Uygun Fiyata Ultra-Ata 100 Desteği

Sabit diskler, bilgisayarın diğer aygıtları ile iletişim kurabilmeleri için çeşitli arabirimler kullanırlar. Kullanılan bu arabirimler de zamanla gelişerek değişmektedirler. Örneğin ilk arabirim IBM PC’lerde kullanılan ST-506 idi.

Seagate U5 İnceleme
CHIP Online Notu 81

ST-506’da 20 ve 34 pinlik iki kablo bulunurdu ve veriler de seri formatta aktarılırdı. ST-506’nın devamı olarak ESDI arabirimi kullanılmaya başlandı. Bu ara yüz Maxtor tarafından üretilmişti ve aynı anda yedi adet cihazı destekliyordu. Aynı zamanda ATA diye adlandırılan IDE Controllerler, disk içinde olan ilk arabirimdi. Controller’ların disk içine girmesi maliyetleri düşürmüştü ve Compaq, Western Digital ve Conner tarafından ilk defa üretilmişti. Sonraki gelişme ise Enhanced IDE olarak adlandırılıyordu. Bu arabirime Fast ATA ya da ATA2 de deniliyor. Ultra ATA arabirimin çıkması ile birlikte disklerin hızı 33.3 MBps’e çıkmıştı. 1999’un ortalarında ise piyasada bomba etkisi yapan ve saniyede 66 MB’lık bir hızı olan Ultra ATA-66 standardı geliştirildi. Bu alandaki son gelişme ise bu aralar çok söz edilen Ultra Ata-100 arabirimi. Seagate bu arabirimi kullanan ilk disk üreticilerinden biri. Öyle ki Seagate 5400 rpm’lik bir dönüş hızına sahip olan U5 serisinde bile bu arabirimi kullanıyor. Neticede 40 GB’lık bir hafıza kapasitesine sahip olan Seagate U5, 8.9 ms’lik erişim hızı ile kendi alanında başarılı bir performans değerlendirmesini gösteriyor.

CHIP’in Yorumu:
Seagate U5 serisi birlikte sunulan ek özellikler ile bilgisayar kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Örneğin DiscWizard ile disk işlemlerinizi daha kolay hale getirebilirsiniz. Ayrıca Sound Barrier Teknolojisi sayesinde daha az bir gürültü oranına ve de 3D Defense sistemi ile daha güvenilir verilere sahip olabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Seagate U5
Ürün Markası Seagate
CHIP Online Notu
81
Okuyucu Yorumları