Alpha 99'u inceledik.

İyi görüntü kalitesi ve kapsamlı özellikleri ile dikkat çeken Alpha 99'u inceledik.

CHIP Online Notu 91
  • Sağlam yapı
  • Oynar ekran
  • Gece performansı
  • Hızlı
  • Yüksek görüntü kalitesi
  • Dahili flaş yok
  • Ekran sağa sola dönmüyor
  • Menü kullanımı daha kolay olabilirdi

Akıllı telefonlar her ne kadar kompakt fotoğraf makinelerini bitirmiş olsa da DSLR'lar için aynı şeyi söyleyemeyiz elbette. Profesyonel fotoğrafçılık için yoluna tam hız devam eden DSLR'lar arasında bulunan Sony'nin Alpha 99 fotoğraf makinesini, sonunda inceleme fırsatı bulduk. Şık tasarımı ve 24 megapiksellik 35 mm sensöre sahip olan Alpha 99'un, oldukça başarılı bir cihaz olduğunu hemen söyleyebiliriz. Zira edindiğimiz izlenimler bu yönde. Şimdi Alpha 99'a daha yakından bakalım.

SLT sistemli olan Alpha 99, 35 mm (tam kare) sensöre sahip bir fotoğraf makinesi. Öncelikle tasarımını ele alacak olursak, ele oturan ve sağlam bir yapısı olduğundan bahsedebiliriz. Çift ekran sahibi olan makine bunlardan birini sağ üst köşede bulunduruyor. Bu minik ekranı kullanarak yaptığınız çekime dair bütün ayarları görebilmeniz mümkün. Ayrıca hemen yan tarafındaki düğme yoluyla ekranın arka aydınlatmasını da açabiliyorsunuz.

Sağlam yapı

Makinenin diğer ekranı ise elbette ana ekranı. 3 inç boyutunda bir ekranın sahibi olan Alpha 99, ekranın dönebilir yapıda olmasıyla kullanım kolaylığı sağlıyor. Ekranı 270 derece kendi etrafında döndürebiliyorsunuz ve uzayan mekanizması sayesinde makinenin üst kısmına çevirebiliyorsunuz. Fakat bu mekanizma sağa veya sola doğru uzamıyor. Bu nedenle ekranın üzerine flaş taktığınızda ekranın görüş alanı engelleniyor.

Ayar tekerleği her zamanki yerinde. Tekerlek kazara dönmesin diye üzerinde bir düğme ile kilitlenmiş. Çevirmek istediğinizde bu düğmeye basmanız gerekiyor. SD kart slotlarını sağ kenarında tutan fotoğraf makinesi, mikrofon, HDMI ve diğer tüm bağlantılarına ise sol kenardaki kapaklar altında yer veriyor.

Makinenin menü ayarlarını kullanmak için sol kenardaki düğmeyi kullanabiliyorsunuz. Menü kullanımını ise bir miktar zor bulduğumuzu söyleyelim. Sekmeler arası geçiş daha kolay olabilirdi.

Hızlı ve kaliteli çekim

Alpha 99, fazlasıyla hızlı bir fotoğraf makinesi. Bunun da arkasında elbette SLT teknolojisi var. Ayrıca Alpha 99'un Full Frame olduğunu da düşünürsek, Sony'nin SLT sınıfının ilk Full Frame'li makinesinin Alpha 99 olduğunu söyleyebiliriz. Makinenin; 24.3 MP 35 mm Full Frame sensör, 14 bit RAW çıkışı, 25600 ISO değeri, Dual AF ve diğer özellikleriyle iyi bir DSLR almak isteyen kullanıcılar tarafından beğenileceği kanaatindeyiz. Çektiğimiz fotoğraflarda bunu gördük. ISO seviyesini 3200'den yukarıya çıkarmaya başladığınızda hafif bir kirlenme oluştuğunu da ekleyelim yalnız.

Video noktasına gelecek olursak Alpha 99 ile Full HD ve 60p video kaydı yapabildiğinizi söyleyelim. Bu modda otomatik odaklama hızı da gerçekten takdire şayan.



Özetle

DSLR fotoğraf makineleri arasında kendine iyi bir yer bulan Alpha 99, fazlasıyla sağlam bir makine. Full Frame ve SLT teknolojilerini ortak paydada bir araya getiren gövdesi, sağlam yapısı ve hızıyla beğendiğimiz Alpha 99'u iyi bir DSLR sahibi olmak isteyen fotoğrafseverlere öneriririz.

Kimler Almalı

Alpha 99'u iyi bir DSLR sahibi olmak isteyen fotoğrafseverlere öneriririz.

Alternatifleri

Alpha 99'a alternatif olarak Nikon D600'ü önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony Alpha 99
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
91
Kamera Sınıfı DSLR
Etkili Piksel 24 megapiksel
Çözünürlük 6000x4000 piksel
Sensör Tipi CMOS
Sensör Boyutu 35,8 x 23,9 mm
Video Full HD
Minimum Deklanşör Hızı 1/8000 s
Maksimum Deklanşör Hızı 30 sn
ISO 25600
HDMI Var
Mikrofon Var
Wi-Fi Yok
NFC Yok
Boyutlar 147 x 111 x 78 mm
Ağırlık 735 gr.
Okuyucu Yorumları