Surface Pro 3 testte!

Microsoft'un tablet ve laptop'u hiç olmadığı kadar yaklaştıran Surface Pro 3'ünü test ettik!

Surface Pro 3 İnceleme
CHIP Online Notu 87
  • Keskin görüntü
  • İnce tasarım
  • Geniş Type Cover klavye
  • Güçlü performans
  • Type Cover klavye ayrı olarak satılıyor
  • Pil ömrü

Laptop ve tabletlerin ayrı cihazlar olmasını sorun olarak değerlendiren Microsoft, bu sorunu çözmek için senelerdir uğraşıyor. İlk Surface Pro'dan bu yana nihai mobil bilgisayarı ortaya çıkarmayı amaçlayan firma, Surface Pro 3 ile amacına hiç olmadığı kadar yaklaşıyor. Tabletle geçirdiğimiz bir haftanın sonunda Surface Pro 3'ün, Microsoft'un bu vizyonuna en çok yaklaşan tablet olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz.

Microsoft, tanıtımda kendinden öyle emindi ki, Pro 3'ü Apple'ın iPad Air'i ve 13 inç'lik MacBook Air'iyle karşılaştırmakla kalmadı, aynı zamanda basın görevlilerine ücretsiz Surface Pro 3'ler dağıttı.

Tasarım

Microsoft'un 10.6 inç'lik dokunmatik ekranı çok daha geniş, 12 inç'lik bir ekrana genişlettiği bir gerçek. Firma bu sırada ekran çözünürlüğünü de 1920x1080'den 2160x1440'a çıkarmış. Piksel yoğunluğu olarak ekranın 207 ppi'den 216 ppi'ye yükseldiğini görüyoruz.

Daha ilginç olan ise Microsoft'un ekran oranındaki tercihi. Firma, Pro 2'nin 16:9'luk veya iPad'in 4:3'lük ekran oranı yerine 3:2 ekran oranında karar kılmış. Microsoft'a göre bu ekran oranı, Pro 3'ün MacBook Air'in 13.3 inç'lik 16:10 ekranından daha fazla içerik gösterebilmesini sağlıyor. Bu değişiklik, tableti dik konumda tuttuğunuzda, onu bir not defteri gibi kullanmanızı da kolaylaştırıyor.

Şimdi Surface Pro 3'ün tasarımına ve diğer özelliklerine daha yakından bakalım...

Özetle

Surface Pro 3, Microsoft'un şimdiye kadar sunduğu en esnek, çok yönlü cihaz olmasının yanı sıra, aynı zamanda melez cihazlar kategorisinin de en ikna edici üyelerinden bir tanesi. Bununla birlikte Pro 3'ün pil ömrü gibi bazı önemli açıkları da var. Tabletin sunduğu pil ömrü, çoğu ultrabook ile aynı seviyede olabilir, ancak Apple'ın tablet ve laptop'larının gerisinde kalıyor. Type Cover'ın pahalı bir aksesuar olarak satılması, Surface Pro 3 için bir başka dezavantaj.

Yine de elimizdeki Surface Pro 3 modelinin (Type Cover dahil) en uygun fiyatlı iPad Air ve 13 inç'lik MacBook Air'in toplam fiyatından ucuza geldiğini söylememiz gerekiyor. Üstelik Pro 3, kağıt üzerinde iki Apple cihazından da biraz daha güçlü. Yeni Surface Pro 3, kusursuz olmasa da tabletlerin yerine geçebilecek en güçlü, en parlak aday.

Kimler Almalı

Surface Pro 3, kağıt üzerinde iki Apple cihazından da biraz daha güçlü. Bu nedenle güçlü bir melez cihaz arayan kullanıcılar Surface Pro 3'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

Tabletin sunduğu pil ömrü, çoğu ultrabook ile aynı seviyede olabilir, ancak Apple'ın tablet ve laptop'larının gerisinde kalıyor. Bu nedenle daha uzun süren pil ömrü arayan kullanıcılar Apple'ın tablet ve laptop'larını alternatif olarak tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Surface Pro 3
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
87
İşletim SistemiWindows 8.1 Pro
İşlemciIntel Core i5
İşlemci Hızı1.9 GHz
Çekirdek (CPU)2
Ekran Boyutu12 inç
Ekran Çözünürlüğü2160 x 1440 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics 4400
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama256 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIYok
USBVar
Pil Ömrü9 saat
Boyutlar201.4 x 292.1 x 9.1 mm
Ağırlık800 gr.
Okuyucu Yorumları