Taotronics TT-DL1004 İnceleme

Bir masa lambasından beklediğiniz hemen her şeyi sunan oldukça estetik bir model olan Taotronics TT-DL1004’ü inceledik.

CHIP Online Notu 95
  • Malzeme kalitesi
  • Esnek tasarım
  • 3 farklı renk
  • Zamanlayıcı özelliği
  • Parlaklık ayarlama
  • Güç tasarrufu
  • Stand biraz daha ağır olabilirdi
Editörün Seçimi

Bugün farklı bir ürüne yakından bakacağız. Evet, masa lambası. Biz çok faydalı bulduk bu arada baştan söyleyelim. Basit bir LED ışık gibi görünüyor ancak güzel özellikleri var. Bu ürün, Taotronics markasının TT-DL1004 model isimli dokunmatik 3 renk ışıklı esnek boyutlu dekoratif LED lambası.

Şimdi önce bu cihaz, 2 farklı renk seçeneğine sahip. Bizdeki siyah renkli, beyaz renkli modeli de var. Hangisini tercih ediyorsanız, hangisi sizin için daha uygunsa bakarsınız.

Boyu oldukça uzun bir lamba. Ayrıca esnek bir yapıya sahip. Şöyle başından tutup kolayca ışığı istediğiniz yere yönlendirebiliyorsunuz. Sağlam da görünüyor bu arada. Silikon boyun içinde yumuşak çelik malzeme kullanılmış. Dediğimiz gibi güzel özellikleri var. Altında dokunmatik kontroller bulunuyor. Burada M tuşu modu değiştiriyor. 3 farklı renkte ışık verebiliyor. Sıcak, soğuk ve ikisinin karışımı şeklinde.

Bu arada ışık şiddeti de fazlasıyla yeterli seviyede. Şu seviyeden 650 lux ışık yayabiliyor. Bu sayede çalışma masanız için gayet verim alabilmeniz mümkün. En azından biz bir süredir masamızda bunu kullanıyoruz ve bu süre zarfında fazlasıyla memnun kaldık. Klavye başında yazı yazarken işini iyi yapıyor. Ayrıca eğer yine bizim gibi odanın içinde sağda solda minik lambalarla loş ışık yaratmayı seviyorsanız da işinizi görecek. Biz özellikle sıcak ışık modunda kullanıyoruz bu arada. Yataktayken başucuna da yerleştirilebilir, sarı ışıkta göz yormadan kitap okuma imkanı sağlıyor. En önemlisi de titreşim yapmıyor. Bu arada zamanlayıcı özelliği de var. Standındaki bu tuşa bastığınızda 1 saatlik zamanlayıcı fonksiyonu devreye giriyor. Karanlıkta uyuyamıyorsanız gayet kullanışlı bir özellik.

7W’lık güç tüketiyor bu ışık. Özellikle yükselen elektrik fiyatlarını düşününce bu da güzel. Bu değer de maksimum parlaklıkta çalışırken. Işık parlaklığını ayarlayabiliyorsunuz. Güç tuşuna basılı tutarak şiddetini yüzde 10 ila yüzde 100 arasında azaltıp artırabiliyorsunuz. Son ana kadar bir özelliğini fark etmemiştik, not etmişiz hatta: “Işık şiddetini ayarlama mekanizması olsaydı” diye. Meğer varmış.

Kablosu yeterli uzunlukta bu arada, 1.5 metrelik kablosu var, yetiyor. Total olarak baktığımızda açıkçası eksik yan bulamıyoruz. Sizin gördükleriniz varsa yorumlarda paylaşın bizimle. Taotronics gayet güzel düşünüp hazırlamış. Ha, belki standı biraz daha ağır olabilirdi. Lambanın boyunu ne yana çevirirseniz çevirin kolay kolay düşmüyor, ancak uç noktalarda dengesini biraz yitirebiliyor.

Bizim en sevdiğimiz yanı, bu lambayı yalnızca çalışma odası veya masasını, hatta yatak başucu için aydınlatmada kullanmanın yanı sıra çekimlerde de kullanabilmemiz oldu. Bazen lokal aydınlatma yapmamız gerekiyor. Özellikle küçük ürünlerin kutu açılışlarında ya da instagram için çektiğimiz incelemelerde güzel ışıklandırma sağlıyor. Şu şekilde eğdiğinizde, boyunun uzun olması sayesinde standı kadraja girmiyor. Bu şekilde bolca kullandık. Eğer bu tür şeyler yapıyorsanız, sizin de işinize yarayabilir.

Ha son olarak şunu da söyleyelim: M tuşuna basarak ışığın rengini sıcak, soğuk veya ikisinin karışımı şeklinde ayarladığınız diyelim. Lambayı kapatıp açtığınızda, son ayarladığınız şekilde açılıyor, yani tekrar ayar yapmanıza gerek kalmıyor. Biz genelde sarı ışıkta kullanıyoruz mesela, bunun da düşünülmüş olması gerçekten çok güzel bir detay.

Sonuç

Açıkçası Taotronics’in bu lambası, son zamanlarda tanıştığımız en güzel ürünlerden biri oldu. Basit bir lamba diyebilirsiniz fakat aslında modları, zamanlayıcısı, son ayarladığınız rengi hafızasında tutması, esnek kullanımı falan o kadar da basit bir ürün değil, kaldı ki basit olsa da işini iyi yapması ve memnun etmesi mühim zaten. Bu masa lambası da bunu iyi yapıyor. Fiyatı son baktığımızda 439 TL idi. Bütçenize göre bakarsınız. Biz kullandık ve tavsiye ediyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Taotronics TT-DL1004
Ürün Markası TaoTronics
CHIP Online Notu
95
Giriş AC 100-240V 50/60Hz
Çıkış DC 5V/1A
Güç 7W
Renk Sıcaklığı 3000K, 4000K, 5400K
Maksimum Aydınlatma >650LUX
Adaptör Kablo Uzunluğu 1.5 metre