64 bit masaüstü PC sistemi

Eğer yüksek performanslı yeni bir sistem arayışındaysanız, üstelik kasanızın hoş bir görünüme sahip olmasını da istiyorsanız, Serrano Desktop Extreme size göre.

Serrano Desktop Extreme İnceleme
CHIP Online Notu 67

Üst düzey işlem gücü ve şıklık bir arada:

Adından da anlaşılabileceği gibi Desktop Extreme'de Intel Pentium Extreme Edition işlemcisi kullanılmış. Intel Extreme Edition işlemcisinden uzun bir zaman önce donanım inceleme sayfalarımızda bahsetmiştik, ancak o zamandan bu zamana kadar işlemci dünyasında çeşitli yenilikler oldu.

Extreme Edition: Her zaman benzerlerinden farklı

Pentium 4 işlemciler HyperThreading adı verilen, işlemcinin işletim sistemi tarafından çift işlemci olarak görülebilmesini ve performans darboğazlarını azaltan bir teknolojiyle donandı. Bu esnada FSB hızları 800MHz'e dayandı ve işlemcilerin saat hızları arttı. Intel, her zaman diğer işlemcilerinden farklı bir noktada olmasını istediği Extreme Edition işlemcilerine tüm bu yetenekleri yeni 64-bit mimarisinde bir araya getirdi. Yani yeni Extreme Edition işlemcisi 800MHz FSB hızında çalışıyor, HyperThreading desteği veriyor ve 64-bit işlem gücüne sahip. Farklı donanım kombinasyonlarıyla etkin çözümler üreten Serrano, Desktop Extreme'i test merkezimize göndererek, CHIP Test Merkezi'ndeki ilk 64 bit Intel masaüstü sistemin incelenmesini sağladı.

Sessiz sistem: Pasif soğutma gürültünün ilacı

Desktop Extreme Prescott tabanlı olduğu için L3 önbellek bulunmuyor, ancak yaptığımız testlerde gördüğümüz kadarıyla, 2 MB L2 önbellek ve 3 GHz hızı sizi hiçbir uygulamada yolda bırakmak niyetinde değil. Sistemde Gigabyte'ın GA-8I925XEG anakartı kullanılmış.Anakart üzerindeki DDR2 yuvasında 533 MHz hızında çalışan tek bir 512 MB bellek kullanmış.

Orta karar veya üst düzey sistem fark etmiyor, oyunlarda akıcılık istiyorsanız ekran kartı sizin için altın değerinde. 16X PCI Express arabirimli X300SE işlemcisi 256 MB belleğe sahip, ayrıca üzerinde TV çıkışı bulunuyor. Oyunları ortalama bir çözünürlük ve detay seviyesinde oynamak sizin için sorun olmayacaksa bu kart yeterli. X300SE'nin avantajı pasif soğutma kullanması. Yani üzerinde fan bulundurmayan bu kart ile rahatsız edici bir gürültüye maruz kalmıyorsunuz.

Şık görünüm: Kasa tasarımı Alienware'i andırıyor

Anakart üzerindeki bileşenlerin de zengin olduğunu belirtmeliyiz. Örneğin Intel'in yeni High Definition Audio teknolojisine sahip, 7.1 ses çıkışı sunan Realtek ses kartı. Bir diğer dahili bileşen ise ağ veya internet bağlantısında kullanabileceğiniz Broadcom Gigabit Ethernet kartı. Kart üzerinde dört adet Seri ATA, iki adet PCIeX1 ve üç adet PCI yuva mevcut. Serrano Desktop Extreme içerisindeki Samsung SpinPoint, 160 GB kapasitesi ile internetten film ve müzik indirenler veya arşiv yapmayı sevenler için yeterli. DVD artı ve eksi medyalara 16X hızında, CD'ye 40X hızında yazabilen ve 16X hızında DVD okuyabilen, 2 MB önbelleğe sahip Samsung TS-H552U optik çözüm olarak sistemde yerini almış.

17 inç flat CRT monitör ile birlikte gelen Serrano, bunun için Samsung'un 793DF modelini tercih etmiş. Gümüş, siyah renklerdeki monitörle 1.280 x 1.024 çözünürlükte 65 Hz görüntü almak mümkün. Alienware'in meşhur uzaylı tasarımındaki kasalarını andıran bir yapıya sahip olan Serrano Desktop Extreme, multimedya klavye ve optik fare ile birlikte stereo bir ses sistemini de kapsıyor.

Düşük maliyetle 64 bit performansı evinizde

Sonuç olarak Serrano bu üründe 64 bitlik Intel işlemci ve başarılı donanım bileşenlerine sahip bir sistemi uygun fiyatla son kullanıcıya sunuyor. Eğer yüksek performanslı yeni bir sistem arayışındaysanız, üstelik kasanızın hoş bir görünüme sahip olmasını da istiyorsanız, Desktop Extreme size göre.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Serrano Desktop Extreme
Ürün Markası Serrano
CHIP Online Notu
67
Okuyucu Yorumları