Sony GTK-XB7 Extra Bass İncelemesi

Sony'nin Extra Bass ailesinden bu defaki konuğumuz, GTK-XB7 isimli devasa hoparlörü.

CHIP Online Notu 90
  • Ciddi bas seviyesi
  • Yüksek kalitede ses
  • Bağlantı çeşitliliği ve kolaylığı
  • Taşınabilir platform
  • Kablolu bağlantı desteği
  • LED ışıklandırmalar
  • SongPal uygulama desteği
  • Parti sunucusu kullanımı
  • Ağır
  • Uzaktan kumandada Mute tuşu yok
  • Güç kablosu kısa

Sony, Extra Bass ailesinde son dönemde güzel ürünlerle karşımıza çıktı. Bunlar arasında kulak üstü kablosuz bir kulaklık olan MDR-XB50AP ve SRS-XB3 isimli Extra Bass Bluetooth hoparlörü yer alıyordu. Bu aileden bu defa inceleyeceğimiz ürün ise, SRS-XB3'ün dev kardeşi GTK-XB7 oluyor.

GTK-XB7, partiyi sürekli yanınızda taşıyabileceğiniz bir ses sistemi. Tasarımı itibariyle daha önce incelediğimiz kompakt boyuttaki SRS-XB3'Ü temel alan GTK-XB7, boyutlarıyla ise ondan katbekat daha büyük. Ancak bu dev tasarımın altında güçlü bir ses desteği yatıyor, onu baştan söylemek gerek.

Sony SRS-XB3 İncelemesi

Ses sisteminin özelliklerine geçmeden önce hemen tasarımına değinelim. GTK-XB7, çift tarafında onu taşıyabilmeniz için kulp bulunduruyor. 12 kilogram ağırlığıyla her ne kadar taşınması biraz zahmetli olsa da, ev partileri için mobil formatta olması muhteşem bir şey.

İster dikey, ister yatay şekilde kullanılabilen hoparlör, hangi yönde yerleştirilirse yerleştirilsin sesi aynı performansla vermeye devam ediyor. Hoparlörün görselliğini üst seviyeye taşıyan etken ise, LED ışıkları. Müziğin ritmiyle hareket eden bu LED ışıklandırmalar, böylece çevreye kulüp atmosferi izleri taşıyor.

Hoparlörü 3 farklı renkle tercih edebiliyorsunuz. Bizim elimizdeki kırmızı renkli modelinin yanı sıra mavi ve siyah renk seçenekleri de mevcut.

Kolay bağlantı ve kullanım

Kolay bağlantı ve kullanım

Sony GTK-XB7, Bluetooth ile çalıştığı gibi kablolu olarak da bağlanabiliyor. NFC desteği ile güçlendirilen hoparlör, Bluetooth üzerinden çalıştırılmak istendiğinde NFC ile kolayca bağlantı kurmanızı sağlıyor. Akıllı telefonunuzun NFC özelliğini açıp yalnızca hoparlöre dokundurmanız bağlantıyı kurmak için yeterli oluyor.

Dilerseniz hoparlörü kablolu olarak da ses kaynağına bağlayabiliyorsunuz. Ses girişi ve ses çıkış bağlantılarını üzerinde taşıyan hoparlör, güç içinse elektrik prizine bağımlı.

Yine USB bağlantısına da yer verilen GTK-XB7, isteğe bağlı olarak bu bağlantı noktasından da müzikleri kolayca çalma imkanı tanıyor.

Hoparlörü uzaktan yönetebilmeniz için kutu içeriğinde bir uzaktan kumanda da buluyorsunuz. Kumanda üzerinden müziği yönetebiliyor, LED ışıklara farklı modlar atayabiliyorsunuz. Ancak uzaktan kumanda da bir Mute tuşunun olmaması büyük eksiklik. Zira sesi hızlıca kısmanız gerektiğinde, bu tuşa büyük ihtiyaç duyuyorsunuz. Sony'nin bunu atlamış olması, oldukça ilginç doğrusu.

