TCL Sweeva 6500 İnceleme

Bugün robot süpürgeler arasına yeni katılan, ancak özellikleriyle bugüne kadar incelediklerimizden farklı olan bir modeli tanıyacağız. TCL Sweeva 6500M bu bölümde bizlerle.

CHIP Online Notu 90
  • Etkili temizlik
  • Kendi kendini temizleyebilme özelliği
  • Uzun temizlik süresi
  • Sessiz çalışıyor
  • Uygulamasıyla çok fonksiyonel
  • Haritalama teknolojisi
  • Hem süpürme hem paspas

Bugün sizlerle birlikte özellikle son dönemde çokça aranan robot süpürgeler arasına yeni katılan, ancak özellikleriyle bugüne kadar incelediklerimizden farklı olan bir modeli tanıyacağız. TCL Sweeva 6500M bu bölümde bizlerle.

Evet, piyasada envai çeşit robot süpürge var, o nedenle biraz da bu konuya uzaksanız ilk baktığınızda hangisini almanız gerektiği konusunda kafanızın karışması gayet normal. Hemen baştan söyleyelim: Bu tür bir robot süpürge almayı düşünüyorsanız ilk bakmanız gereken şey pek tabii ki emiş gücü olacak, ancak iş sadece bununla bitmiyor, zira bu süpürgelere “robot” denmesinin sebebi, yazılıma sahip olmaları ve programlanabilmeleri. O nedenle iyi bir yazılıma sahip olması ve programlanma konusunda size yardımcı olması lazım. Pil ömrü uzun olmalı, aynı zamanda çalışırken çok ses çıkarmamalı, farklı çalışma modları bulundurmalı, temizlik ve filtreleme konusunda hijyenik davranmalı ve bunlara ek daha pek çok yeteneği barındırmalı. Aslında tüm bunları direkt bu ürün üzerinden anlatmak daha doğru olacak, zira TCL’in yeni Sweeva 6500M robot süpürgesinde bunlar ve daha pek çoğu mevcut durumda.

Bu arada TCL markasına da yabancı olmadığınızı düşünüyoruz. Şirket, dünyanın en büyük televizyon üreticilerinden biri ve son 2 yıldır da televizyonlarını görüyoruz. Hatta bağımsız bir analist ve danışmanlık şirketi olan Omdia’nın raporlarına göre Android TV kategorisinde yüzde 20.7’lik pazar payı ile geçtiğimiz yılın 1 numaralı Android TV markası oldu. TCL, şimdi televizyon kategorisindeki başarısını robot süpürge ve hava temizleyici gibi cihazlara aktarıyor ki şirket robot süpürge ve hava temizleyici satışına ülkemizde bu yıl başladı. Sweeva 6500M da gerçekten iyi bir model olmuş. Şimdi bu süpürgeye daha yakından bakalım.

Hem Süpürge Hem Paspas

Şimdi öncelikle Sweeva 6500M’in hem süpürge hem paspas işi yaptığıyla söze başlayalım. Model isminin sonundaki “M” harfi bu anlama, yani Mob, paspas anlamına geliyor. Eğer paspas işine ihtiyacınız yoksa, Sweeva 6500 modeli de işinizi görecektir. Sweeva 6500M, farklı olarak paspas işi de yapabiliyor. Kutu içeriğinde kullanıma hazır paspaslar bulunuyor, bunları altındaki alana takarak paspas işini yapmasını sağlayabiliyorsunuz. Buna geleceğiz, ancak önce cihazın kurulumunun nasıl olduğunu anlatarak başlayalım.

Kurulum işi gerçekten çok kolay. İlk yapmanız gereken telefonunuza TCL Home uygulamasını yüklemek olacak. Zaten süpürgeyle ilgili tüm ayarları bu uygulama üzerinden yapacaksınız, az sonra bunların neler olduklarını da anlatacağız.

Her şey TCL Home Uygulamasıyla Kontrol Altında

Uygulamayı yükledikten sonra gelen adımları takip ederek kolayca kurulumu tamamlıyorsunuz. Hemen sonra sizden yazılımı güncellemenizi isteyecek, bunu yapın ki, gelen yenilikler hemen süpürgeye aktarılsın. Ardından uygulama ve dolayısı ile süpürge kullanıma hazır hale gelecek.

Uygulama gerçekten çok kolay. Zaten Sweeva 6500M çalışmaya ve temizliğe başladığında otomatik olarak evinizin haritasını çıkartıyor ve siz bu haritayı uygulama üzerinden görebiliyorsunuz. Süpürge, akıllı lazer navigason özelliğine sahip LDS gerçek zamanlı haritalama teknolojisini kullanıyor ve böylece evinizin krokisini çıkartabiliyor. Akıllı lazer navigasyonu, odanızdaki nesneler arasındaki mesafe bilgilerini toplamak için odayı saniyede 6 tur hızında tarayıp sistematik bir temizlik yolu oluşturuyor. Sonrasında da siz isterseniz harita üzerinden girilmez bölgeleri belirleyebiliyor, özelleştirilmiş temizlik alanları işaretleyi süpürgeyi programlayabiliyor ve temizlik planları oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca çok katlı bir evde yaşıyorsanız, bunun için 5 adede kadar haritalama yapma imkanınız da var. Böylece dublex veya triplex evler için de gayet uygun bir çözüm olacaktır diye düşünüyoruz.

Bu arada eğer evinizde halihazırda bir TCL televizyon varsa, bu cihazı TCL TV üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca TCL Home uygulamasındaki uzaktan kontrollere ek olarak Google Assistant ve Amazon Alexa ile sesli kontrol özelliği de var.

