Samsung Series 5: Ultrabook

Samsung'un en yeni dizüstü bilgisayarlarından Series 5'leri masaya yatırdık.

Samsung Series 5 İnceleme
CHIP Online Notu 81
  • Gigabit LAN bağlantısı
  • Şık tasarımı

Ultrabook savaşında Samsung Series 5 ürün yelpazesiyle "ben de varım" diyor. Peki Samsung'un yeni nesil bu ürünleri, rakip ürünlere göre ne durumda?

13.3 inç'lik bir ekrana sahip olan cihazın bir diğer modelinin de 14 inç'lik bir ekranı var. 128 GB SSD ve opsiyonel olarak da HDD olmak üzere iki farklı depolama seçeneğini kullanıcılara sunan cihazın hafızası 1 terabyte'a kadar ulaşıyor. 4 GB dahili bellek ile birlikte gelen ve ekranı ile 1366x768 piksel çözünürlüğü destekleyen cihaz, ince ve şık tasarımıyla da dikkatlerden kaçmıyor elbette.

HDD ve SSD depolama birimi seçeneklerine dikkat etmek gerekiyor. Halihazırda gelen SSD ile sadece 128 GB'lık alanı kullanabiliyorsunuz; ancak dilediğiniz taktirde bu alanla sınırlı kalmak durumunda değilsiniz ve 1 terabyte'a kadar toplam kapasiteyi artırma şansınız var.

Intel'in Core i5-2467M işlemcisini kullanan ve ekran kartı olarak da Intel HD Graphics 3000'e bünyesinde yer veren cihaz, WiFi, Bluetooth gibi ağ bağlantı teknolojilerini desteklerken, Gigabit LAN bağlantı desteğinin cihazda bulunması da cihazın önemli artılarından biri.

Özetle

Ultrabook olarak kullanıcılara fazlasıyla yetecek olan cihazın toplam hafızasının 500 GB'ı bulması ise göz ardı edilmemesi gereken bir özellik.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Series 5
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
81
İşletim Sistemi Windows 7 Home Premium (64-bit)
İşlemci Intel Core i5-2467M Processor 1.6 GHz
Ekran Kartı Intel HD Graphics 3000
Bellek 4 GB
Ekran 14 inç (13.3 inç'lik modeli de var)
Toplam Hafıza 500 GB
Okuyucu Yorumları