş, fakat yeni değer de oldukça etkileyici.

Kamerada ise bariz bir düşüş söz konusu: Çözünürlük yine 16 megapiksel seviyesinde kalsa da, fotoğraflar daha az canlı ve enerjik gözüküyor. Bu bariz düşüşe rağmen, kamera, telefonun fiyat aralığı için oldukça etkileyici.

Galaxy S5, Android 5.1.1 işletim sistemiyle ve son sürüm TouchWiz kullanıcı arayüzüyle geliyor.

Sonuç olarak, Samsung sistemi iyi seviyede temiz tutmuş: 16 GB'ın yaklaşık 11 GB'ı kullanıma açık. Fakat sistemde birçok eski Galaxy modelinde bulunan yazılım bulunmuyor ve bunlara kapsamlı hareket kontrol özelliği de dahil. Açıkçası sinir bozucu nokta ise, birçok Samsung uygulamasının önceden yüklü geliyor ve silinemiyor olması. Aslında, bu silinemeyen bazı uygulamaların bir kısmı üçüncü kişilerce üretilmiş (Microsoft uygulamaları gibi).

Özetle

Sonuç olarak Galaxy S5'e ilgi duyuyor, ancak bazı noktalarda farklı bir telefon modeli arıyorsanız S5 neo sizin aradığınız model olabilir. İşlemci konusunda revizeye uğrayan Galaxy S5 neo, aynı zamanda ön kamerasıyla da daha tatmin edici sonuçlar veriyor.

Kimler Almalı

Galaxy S5'e ilgi duyan, fakat bazı noktalarda farklı bir alternatif arayan kullanıcılar Samsung Galaxy S5 neo'yu sevebilir.

Alternatifleri

S5 neo'ya en yakın alternatif kuşkusuz Samsung Galaxy S5 oluyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy S5 neo
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
88
İşletim SistemiAndroid 5.1.1
İşlemciExynos 7580 Octa
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiSuper AMOLED
Ekran Boyutu5.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciMali-T720MP2
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera16 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Konuşma Süresi015:00 saat
Boyutlar72 x 142 x 8.1 mm
Ağırlık145 gr.
Okuyucu Yorumları