Firewall ve Antivirüs Bir Arada

Norton’un bu eksiksiz ürün paketi bir firewall ile Norton AntiVirus yazılımını birleştirip oldukça başarılı bir koruma sağlamış. Basit kurulumun ardından güvenlik asistanı sihirbazı ile koruma seviyesinin ayarlanması da kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor.

Symantec Norton Internet Security 2002 İnceleme
CHIP Online Notu 71

Birçok aracı bir çatı altında toplayan pakette en iddialı ürün ise Norton Personal Firewall. Tüm gelen hacker saldırılarını başarıyla püskürten bu aracın dışında paketteki Norton Alert Tracker da sisteminize girmeye çalışan kişilere karşı sizi uyarabiliyor. NIS 2002, sisteminizde yüklü olan Norton System- Works ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. Böylelikle tüm araçlar bir pencere altında toplanmış oluyor. Eskisine oranla daha fazla güvenlik sunan yazılım, programları, sürekli güncellenen bir veri tabanındaki dijital imzalarla kontrol edebiliyor. Ayrıca yazılım web banner’larını, istenmeyen cookie’leri, JavaScript ve ActiveX kontrollerini bloklamak için de kullanıcılara bir araç sunuyor. Ancak bu araç popup’lar üzerinde çok da başarılı olamıyor. Tüm bu iyi yönlerinin yanında NIS’in yeni sürümü maalesefWindows 95’i desteklemiyor.

Özetle

Paketteki firewall ve antivirüs ikilisi oldukça başarılı. Ancak tek istediğiniz hacker’ları bilgisayarınızdan uzak tutmak ise Norton Internet Security pahalı bir seçim olacaktır.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Symantec Norton Internet Security 2002
Ürün Markası Symantec
CHIP Online Notu
71
Okuyucu Yorumları