Spigen Samsung Galaxy S10+ Kılıf İnceleme

Samsung Galaxy 10+ satın alacaklar için özel inceleme! Hangi koruma kılıfı satın almalı?

CHIP Online Notu 90
  • Uygun fiyat
  • Sağlam koruma
  • Şık tasarım (Özellikle Neo Hybrid)
  • Kablosuz şarjı engellemiyor
  • Aircushion teknolojisi
  • Kickstand desteği
  • Bazı modeller telefonu kalınlaştırıyor

Samsung, kısa bir süre önce yeni akıllı telefonu Galaxy S10 ailesini tanıtmıştı hatırlarsanız. Bizler de tanıtımın hemen arkasından bu ailenin ülkemizdeki tepe modeli Galaxy S10 Plus'ı tüm detaylarıyla incelemiştik. Şimdi ise bu telefon için önemli bir aksesuar olan koruma kılıflarına bir göz atacağız.

Evet, Galaxy S10+ ucuz bir telefon değil. Öte yandan ön ve arka yüzüyle de tamamen cam malzemeden oluşması, onu ekstra korumanız anlamına geliyor. Zira ekran değişim ücretlerinin fiyatları da bir hayli yüksek ve el yaktığı bir gerçek.

Bugün yakından bakacağımız ürünler, Galaxy S10+ satın almayı düşünenler için önemli korumak seçenleri olacak. Ancak bunlara geçmeden önce şu bilgiyi vermek lazım. Elbette bu tip telefonların en büyük cazibesi tasarımları oluyor. Telefonu kılıfla kullanmak ise, bu cazibeyi ortadan kaldırıyor doğrusu. Bu nedenle eğer herhangi bir kılıf kullanmak istemiyorsanız, telefonu sigortalatma yoluna da gidebilirsiniz. Ancak bu noktada muhakkak sigorta yaptırdığınız kuruma, aktivasyon işleminin tamamlanıp tamamlanmadığını bir sorun. Zira bazı kurumlar bu konudan hiç bahsetmiyor ve telefonu düşürüp kırdığınızdaysa, aktivasyon işlemini gerçekleştirmediğinizi bahane ederek sizden ek ücret talep ediyorlar. Buna dikkat edin.

Evet, şimdi bakalım Spigen, Galaxy S10 Plus için bizlere hangi koruma kılıflarını göndermiş.

Spigen Samsung Galaxy S10+ Rugged Armor

Spigen Samsung Galaxy S10+ Rugged Armor

Spigen'in Rugged Armor serisi, özellikle ekstra koruma isteyenler için tasarlanmış bir model. Galaxy S10+ için sunulan modeliyle elimizde bulunan Rugged Armor, parlak ve karbonfiber detaylarla süslenmiş. Böylece kılıfın oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz. Karbon fiberden üretilen kılıf, üst ve alt kenarlardaki çizgileriyle güzel görünüme katkıda bulunurken, aynı zamanda kolay bir tutuş sağlıyor.

Sahip olduğu Aircushion teknolojisi ile iç yapısında ve köşelerde hava kanalları bulunduran Rugged Armor, böylece telefon yere düştüğünde darbeyi dışa doğru itiyor. Bu sayede telefonu bırakın bel hizasından düşürmeyi, daha yüksekten bıraktığınızda da herhangi bir zarar gelmiyor.

Bu arada bu kılıfla telefonu kablosuz olarak şarj edebileceğinizi de söyleyelim.

Spigen Samsung Galaxy S10+ Tough Armor

Spigen Samsung Galaxy S10+ Tough Armor

Spigen Samsung Galaxy S10+ Tough Armor da, Rugged Armor'a göre farklı olarak arka tarafında bir kickstand bulunduruyor. Böylece telefonunuzu yatay olarak masa üzerinde kolaylıkla koyabiliyorsunuz. Bu da özellikle Galaxy S10+'ın geniş ekranında film veya maç izleyeceğinizde işinize bir hayli yarıyor.

Yine kaslı bir yapıya sahip olan Tough Armor, patentli hava yastığı teknolojisi ile özellikle telefonların en hızlı kırıldığıkları köşeleri koruma altına alıyor. Tough Armor'da MIL standardı da sağlanmış. Böylece esktra dayanıklılık isteyenler için ideal bir kılıf oluyor bu model. Bu arada bu kılıfın rose gold, siyah ve gri olarak 3 farklı renk seçeneğinin bulunduğunu da söyleyelim.

Spigen Samsung Galaxy S10+ Liquid Crystal

Spigen Samsung Galaxy S10+ Liquid Crystal

Bir diğer Galaxy S10 Plus kılıfı ise Liquid Hybrid oluyor. Bu model, özellikle telefonun tasarımını gizlemek istemeyenler tarafından tercih edilecek. Saydam polikarbon malzemeden oluşan Spigen Liquid Hybrid, şeffaf arka planı sayesinde telefonun orijinal görünümünü korumanızı sağlarken, düşmelere karşı da yine telefonu koruma altına almanıza olanak tanıyor.

