Samsung Sound+ HW-MS550 Soundbar İncelemesi

Minimal tasarımlı ev sinema sistemi arayanlara sunulan Samsung Sound+ HW-MS550 Soundbar'ı inceledik.

CHIP Online Notu 89
  • Kolay montaj
  • Hızlı bağlantı
  • Derli toplu tasarım
  • Ses performansı
  • Ses modları
  • Tek HDMI girişi

Bir dönem moda olan, kalabalık ekipmanlarıyla tüm odayı kaplayan 7+1, 5+1 gibi ev sinema sistemleri hala var ancak artık pek o kadar tercih edilmiyorlar. Zira kalabalık yapısı ve kablolu olmalarıyla çirkin bir görüntü oluşturdukları kesin. Onun yerine artık soundbar'lar daha fazla rağbet görüyor. Piyasada tek başına da görebileceğimiz bu soundbar'lar, ayrıca bir subwoofer ile beraber set olarak da bulunabiliyor.

Televizyonların da incelip adeta tablo görünümüne kavuşması, kuşkusuz soundbar'ların tercih edilmesinde önemli rol oynuyor. Böylece kullanıcılar, duvara astıkları televizyonlarının hemen altına, bu kablosuz soundbar'ları ilave ederek ses sorununu ortadan kaldırıyorlar.

Bugün inceleyeceğimiz Samsung Sound+ HW-MS550 Soundbar da bunlardan biri oluyor.

Minimal tasarım

Minimal tasarım

Samsung Sound+ HW-MS550 Soundbar, kablosuz yapıda ve tek başına bir bardan oluşan bir ses sistemi. Kablosuz Surround ses sağlayan hoparlör, basit bir bar şeklinde ve böylece televizyonunuzun hemen altına asabiliyor veya bir stant kullanıyorsanız, kolayca yerleştirebiliyorsunuz.

Tek başına olan yapısı ve kablosuz kullanımı, hoparlörün kolay montaj edilebilmesini sağlıyor. Eğer onu asacaksanız, ek satın alabileceğiniz montaj kitiyle birlikte duvarınızda fazladan delikler açmanıza da gerek yok. Bu kit ile beraber, onu zaten halihazırda duvara asmış olduğunuz televizyona asabiliyorsunuz.

Beraberinde yalnızca bir güç kablosu ve uzaktan kumanda getiren soundbar, bu minimal tasarım anlayışını tasarım çizgisinde de gösteriyor. Samsung'un diğer soundbar'larıyla benzer yapıda olan Samsung Sound+ HW-MS550 Soundbar, kavisli modellere göre ise düz yapıda olmasıyla fark yaratıyor. Bu arada hoparlörün yalnızca siyah renk seçeneği bulunduğunu da söyleyelim.

Bağlantılarını hemen arka tarafında gizli bir alanda toplayan soundbar, burada bir HDMI girişi, bir HDMI çıkışı, bir USB bağlantısı, AUX ve dijital ses girişi bulunduruyor. Fiziksel bağlantıların hemen hepsi bu kadar. Tek HDMI bağlantısı bulunması ise üzücü olmuş doğrusu.

Çevresel ses

Çevresel ses

Televizyonunuza ve diğer ses kaynaklarına Bluetooth veya Wi-Fi üzerinden bağlayabileceğiniz Samsung Sound+ HW-MS550 Soundbar, kolayca bağlanıyor ve etkili bir ses performansı sağlıyor. Beraberinde herhangi bir subwoofer getirmemesine karşın bu işi kendi başına iyi şekilde kotaran soundbar, 6 hoparlörüyle çevresel ses sağlayabiliyor.

Geniş aralıklı tweeter ve güçlendirilen sıralı hoparlörleriyle aynı anda güçlü bir bas elde edebileceğiniz soundbar, HD Audio desteği ile orijinal sesin kalitesini koruyarak ulaştırabiliyor. Bu arada kontrolü de size bırakan cihaz, dilerseniz ses efektlerini uzaktan kumanda üzerinden yönetebilmenizi sağlıyor. Böylece modu ister siz belirleyebilirsiniz veya bu seçimi soundbar'a bırakabilirsiniz. Aktardığınız sesi analiz eden soundbar, otomatik olarak çalan içeriğe göre uygun seçim yapabiliyor. Böylece mesela bir futbol müsabakası izlerken farklı ses, müzik dinlerken farklı ses alabilirsiniz. Cihazın, toplamda 5 adet farklı ses modu sunabildiğini de söyleyelim.

Özetle

Samsung Sound+ HW-MS550 Soundbar, derli toplu bir ev sinema sistemi arayanların yakından inceleyebileceği bir ürün oluyor. Ses kalitesiyle beğendiğimiz hoparlör, kolay kullanımı ve fonksiyonelliği ile de sizin tarafınızdan da beğenilecektir kanaatindeyiz.

Samsung Sound+ HW-MS550 Soundbar'ı şu sıralar piyasada 1000 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Televizyonu altına iyi bir ses sistemi arayan ve bunu tek bir hoparlör ile çözmek isteyen kullanıcılar Samsung Sound+ HW-MS550 Soundbar'ı tercih edebilirler.

Alternatifleri

Farklı bir model olarak yine LG LAS450H 220W modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Sound+ HW-MS550 Soundbar
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
89
Kanal Sayısı 2 kanal
Hoparlör Sayısı 6 sayısı
Frekans Aralığı 44 Hz – 20 kHz
Yükseltici Tipi Dijital Yükseltici
DTS Dijital Surround DTS 2 kanal
Kod Çözme Formatı AAC, OGG, MP3, FLAC, WAV, ALAC
Anynet+ (HDMI-CEC) Var
Bluetooth Var
Optik Giriş Sayısı 1 adet
HDMI 1 adet
Güç 450W
Boyutlar 890 x 71 x 130 mm
Ağırlık 5,1 gr.
Okuyucu Yorumları