SanDisk'in çift taraflı USB sürücüsü elimizde

SanDisk'in cep ve PC'leri destekleyen çift taraflı USB sürücüsünü elimize geçtiği gibi test ettik!

CHIP Online Notu 91
  • Kullanışlı tasarım
  • Kolay kullanım
  • Ek depolama alanı sağlıyor
  • Uygulama Windows Phone'da yok
  • Küçük kayış deliği

Geçtiğimiz günlerde Sony tarafından incelememiz için test merkezimize gönderilen çift taraflı USB sürücüsü USM-SA1'den sonra şimdi de Sandisk'in Ultra Dual USB Drive'ı elimize geçti. Hem cep telefonu ve tablet gibi cihazlarla kullanılabilecek hem de bilgisayara takılabilecek olan bir USB bellek olan Ultra Dual USB Drive, büyük kullanım kolaylığı sağlıyor.

Bir tarafında microUSB diğer tarafında USB 2.0 portu bulunduran Ultra Dual USB Drive, boyutlarıyla da oldukça küçük. Plastik gövdesi üzerinde küçük bir delik bulunduran cihaz, böylece anahtarlığınızda kendine yer bulabilir.

Sandisk Memory Zone

Ultra Dual USB Drive'ı Android akıllı telefon ve tabletlerle rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken cihazın micro USB portu üzerindeki kapağını kaydırıp mobil cihazınızın USB girişine takmak. Elbette cihazı çalıştırmak için bir uygulamaya da ihtiyacınız olacak. Sandisk Memory Zone isimli uygulamayı Google Play'den indirebiliyorsunuz. Bu uygulama vasıtasıyla cep telefonu veya tabletinizdeki fotoğraf, video ve benzeri dosyaları bu minik cihaza depolayabilmeniz mümkün. Dahili ve harici belleklerdeki dosyaları kolayca yönetebileceğiniz uygulamanın bir hayli kullanışlı olduğunu da söyleyelim.

Cihazın kolay bir kullanım sunması için Sandisk, Ultra Dual USB sürücüsünde "tak ve kullan" özelliğini aktif hale getirmiş. Böylece cihazı uyumlu bir Android akıllı telefon, tablet veya bilgisayara taktığınızda otomatik olarak algılanıyor.

Şu an için yalnızca Android'li cihazlarla çalışan Ultra Dual USB Drive, diğer platformlara da uygulama desteği verir mi bilinmez. Ancak Memory Zone uygulaması Windows Phone'a da gelirse kullanım alanı daha yaygın olacaktır kanaatindeyiz.

32 GB kapasite

Sandisk Ultra Dual USB Drive'ın incelediğimiz modeli 32 GB'lık kapasite içeriyordu. Ancak bu kapasitenin yanı sıra 16 ve 64 GB'lık modelleri de mevcut durumda. 32 GB'lık diski bilgisayara taktığımızda kullanılabilir olarak 29.7 GB'ın erişimde olduğunu gördük.

Ultra Dual USB Drive'ın üzerinde yer alan tam boyutlu USB portunun USB 2.0 standardında olduğunu da söyleyelim. Bu nedenle dosya kopyalama işlemleri sırasında USB 2.0 arabiriminin veri transfer hızından yararlanıyor elbette. Eğer USB 3.0 istiyorsanız, biraz daha beklemelisiniz.

Son olarak Ultra Dual USB Drive'ın Android'li akıllı cep ve tabletlerle uyumlu olduğunu ve bunun yanında Windows 8 işletim sistemi bilgisayarın yanında MacOS X v10.5+ kullanan Mac'lerle uyumlu olduğunu söyleyelim. Ayrıca cihazın Sandisk tarafından 5 yıl garanti ile sunulduğunu da belirtelim.

Özetle

Hem Android'li cep telefonu ve tablet, hem de bilgisayarınızla kullanacağınız bir USB sürücüsü arıyorsanız Ultra Dual USB Drive'ı tercih edebilirsiniz. 32 GB'lık kapasite seçeneğiyle iyi bir kullanım sunan cihaz, uygulama desteğiyle de başarılı. Fakat uygulamanın yalnızca Android işletim sisteminde olması kullanım alanını daraltıyor.

Kimler Almalı

Hem Android'li cep telefonu ve tablet, hem de bilgisayarınızla kullanacağınız bir USB sürücüsü arıyorsanız Ultra Dual USB Drive'ı tercih edebilirsiniz.

Alternatifleri

Sandisk Ultra Dual USB Drive'a alternatif olarak Sony USM-SA1 USB sürücüsünü de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli SanDisk Ultra Dual USB Drive
Ürün Markası Sandisk
CHIP Online Notu
91
Arayüz USB 2.0
Kapasite 32 GB
Port Tipi USB 2.0 ve microUSB
LED Gösterge Yok
Boyutlar 36.58 x 19.81 x 10.92 mm
Okuyucu Yorumları