Verilerinizi en güvenli şekilde yedekliyor.

Beş adet 3.5 inç yuvası ve üst seviye güvenlik özellikleriyle 20 TB'a kadar depolama yapabiliyor.

SNC NAS-500 İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Yüksek depolama alanı
  • Ek güvenlik çözümleri
  • Kolay yapılandırma
  • Ev kullanıcılarına uygun değil.

Ağ tabanlı depolama cihazları her ne kadar ilk etapta kurumsal taraf için geliştirilmiş olsa da günümüzde multimedyaya düşkün kişilerin yaşadığı birçok evde de karşımıza çıkabiliyor. Ev kullanımı odaklı geliştirilen ürünlerin doğal olarak medya aktarımı ve kablosuz bağlantı gibi örneklenebilecek ek özellikleri mevcut ancak kurumsal tarafta da maliyetler sürekli olarak düşerken, ürünler gelişimini sürdürüyor. Daha çok sunucu çözümleri ile tanıdığımız SNC'nin NAS-500 olarak adlandırdığı ağ tabanlı depolama cihazı adından da anlaşılabileceği gibi ağ ortamında kullanım için düşünülmüş. Beş adet 3.5 inç sabit disk yuvası bulunan ürün toplamda 20 TB'lık depolama alanı sunabiliyor. Daha çok küçük çaptaki işletmelere hitap ettiğini söylemeliyiz. Ancak asıl dikkat çeken nokta ürünün kurulup kullanılabilmesi için hiçbir uzmanlık gerektirmemesi. SNC NAS-500'de güvenlik adına da birçok özellik hali hazırda bekliyor.

SNC NAS-500, Intel Atom işlemcili bir sunucu. Tercih edilmiş olan 1.8 GHz hızındaki çift çekirdekli Intel Atom işlemci ve 4 GB kapasitedeki DDR3 sistem belleği sayesinde oldukça yüksek bir performans sağlanıyor. Performans sağlanırken güç tüketiminin düşük tutulması da dikkat çeken bir yön. ZFS teknolojisiyle bozuk verileri otomatik şekilde algılayarak düzeltebilen SNC NAS-500'ün beş kullanıcıya kadar lisanslı bir yedekleme yazılımı var. Söylediğimiz gibi beş adet 3.5 inç büyüklüğünde SATA disk yuvası mevcut. İsteğe bağlı olarak sekiz adet yuva sunan NAS-800 modeline de göz gezdirebilirsiniz. 220 x 175 x 245 mm büyüklükteki ürünün arkasında ağ bağlantısı için iki adet 1000 Mbps'lik ethernet arabirimine yer veriliyor. Doğal olarak cihazda sistem ve disk serinliğini sağlayan teknolojiler de eksik edilmemiş. Belirtilenlere göre çalışma sırasında ortaya çıkan gürültü 35.7 dB seviyesinde. Kendinizden 1 metre kadar uzakta tutmayı planlıyorsanız duymayacağınıza emin olabilirsiniz. İncelememiz sırasında SNC NAS-500'de dikkatimizi çeken özelliklerden biri ICAP tabanlı anti-virüs yazılımlarının kullanılabilmesi oldu. Böylece anti-virüs yazılımlarını bilgisayarınızda bulundurmasanız bile etkin bir koruma sağlayabilir ve yayılmasının önüne geçebilirsiniz. SNC NAS-500, ek depolama birimlerinin kendisine bağlanabilmesi adına beş adet USB 2.0 ve bir adet eSATA bağlantısını da bünyesinde barındırıyor.

SNC NAS-500, sanallaştırma desteği ile de dikkat çeken bir ürün. Felaketlere karşı tanımlanan ikinci bir kaynağa otomatik olarak yedekleme gerçekleştirebiliyor. Kullanıcıların erişebileceği ve düzenleyebileceği klasörler ayrı ayrı tanımlanabiliyor. Sıkıştırarak yedekleme yapabilmesi, özellikle kapasite ve işletme maliyetlerinin önüne geçilmesi adına son derece önemli. İş yerinizde ağa bağlı olan tüm bilgisayarları, işletim sistemi fark etmeksizin SNC NAS-500'e yedekleyebilirsiniz. Güvenlik şartlarının artırılması veya ek performans alınabilmesi için RAID dizilerinin kurulabildiğini sanıyoruz ki belirtmeye bile gerek yok. Üründe virüs saldırıları ve kişilerin karşılaştığı hata ekranlarını raporlayacak ekran görüntüsü sistemi de dikkat çekici detaylardan.

Özetle

SNC NAS-500, gerçek anlamda bir sunucu olmanın ötesine geçen bir ürün. Yönetilebilirlik açısından son derece gelişmiş görünüyor. Kolay şekilde kurulup kullanılabilmesi ve ek güvenlik özellikleri sunması diğer ürünlerle kıyaslandığında ayırt edici bir yön. Eğer ciddi ve ekonomik bir yedekleme çözümü düşünüyorsanız doğru yerdesiniz.

Alternatifleri

Eğer 20 TB'a kadar depolama yapabileceğiniz kurumsal bir çözüm arıyorsanız SNC NAS-500'e güvenebilirsiniz. Ürünün sekiz disk yuvalı modeliyle 32 TB'a çıkabileceğinizi de belirtelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli SNC NAS-500
Ürün Markası SNC
CHIP Online Notu
88
İşlemci Intel Atom D525
Bellek 4 GB
Kapasite 20 TB (5 x 3.5 inç)
Boyutlar 220 x 175 x 245 mm
Arabirimler 5 x USB 2.0, 1 x eSATA
Ethernet 2 x 1000 Mbps
Okuyucu Yorumları