Bu kılıfta ise AirCushion teknolojisi yok. Daha ince bir malzemeyle, telefonu kalınlaştırmadan, telefonun tasarımını gizlemeden bir koruma sağlamayı gözetiyor Liquid Hybrid modeli. Ancak kenar bariyerler yüksek tutulmuş. Yine bu modelle de Galaxy S10+'ı kablosuz olarak şarj edebiliyorsunuz.

Spigen Samsung Galaxy S10+ Crystal Hybrid

Spigen Samsung Galaxy S10+ Crystal Hybrid

Bir diğer tasarıma özel model de Spigen'in Crystal Hybrid modeli oluyor. Crystal Hybrid de tıpkı Liquid Crystal gibi Galaxy S10+'ın tasarımını gizlemeyen şeffaf bir görünüme sahip. Peki, iki kılıf arasındaki fark ne? Crystal Hybrid, Liquid Crystal'a göre daha sert bir malzemeye sahip. Bu nedenle kılıfı daha az esnetebiliyorsunuz, ancak böylece daha yüksek koruma sağlıyor.

Spigen'in AirCushion teknolojisi bu model içinde yer alıyor. Ayrıca ayrılmış olan güç ve ses butonları da güçlendirilmiş, böylece düğmelere kolayca basabiliyorsunuz.

Spigen Samsung Galaxy S10+ Thin Fit

Spigen Samsung Galaxy S10+ Thin Fit

Samsung Galaxy S10 Plus için tasarlanmış Thin Fit ise, adından da anlaşılabileceği gibi fazlasıyla ince bir koruma isteyenler için uygun ölçüde bir kılıf oluyor. Sert polikarbon malzemeden üretilen Thin Fit, bu sayede ek ağırlık getirmiyor, telefonu kalınlaştırmıyor ve bu özelliğiyle öne çıkan bir kılıf seçeneği oluyor.

Elimizdeki gri renkli modeliyle bulunsa da, ayrıca siyah renkli seçeneğiyle de tercih edilebilecek olan Thin Fit, özellikle minimalist tasarımlardan hoşlananlar için değerlendirilebilecek bir model.

Spigen Samsung Galaxy S10+ Neo Hybrid

Spigen Samsung Galaxy S10+ Neo Hybrid

Evet, şimdi gelelim benim de Galaxy S10 Plus'ta aktif olarak kullandığım ve bu kılıflar arasında en beğendiğim modele. Bu modelin adı Neo Hybrid. Hem kallavi bir koruma sağlıyor hem de stil sahibi tasarımıyla diğer kılıflardan farklı görünüyor. Zira bu model, Galaxy S10'lar için özel olarak geliştirilmiş.

Neo Hybrid'in farklı renk seçenekleri bulunuyor. Elimizde Gunmetal rengiyle yer alan Neo Hybrid, S10 Plus ve S10 için Gece Yarısı Siyahı ve Arktik Gümüş rengiyle de bulunurken, Galaxy S10E için ayrıca bir Burgonya renk seçeneği de yer alıyor.

Neo Hybrid'de 2 katmanlı koruma sağlanıyor. Böylece koruma konusunda gayet iyi iş çıkartan kılıf, yükseltilmiş kenarlarla ekranı da koruyabiliyor. Kenar ve köşelerde hava yastığı koruması bulunduran kılıf, yine Galaxy S10+'ı kablosuz şarj edeceğiniz zaman da sorun yaratmıyor, kılıfı çıkartmanıza gerek kalmıyor.

Özetle

Evet, Spigen'in 6 farklı Galaxy S10 Plus kılıfına yakından baktık. Elbette bu kılıfların Galaxy S10 ve Galaxy S10E için farklı modelleri de mevcut. Telefonunuza göre onlara da bakarsanız. Sonuç olarak söyleyebiliriz ki, bu tip pahalı bir telefon alıyorsanız, mutlaka ya sigortalatın ya da Spigen'in bu kılıflarından birisinde karar kılın. Özellikle telefon yere düştüğünde, pişman olmayacaksınız. Kaldı ki, değerlendirdiğimiz kılıfların fiyatları da çok yüksek değil. 60 TL ile 130 TL arasında değişiyorlar. Bu anlamda telefonu ilk günkü gibi korumak için değer.

Kimler Almalı

Spigen'in yakından baktığımız kılıflarını Samsung Galaxy S10 Plus sahipleri rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Spigen'in yalnızca Galaxy S10 modellerine özel kılıfları yok elbette. Diğer marka ve model özelinde de kendinize uygun kılıfları yine Spigen'de bulabiliyorsunuz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Spigen Samsung Galaxy S10+ Kılıf
Ürün Markası Spigen
CHIP Online Notu
90
Okuyucu Yorumları