Seagate FreeAgent GoFlex 4 TB: Harici Disk

Seagate yine yapacağını yaptı; 4 TB'lık dev harici diskiyle test merkezimize konuk oldu.

Seagate FreeAgent GoFlex 4 TB İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Devasa kapasite
  • Çok hızlı
  • USB 3.0 desteği
  • Yüksek güç tüketimi

Film, müzik ve diğer içeriklerini bilgisayarları dışında tutmak isteyen kullanıcılar harici diskleri tercih ederken, günümüzde 1 TB'ın bile kimi kullanıcılara yeterli gelmediğini rahatça söyleyebiliriz. Yıllar önce 2 GB'lık depolama birimi ile onlarca oyunu ve uygulamayı bilgisayara kurabilirken, çağın getirdiği şartlar gereği uygulama ve oyunların da kapladığı alan arttı ve disklerin kapasitesi de aynı paralelde artmaya başladı.

Sabit disk ve harici disk dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Seagate de devasa depolama birimi arayanlara yönelik 4 TB'lık harici diskini sundu. 3.5 inç ebatlarındaki diskin bir önceki modeli 3 TB'tı. Peki 4 TB ne anlama geliyor? 4 TB'lık bir diske 160 Blu-ray filmi atabilir veya sıkıştırılmış 2 bin kadar HD filmi yine bu diskinizde tutabilirsiniz.

Ancak cihazın tek özelliği dev kapasitesi değil elbette. USB 3.0 veriyolunu kullanan cihaz, böylece yakın gelecekte standartlaşması beklenen bağlantı yolunu da bugünden kullanıcısına sunuyor. USB 2.0'ye göre son derece hızlı olan USB 3.0 portu dışında 2 yıllık garanti süresiyle satılan cihaz, aynı zamanda 192-bit DES şifreleme yedekleme yazılımı da kurulu olarak geliyor.

4 TB'lık dev cihaz, aslında 5 ayrı 7200 rpm hıza sahip 800 GB'lık diskten oluşuyor. 5 ayrı diskin aynı anda çalıştığını düşündüğünüzde cihazın ciddi anlamda güç sarf ettiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Özetle

Olabildiğince büyük depolama birimi arayan kullanıcıların kesinlikle göz ardı etmemesi gereken bir ürün.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Seagate FreeAgent GoFlex 4 TB
Ürün Markası Seagate
CHIP Online Notu
85
Kapasite 4000 GB
Arayüz USB 3.0
Ağırlık 1,080 gram
Ebatlar 124x44x158mm
Okuma transfer oranı 170.5 MB/s
Yazma transfer oranı 159.2 MB/s
Okuyucu Yorumları