Kendi Kendine Hijyenik Temizlik

Bu arada direkt kuruluma geçtik ancak en önemli kısımlardan birini atladık. Bu siyah kutu, evet, bir şarj istasyonu ancak sadece bir şarj istasyonu değil; aynı zamanda bir toz kutusu. Sweeva 6500M’in diğer modellerden farkı da bu oluyor. Şimdi, genellikle robot süpürgelerin temizliğin ardından bir süre sonra arkasındaki toz filtresini temizlememiz gerekiyor. Sweeva 6500M ise bu işi kendi yapıyor. Temizlik işlemi tamamlandığında ya da üzerindeki toz filtresi dolduğunda süpürge bu yuvaya dönüyor ve kutudaki otomatik temizleme mekanizması sayesinde içindeki bütün tozu buraya aktarıyor. Bu kutunun hacmi ise 4 litre. Yani aşağı yukarı 1 ay boyunca bunu boşaltmanıza gerek yok. Böylece büyük bir kolaylık sağladığı gibi aynı zamanda ekstra hijyen sağlıyor.

Hijyen demişken, başta da söylediğimiz gibi robot süpürgelerde bu konu çok önemli. Sweeva 6500M’i diğer modellerden ayıran en önemli nokta burada yatıyor. Bu cihazda UV-C steriliasyonu özelliği bulunuyor. Bu sayede süpürme aşamasında yüzeyleri bakteri ve mikroplarda tamamen arındırıyor, yeri sterilize ediyor. Ayrıca filtre olarak da içinde HEPA filtre var. Bu kirlendiğinde de bunu tekrar tekrar satın almanıza gerek yok, yıkanabiliyor. Bu, özellikle hanımların dikkat edeceği önemli bir özellik.

Yüksek Emiş Gücü ile Derinlemesine Temizlik

Madem toz deposuna geri döndük, şunları da söyleyelim: Bu cihazın toz haznesi kapasitesi 500 ml. Aynı yerde bölmeli su haznesi de bulunuyor. Başta da söylediğimiz gibi bu cihaz hem süpürme hem paspas işini bir arada yapabiliyor. Eğer paspas yapmasınız istiyorsanız, arkasındaki mandalı tutup çektiğinizde çıkan kasete su doldurmanız ve altına da paspası takmanız yeterli olacak. Sweeva 6500M böylece hem süpürme hem paspas işini bir arada halledecek.

Peki, Sweeva 6500M’in emiş gücü ne kadar? Bu cihaz 2700 PA seviyesinde. Buradaki Pa birimi, Pascal ölçü birimi, ancak temelde bilmeniz gereken; ne kadar çok Pa, o kadar çok emiş gücü pek tabii ki. Piyasada çok sayıda 1000 ve 2000Pa değerlerinde robot süpürge görebiliyorsunuz, bizim tavsiyemiz iyi bir temizlik için 2000’in üzerindekileri tercih etmeniz. Daha önce 1000Pa’lık bir robot süpürge de kullanmıştık; bunlar toz temizliği için uygun olabilir, ancak hiç normal süpürge açmak istemiyorsanız ve evde halılarınız da varsa o zaman bu gibi daha yüksek emiş gücü olanlara yönelmeniz doğru olacak.

Sweeva 6500M’i kullandığımız süre boyunca temizliğinden gayet memnun kaldık. Gerek süpürme işleri gerek silme işlerini ziyadesiyle iyi şekilde yapıyor. Öte yandan sessiz çalıştığını da söyleyebiliriz. 65 db’den düşük bir ses tonuna sahip. Elbette bu sessiz modda çalıştığında bu şekilde. Derin bir temizlik istiyorsanız ise mod değişikliği yapabiliyorsunuz ve süpürgeyi sessiz modun yanı sıra standart, turbo ve maksimum modlarında kullanabiliyorsunuz.

Uzun Pil Ömrü

Son olarak Sweeva 6500M’in pil ömrüne de değinelim. Süpürgenin tek şarj ile pil ömrü gayet uzun arkadaşlar. Tek şarjla 3 saate kadar çalışabiliyor. Elbette bu kullandığınız moda göre değişkenlik gösterecek, ancak temel modda da bu süre oldukça uzun. Yaklaşık 2 haftadır 100 metrekarelik 1 evde kullandık, şu ana kadar pili tamamen doluyken temizliği yarıda bırakıp da şarj istasyonuna döndüğünü görmedik. Eğer pili tam kapasite dolu değilken temizliğe başlarsa da, pili bitince istasyona dönüyor ve dolduğunda ise temizliğe kaldığı yerden devam ediyor. Bu da kullanışlı bir özellik. Yani periyodik şekilde temizlemesini istediğiniz alanlar varsa, Sweeva 6500M tekrar tekrar oraya geri dönüyor.

Sonuç

Evet, genel olarak TCL Sweeva 6500M bu şekilde. Kullandığımız süre için bir hayli memnun kaldık doğrusu. Eğer şu sıralar bir robot süpürge ihtiyacınız varsa, göz atmanız ve denemenizde fayda var. Bu arada TCL Türkiye’de Bilkom güvencesiyle satışa sunuluyor. Bunu da paylaşalım.

TCL Sweeva 6500M'i buradan satın alabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TCL Sweeva 6500
Ürün Markası TCL
CHIP Online Notu
90
Emiş Gücü 2700Pa
Ses 65dB
Toz Haznesi Kapasitesi 500 ml
Çalışma Süresi 180 dakika
Pil Kapasitesi 5000 mAh
Boyutlar  342 x 342 x 94.5 mm