Intel Atom'lu işlemcisiyle ideal.

Şık tasarımıyla dikkat çeken Galaxy Tab 3 10.1, Intel Atom'lu işlemcisiyle ideal.

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 İnceleme
CHIP Online Notu 90
  • Tasarım çizgisi
  • Geniş depolama alanı
  • Ekran canlılığı
  • Ana kamera

Samsung, Galaxy Tab ailesini yeni tableti Galaxy Tab 3 ile genişletmeye devam ediyor. Şık tasarımıyla dikkat çeken Galaxy Tab 3, incelediğimiz modeliyle 10.1 inç ekrana sahip. Galaxy Tab 3'ün farklı boyutlu ekrana sahip modeli ve hatta Wi-Fi ve 3G bağlantı desteği sunan modelleri de bulunuyor. Test merkezimizi ziyaret eden GT-P5210 modeliyle Wi-Fi desteği sunan ve 10.1 inçlik ekrana sahip olan Galaxy Tab 3, inci beyaz tasarımıyla da göz almayı başarıyor.

Kenarları yuvarlatılmış dikdörtgen bir yapıda tasarlanan Galaxy Tab 3 10.1, ince formuyla da çok rahat tutuluyor. Sadece 7.95 mm'lik kalınlığa sahip olan Galaxy Tab 3 10.1, 510 gram ağırlığıyla da her an yanınızda olmaya aday bir tablet. Şık beyaz renkli çerçevesiyle ve bu tasarımı devam ettirdiği yekpare arka gövdesiyle oldukça çekici bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebileceğimiz Galaxy Tab 3 10.1, ekranıyla da şık tasarımını pekiştiriyor. Canlı ve parlak bir görsellik sunan ekran, 1280x800 piksel çözünürlüğü destekliyor. HD çözünürlük desteğiyle başarılı görüntü kalitesine sahip olan ekran, dokunma kabiliyetiyle de beğenimizi kazandı. Hassas bir tepki kontrolü sağlayan ekranın hemen alt kısmında akıllı kontrol menüsünü görüyoruz. Kapasitif dokunmatik tuş takımı ile Android'in kısayol tuşlarını yine diğer tablet modellerinde olduğu gibi çerçevesine taşıyan tablet, orta kısmında ise yine fiziksel tuşa yer veriyor. Galaxy Tab 3 10.1, dokunmatik tuşlarıyla kullanım kolaylığı sunuyor, ancak bu tuşların çok hassas olmasının kullanımı olumsuz etkileyebildiğini de söyleyelim. İki kapasitif dokunmatik tuşun da kapsama alanı geniş tutulmuş. Bu nedenle parmaklarınız ara sıra yanlışlıkla bu alana kayıyor ve bir anda içinde bulunduğunuz uygulamadan çıkabiliyorsunuz.

Ekranının hemen üzerinde bir ön kamera bulunduran Galaxy Tab 3 10.1, 1.3 MP'lik bu ön kamerayla görüntülü görüşme olanağı tanıyor. Arka gövdesinde de ana kamera bulunduran tablet, arka kamerasıyla ise 3.1 megapiksel çözünürlük sunuyor. Arka kamerada ayrıca flaş bulunmadığını da söylemeliyiz. Galaxy Tab 3 10.1'in çevresine bakmaya devam ettiğimizde ekranın sağ ve sol kenarlarına hoparlörlerin yerleştirildiğini görüyoruz. Dahili hafızayı genişletebilmeniz için üst kısmında şık bir kapak altında microSD kart yuvasını saklayan tablet, yine burada güç ve ses için gerekli butonlarına yer veriyor. İncelediğimiz modeliyle Galaxy Tab 3 10.1, 16 GB gibi geniş bir hafızaya sahip ve bu hafızayı dilerseniz microSD kart ile 64 GB'a kadar arttırabilmeniz mümkün. Böylece Galaxy Tab 3 10.1 ile depolama alanını dert etmiyorsunuz.

Sahip olduğu teknik birimleriyle de üst seviyeli kullanımlar için yeterli olabileceğini söyleyebileceğimiz Galaxy Tab 3 10.1, üzerinde Intel Atom işlemci bulunduruyor. Dört çekirdekli Intel Atom Z2560 işlemcisiyle 1.6 GHz hız sunan tablet, bellek değeriyle ise rakipleri gibi 1 GB'lık bir seviyeye sahip. Android 4.2 işletim sistemi içinde dolaşırken ve indirdiğiniz uygulamaları kullanırken gösterdiği performansı dolayısıyla beğendiğimiz Galaxy Tab 3 10.1, oyunlarda da beklentileri karşılayacak seviyede. AnTuTu Benchmark sonuçlarına göre kendi kategorisinde aldığı 21015 puanla rakipleri arasında iyi bir yere sahip olan Galaxy Tab 3 10.1, sahip olduğu pil ömrüyle de tam gün aktif olarak kullanabileceğiniz bir tablet. 9 saatlik aktif kullanım sağlayabileceğiniz tablet, 6800 mAH bataryaya sahip.

Özetle

Şık tasarımıyla kullanıcıların beğenisini kolaylıkla kazanacağını düşündüğümüz Galaxy Tab 3 10.1, ekran ve işlem performansıyla iddialı. Pil ömrüyle de uzun bir kullanım sunan tablet, üstelik geniş bir depolama alanı sunuyor. Ancak arka kamerasında flaş bulundurmayan ve 3.1 MP çözünürlüğüyle ortalama fotoğraflar çeken Galaxy Tab 3 10.1, bizce daha iyi bir kamera hak ediyor.

Kimler Almalı

Başarılı bir tablet satın almak isteyenlere önerebileceğimiz Galaxy Tab 3 10.1, 3G'siz tablet arayanlara özel. Wi-Fi desteği ile çevredeki kablosuz ağları yakalayan Galaxy Tab 3 10.1, elbette 3G'li modele göre daha uygun fiyatıyla da, bütçesini zorlamak istemeyenler tarafından incelenebilir.

Alternatifleri

Samsung Galaxy Tab 3 10.1'in 3G desteği sunan SIM kart takabileceğiniz farklı bir modeli daha bulunuyor. Eğer daima online olmak istiyorsanız onu yakından inceleyebilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy Tab 3 10.1
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
90
ModelGT-P5210
İşletim SistemiAndroid 4.2 Jelly Bean
İşlemciIntel Atom Z2560
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiTFT
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX544MP2
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama64 GB
Ön Kamera1.2 MP
Arka Kamera3.1 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi6800 mAH
Pil Ömrü9 saat
Boyutlar176.1 x 243.1 x 7.95 mm
Ağırlık510 gr.
Okuyucu Yorumları