Harika ses

Harika ses

Sony GTK-XB7, fazlasıyla güçlü ve güzel ses veriyor. Kullandığımız süre boyunca fazlasıyla eğlenceli vakit geçirdiğimiz hoparlör, Extra Bass desteğine yer vermesiyle doygun bir müzik deneyimi yaşatabiliyor. Cihaz üzerinde yer alan bir tuş vasıtasıyla bu özelliği aktif / pasif hale getirebiliyorsunuz.

Hoparlörün bu kadar güzel ses vermesinin ardında ise ClearAudio+ ile DSEE teknolojileri yatıyor. Zengin bir müzik deneyimi için sesi otomatik olarak ayarlayan ClearAudio+, böylece farklı müzik türlerinde olduğu gibi, filmlerde de en iyi ses kalitesinin alınmasını sağlıyor. DSEE olarak kısaltılan Dijital Ses Geliştirme Motoru ise, sıkıştırılmış müzik dosyalarının kalitesinin arttırılmasını sağlıyor. Böylece farklı format ve kaynaklardan dinlediğiniz müzik dosyaları, orijinal kaydına daha yakın bir kimlik kazanıyor.

Sony MDR-XB50AP İncelemesi

Sony GTK-XB7'nin kaliteli ses vermesinin yanı sıra oldukça güçlü ses verdiğinin de altını çizmek lazım. Müziği son ses açarsanız, komşularınızla başınızın derde girebileceği konusunda sizi uyarmamızda fayda görüyoruz. Ha, eğer bu ses bana yetmez derseniz, o halde birden fazla GTK-XB7'yi kullanarak hoparlör sistemini genişletmeniz de mümkün. Böylesi bir senaryoda, cihazlardan birini "parti sunucusu" olarak etkinleştiriyor ve zincirdeki diğer cihazlarla senkronize edebiliyorsunuz.

Bu arada son olarak Sony GTK-XB7'yi kontrol etmek için Sony'nin SongPal isimli uygulamasını kullanabileceğiniz bilgisini de verelim. Bu uygulama yoluyla, farklı ses modlarını aktifleştirebilir ve ekolayzır ayarı yapabilirsiniz.

Özetle

Sony GTK-XB7, güçlü ve kaliteli ses veren bir ses sistemi. Devasa yapıda olmasına karşın tek parça taşınabilir bir platform olmasıyla, müziği ve dolayısı ile partiyi farklı mekanlara taşıma olanağı tanıyan cihaz, LED ışıklandırmalarıyla da dinleyicileri kolayca havaya sokuyor. Kolay bağlantı kurabilmesi ve kolay kullanım sunmasıyla da beğendiğimiz hoparlörü şu sıra piyasada 1089 TL fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz. Eğer bu tür ürünler ilginizi çekiyorsa ve genellikle yoğun bass sesli müzikler dinliyorsanız, mutlaka bir tekno markette denemenizi öneriyoruz. Zira bu sesi anlatmamız pek mümkün değil.

Kimler Almalı

Müziği seven her kesimden kullanıcı Sony GTK-XB7'yi beğenecektir. Ancak hoparlör, özellikle yoğun baslı müziklerle partiye hayır diyemeyenlerin ilgisini çekecek.

Alternatifleri

Sony GTK-XB7'ye daha minik bir alternatif arıyorsanız size Sony SRS-XB3'ü önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony GTK-XB7
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
90
Tip Kablosuz Hoparlör
Bağlantı Bluetooth, NFC, USB, analog ses girişi, analog ses çıkışı
Hoparlör 5 cm x3 (Koni tipi)
Amplifikatör EXTRA BASS
Renk Kırmızı, mavi, siyah
Boyutlar 326 x 650 x 350 mm
Ağırlık 12 kg.
Okuyucu Yorumları