Profesyonellere hitap ediyor.

Samsung'un SSD ailesinin en yeni üyesi SSD 840 PRO, profesyonellere hitap ediyor.

CHIP Online Notu 92
  • Düşük güç tüketimi
  • 5 yıllık garanti
  • Yüksek performans
  • Yüksek fiyatı

Samsung, geçtiğimiz günlerde SSD 840 serisini piyasaya sundu. SSD 840 ailesiyle SSD raflarını süsleyen Samsung, SSD 840 EVO ve SSD 840 PRO serileriyle farklı kullanımlara uygun olarak sunuluyor. SSD 840 EVO serisi bilgisayarlarda genel amaçlı kullanılmak üzere geliştirilmişken, PRO serisi ise isminden de anlaşılabileceği gibi tam olarak profesyoneller için. İncelediğimiz modeliyle SSD 840 PRO serisinde yer alan ürün, kapasitesiyle ise 256 GB'lık depolama alanına sahip.

SSD'ye terfi etmek isteyenlere

Sabit disklerinde SSD'ye terfi etmek isteyenlere yeni bir seçenek sunan Samsung, elimizdeki SSD 840 PRO modeliyle hem tasarım hem kullanım hem de performans anlamında fazlasıyla iddialı. Üst düzey performans beklentisi içinde olan profesyonellere uygun yapıda olan SSD 840 PRO, az önce de bahsettiğimiz gibi 256 GB'lık bir kapasitenin sahibi. Böylece sistemini SSD ile canlandırmak isteyen kullanıcıların kapasite ihtiyacını da karşılayabilecek olan SSD 840 PRO, 3 çekirdekli MDX kontrolör sahibi. Enerji verimliliği ve performansa katkısıyla dikkat çeken Cortex-R4 CPU tabanlı Samsung MDX kontrolörünü kullanan SSD 840 PRO, düşük güç tüketimi konusuna ise yine Samsung'un DDR2 NAND flash yongaları ile destek sağlamış. Böylece daha uzun süre mobil olabilmenizi sağlayan SSD 840 PRO, performansıyla da iddialı.

Performansıyla iddialı

Sunduğu performansıyla oldukça beğendiğimiz SSD 840 PRO, rastgele okuma hızıyla saniyede 100.000 girdi/çıktı (IOPS) seviyesi sunuyor. Bunun yanında Samsung'un SSD 840 PRO için iddia ettiği sıralı yazma hızı olan 540 MB/s ve okuma hızı olan 520 MB/s değerlerine yaptığımız testlerde ulaştığımızı da söyleyebiliriz. Böylece okuma ve yazma performansıyla da beklentileri karşılayan SSD 840 PRO, dayanıklılık anlamında da bir hayli iddialı. Samsung, SSD 840 PRO için tam 5 yıllık bir garanti süresi sunuyor. Bu da bu iddiasını destekler nitelikte. Son olarak kullanıcıların SSD 840 PRO'yu taşınabilir bir disk olarak kullanabilmeleri için bir adaptör kullanabileceklerini ve böylece her zaman yanlarında taşıyabileceklerini de söyleyelim ve cihazın şu anki fiyatının 858 TL olduğunu da belirtelim.

Özetle

Profesyonellere uygun yapıda geliştirilen SSD 840 PRO, okuma ve yazma hızlarının yanı sıra düşük güç tüketimi ve 5 yıllık garanti süresiyle oldukça başarılı.

Kimler Almalı

SSD'ye terfi etmek isteyen profesyonellerin ilgisini çekebilecek olan Samsung SSD 840 PRO, özellikle yüksek performans beklentisi içinde olanları tatmin edecek düzeyde.

Alternatifleri

Samsung'un profesyonellere sunduğu SSD 840 PRO ailesinin yanında genel amaçlı kullanılabilecek SSD 840 EVO serisi de bulunuyor. Her iki ürün ailesi için de farklı kapasite seçenekleri tercih edilebilir.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung SSD 840 Pro
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
92
Kapasite 256 GB
Arabirim SATA 6.0
Kontrolör 3-core MDX
Sıralı Okuma 540 Mb/s
Sıralı Yazma 520 Mb/s
Garanti 5 yıl
Okuyucu Yorumları