Çağrı merkezlerine özel

Çağrı merkezi çalışanlarına yönelik bir kulaklık seti olan MB Pro2 UC, ergonomisiyle dikkat çekiyor.

CHIP Online Notu 87
  • Ergonomik
  • Ses izolasyonu
  • Uzun pil ömrü
  • Şarj istasyonun görünümü şık değil

Çağrı merkezi çalışanlarının tüm gün kulaklarını meşgul eden kulaklıkların tercih edilmesinde en önemli kriter olarak elbette ergonomi ve gürültü filtreleme özelliğini görüyoruz. Bugün inceleyeceğimiz kulaklık seti de bu kriterleri göz önünde bulunduran ve iş dünyası için geliştirilmiş bir model. Sennheiser tarafından üretilen MB Pro2 UC modeli, ultra gürültü filtreleme özelliği ile dikkat çekiyor. Çift taraflı olmasıyla tek taraflı kulaklıklara göre daha rahat iletişim imkanı tanıyan MB Pro2 UC, Bluetooth desteğiyle çalışıyor.

Plastik yapıda olan ve bu sayede hafifliğiyle dikkat çeken Sennheiser MB Pro2 UC, başınıza taktığınızda varlığını hissetmeyeceğiniz bir model. Rahat kulak yastıkları bir yana kulaklık köprüsünün iç kısmında yer verdiği yastıklarla da konforu arttıran cihaz, tüm kontrolleri bir kulaklık ünitesinin üzerinde toplamış.

MB Pro2 UC'nin mikrofonunu istediğiniz ölçüde ayarlayabiliyorsunuz. Öte yandan aynı tarafta bir ses seviyesi ayarlama ve sessize alma tuşunun bulunduğu kulaklıkta, Bluetooth senkronizasyonu için bir buton da bulunuyor. Kutu içeriğinde yer alan Bluetooth dongle ile bilgisayarınıza bağlayabildiğiniz kulaklık setinin yine kutu içeriğinde bir şarj istasyonu da yer alıyor.

Şarj istasyonunu iki farklı şekilde kullanmak mümkün. Bir stantla sunulan istasyon, dilerseniz kabloyu yerinden çıkartarak daha serbest bir kullanım imkanı sağlıyor. Kaldı ki bu stant ile kullandığınızda ortaya pek de estetik bir görüntü çıkmıyor. Zira kulaklık standa tek taraftan asılmış görünüyor.

Uzun soluklu görüşmelere uygun

MB Pro2 UC, 2 saat 30 dakikada tam olarak şarj olabiliyor ve bunun karşılığında 15 saatlik bir pil ömrü sunuyor. Öte yandan 40 dakika hızlı şarj ile de yine kulaklığı 7.5 saat boyunca kullanabiliyorsunuz.

MB Pro2 UC'nin en önemli özelliklerinden biri elbette gürültü filtreleme yönünde. Tek kanallı gürültü azaltma özelliğine sahip mikrofonu ile arka plan gürültülerini ortadan kaldıran cihaz, böylece çalışanın sesinin müşteriye daha net şekilde ulaşmasını sağlıyor. Yine karşı tarafın sesini de çalışana kaliteli şekilde ileten kulaklık, bu sayede çağrı merkezi çalışanları ve ofis içinde uzun soluklu telefon görüşmeleri yapanlar tarafından tercih edilebilir.

Özetle

Sennheiser MB Pro2 UC, profesyonel amaçlar için geliştirilmiş bir kulaklık seti. Daha çok çağrı merkezi çalışanları tarafından tercih edilecek olan kulaklık, konfor ve ses kalitesiyle dikkat çekiyor.

Kimler Almalı

Sennheiser MB Pro2 UC, çağrı merkezi çalışanları ve ofis içinde uzun soluklu telefon görüşmeleri yapanlar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Çağrı merkezinden daha çok kişisel ve profesyonel kullanımlar için bir Bluetooth kulaklık seti arayanlar Plantronics Voyager Edge'i inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sennheiser MB Pro2 UC
Ürün Markası Sennheiser
CHIP Online Notu
87
Sürücü Kulak üstü
İletişim Bluetooth
Pil Süresi 15 saate kadar
Okuyucu Yorumları