Enterprise Capacity 3.5 HDD v4'ü inceledik.

Tam 6 TB kapasiteyle üst düzey depolama alanı sunan Enterprise Capacity 3.5 HDD v4'ü inceledik.

Seagate Enterprise Capacity 3.5 HDD İnceleme
CHIP Online Notu 81
  • Yüksek kapasite
  • Yüksek transfer hızları
  • 128 MB önbellek
  • Nispeten yüksek güç ihtiyacı

Veri depolama çözümleri üreticisi Seagate, dünyanın en hızlı ve en yüksek kapasiteye sahip 6TB'lık sabit diski Enterprise Capacity 3.5 HDD v4'ü geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. Çok geçmeden ürünü yakından inceleme fırsatı da bulduk. Özellikle geniş kapasitesiyle kullanıcıların sürekli artan veri depolama ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olan Enterprise Capacity 3.5 HDD v4, elbette daha çok kurumsal alana hitap ediyor. Özellikle bulut tabanlı veri merkezlerinin işletmelerini ve büyük veriye sahip şirketlerin geniş kapasite ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen disk, bakalım bize neler sunuyor.

Yüzde 50'lik kapasite artışı

Diskin bir önceki versiyonu 4TB kapasiteyle karşımıza çıkmıştı. Selefine kıyasla yüzde 50'lik bir kapasite artışı gösteren Enterprise Capacity 3.5 HDD v4, çalışma performansını da arttırmış. Depolama alanıyla tam 6000 GB sunan disk, kullanılabilir olaraksa 5.589 GB'ı gösteriyor. Disk, 128 MB önbellek değeriyle de dikkat çekiyor. Diğer yandan Enterprise Capacity 3.5 HDD v4'ün dönüş hızı ise 7200 RPM seviyesinde. Ayrıca 12 GB/s SAS arabiriminde olan disk, diğer yandan kullanıcılar için 6 GB/s SATA bağlantı arabirimini de destekliyor.

Performans notları

Capacity 3.5 HDD v4, bahsedildiği kadar yüksek hızda çalışan bir disk olmayı başarıyor. Yaptığımız testler neticesinde ortalama 185.8 MB/s okuma ve 185.7 MB/s yazma değerlerini aldığımız sabit disk, maksimum veri okuma hızlarıyla ise yıldızını parlatıyor. 251.1 MB/s maksimum veri okuma hızı gösteren disk, maksimum veri yazma hızıyla ise 253.7 MB/s'yi görüyor. Öte yandan diskin okuma erişim süresiyle 12 ms, yazma erişim süresiyle ise 9 ms değerlerini aldığını da söyleyelim.

Elbette performans arttığında diskin ihtiyaç duyduğu güç de artış gösteriyor. Capacity 3.5 HDD v4'ün güç tüketimi 11.86W seviyesinde. Bu nedenle nispeten fazla güç tükettiğini söylemek mümkün. Ayrıca yine diskin 35.6 derece sıcaklığa ulaştığını da belirtelim.

Özetle

Sonuç olarak Seagate Capacity 3.5 HDD v4, başarılı bir ürün. Özellikle kurumsal alandaki yüksek kapasite ihtiyacını karşılamayı başaran disk, yüksek hızıyla da dikkat çekiyor.

Kimler Almalı

Seagate Capacity 3.5 HDD v4, özellikle kurumsal alana hitap ediyor. Bulut tabanlı veri merkezlerinin işletmelerini ve büyük veriye sahip şirketlerin geniş kapasite ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçüde bir ürün.

Alternatifleri

Eğer 6 TB'lık kadar geniş depolama alanına ihtiyacınız yoksa alternatif olarak bu modelin 4 TB'lık sürümünü önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Seagate Enterprise Capacity 3.5 HDD
Ürün Markası Seagate
CHIP Online Notu
81
Nesil V.4
Kapasite 6TB
Arabirim SAS 12GB/s
Dönüş Hızı 7200 RPM
Önbellek 128 MB
Güç Tüketimi 11.86W
Boyutlar 147 x 101 x 26 mm
Okuyucu Yorumları