NAS'a mı ihtiyacınız var?

NAS dendiğinde akla ilk gelen firmalardan biri olan Synology'den başarılı bir ürün.

CHIP Online Notu 92
  • Performans
  • USB 3.0 desteği
  • Sessiz çalışması
  • Dahili disk yok

NAS, yani Network Attached Storage dendiğinde akla gelen ilk firmalardan biri olmayı başaran ve bu alanda pek çok ürüne ev sahipliği yapan Synology, test merkezimize gönderdiği DiskStation DS213+ ürünü ile konuğumuz oldu. NAS üniteleri, artan işlemci hızları ve kolay kullanım sunmalarıyla birlikte artık yaygın olarak hemen her kullanıcı tarafından tercih edilmeye başlandı. Bu ürünler arasında kolaylıkla yer alabilecek seviyede olan DiskStation DS213+, iki disk kapasiteli model olmasıyla da tercih sebebi.

İki disk kapasitesi sunması sayesinde verilerinizin güvenliğini sağlayabilecek yapıda olan DiskStation DS213+, çift çekirdekli işlemciye sahip. 1.076 GHz hızında çalışan işlemcisi ve 512 MB'lık DDR3 belleği ile yeterli güçte teknik ekipmana sahip olan NAS, önden yüklemeli iki adet 3.5 inç veya 2.5 inç SATA (II) disk kapasitesi sunuyor. Toplamda 8 TB'a kadar kapasite desteği sunan cihaz, ne yazık ki beraberinde bir disk getirmiyor. Siyah renkli kasası ve önden yüklemeli yapısıyla oldukça şık görünen ve rahat bir kullanım sunan DiskStation DS213+'ın, ön taraftaki kapağını kaldırdığınızda sürgülü disk alanıyla karşılaşıyorsunuz. Bu alanın hemen yan tarafında SD kart ve USB 2.0 bağlantılarını bulunduran cihaz, arka tarafında ise iki USB 3.0 bağlantısına yer veriyor. Elbette bağlantıları arasında eSATA görmeniz de mümkün. Ayrıca 92 x 92 mm'lik bir fanı bulunan ürünün, oldukça sessiz çalıştığını da söylememiz gerekli.

Tasarımı, kullanım kolaylığı ve geniş bağlantı desteğiyle beğendiğimiz DiskStation DS213+, yazılım kurulumu ve kullanımıyla da kullanıcı dostu davranmaya devam ediyor. Cihazın performansından bahsedecek olursak bu konuda da kendisinden memnun kaldığımızdan söz edebiliriz. Zira Synology'nin DiskStation DS213+ için iddiada bulunduğu saniyede 110.36 MB okuma ve 84.31 MB yazma hızlarına rahatlıkla ulaşabildiğini söyleyebiliriz. Biz yaptığımız testlerde 100 MB civarında hızlar elde ettik. Bu arada cihazın disk kızaklarına 3.5 inçlik disk yerleştirecekseniz çevresindeki vidaları kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca 3.5 inçlik diskin yanı sıra 2.5 inçlik SSD'ler de kullanabileceğinizi ve bu durumda kızakların altındaki yuvaları kullanarak montaj yapabileceğinizi de belirtelim.

Özetle

Başarılı bir NAS olan DiskStation DS213+, performansından memnun kalacağınız türden bir ürün. Sessiz çalışması, düşük güç tüketimi ve geniş disk kapasitesiyle başarılı.

Kimler Almalı

Synology DiskStation DS213+, NAS sisteme ihtiyaç duyan kullanıcılar tarafından rahatlıkla satın alınabilir.

Alternatifleri

Synology, NAS konusunda oldukça zengin seçenekler sunan bir firma. DiskStation DS213+'ün yanında farklı modelleri de bulunuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Synology DiskStation DS213+
Ürün Markası Synology
CHIP Online Notu
92
HDD SATA (II) x 2
Maks. Kapasite 8 TB (2 x 4 TB)
LAN Bağlantı Noktası Gigabit x 1
Bağlantılar USB 3.0 (x2), USB 2.0, eSATA
Boyutlar 165 x 108 x 233.2 mm
Ağırlık 1.25 kilogram
Okuyucu Yorumları