Thrustmaster eSwap XR Pro İnceleme

Kim demiş simülasyon oyunları kontrolcü ile oynanmaz diye? Bu algıyı kıran Thrustmaster ESWAP XR Pro Forza Horizon 5 Edition'ı inceledik!

Thrustmaster eSwap XR Pro inceleme
CHIP Online Notu 87
  • Son derece inovatif
  • Değişebilen modüller
  • Başarılı tetik ve feedback hissiyatı
  • Kablolu bir ürün olması sizi şaşırtabilir
  • Fiyatı pahalı

Thrustmaster malumunuz, simülasyon tutkunlarının arzu nesnesi mahiyetinde cihazlarla karşımıza çıkan firmalardan. Özellikle her biri diğerinden direksiyonlarıyla bildiğimiz firma, bu defa çok acayip bir şey yapmaya karar vermiş ve sonuç da son derece başarılı: Bir kontrolcü ile neredeyse direksiyon seti seviyesinde sürüş rahatlığı sağlamak.

Hemen belirtelim, o iş elbette o kadar kolay değil ve bunu en iyi bilen de Thrustmaster. Elbette bir kontrolcü ile direksiyon setinin hissiyatını yakalamak zor, özellikle de pedalların hissiyatını tetiklerle vermenin imkansız olduğunu düşünürsek. Diğer taraftan, Thrustmaster işin “direksiyon” kısmı için oldukça ilginç bir alternatif ile karşımıza çıkıyor ve bunun adı da eSwap XR Pro FH5 Edition.

Öncelikle ESWAP XR Pro Forza Horizon 5 Edition’ın normal modele göre en büyük yeniliği yeni Racing Module kısmı ama oraya gelmeden önce nedir bu modüller konuşmak gerekiyor. ESWAP PRO serisi kablolu olmalarına oldukça şaşırabileceğiniz, gecikmesiz performans vaat eden, profesyonel çizgide ürünlerden oluşuyor. Serinin en ucuz modeli olan ESWAP X’in bile ülkemizde 8500 TL civarına satıldığını düşünürseniz, daha fazla kişiselleştirilebilirliğe sahip olan, analogları çıkartıp istediğiniz yere takabileceğiniz, üstüne Racing Module adı verilen direksiyon kisvesinde bir analog kol ile gelen, limited edition bir kontrolcünün fiyatını merak ediyor olabilirsiniz. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu ürünün fiyatına bir adet direksiyon seti almak işten bile değil, ülkemizdeki az sayıda gelmiş haliyle 11 bin TL civarında!

Peki, bu fiyatı verirseniz neden mutlu olacaksınız, gelin bakalım. ESWAP XR PRO FH5 Edition, kendisine özgü bir renk paletiyle geliyor ve tamamen canınızın istediği gibi donatabileceğiniz bir ürün. İster analogları Xbox gibi çapraz takın, ister PS5 gibi yan yana. Yarış mı oynuyorsunuz, takın 95 derece dönebilen Racing module’ü, keyfinize bakın. Dövüş oyunu mu oynuyorsunuz? Gidin dövüş oyunu kitini alın. Anlayabileceğiniz gibi ESWAP XR PRO siz ne olmasını isterseniz ona dönüşen bir kontrolcü.

PC ve Xbox desteğiyle gelen ürün kablolu, bu kadar üst seviye bir modelde buna şaşırabilirsiniz ancak durum bu. Anlaşılabilir zira ESWAP XR PRO’da gecikmesiz bir simülasyon deneyimi ön planda tutulmuş ancak anlamadığım, bu kadar pahalı bir modelde halen USB-A bağlantı seçeneğinin tercih edilmiş olması. Aynı anda üçünü kullanabildiğiniz dört farklı analog kutuya dahil ve 2 milyon aktivasyon ömürlü S5NXG stickler de mekanik düğmelere eşlik ediyorlar. Ayrıca bu modele çok yakışacağını düşünmesemkde yan avuç destekleri değiştirilebiliyor.

ESWAP inanamayacaksınız ama bu kadarla da kalmamış. Arka kısımda tahmin edebileceğiniz gibi tetiklerin yol mesafesini uzatıp kısaltan düğmeler mevcut. 4 farklı fonksiyon tuşu da arka alt bölümde sizleri bekliyor ve eğimli tasarımları sayesinde oldukça ergonomik olduklarını söyleyebiliriz.

İşte böyle, peki aynı fiyata bir direksiyon alabilecekken neden bu modeli tercih edesiniz? Bunun cevabı evde sırf kurmaya üşendiğimiz için 3 ayda bir mesai yapan direksiyon setimizde yatıyor. ESWAP XR PRO da bu boşluğu doldurmaya niyetlenen olağanüstü niş bir ürün. Fiyatı SCUF modelleriyle yarışıyor ve onlardan daha inovatif özelliklerle geliyor, yani eğer bu işin ayırdığınız bütçe bu seviyedeyse evet, sizi mutlu edecek bir ürün. Forza Horizon 5 Edition’ı almadıysanız bile standart XR PRO’ya Racing Module’ü alıp takabileceğinizi de hatırlatmam gerek.

324 gramlık ağırlığıyla uzun kullanımlarda bile yormayan ürünün sürüş hissiyatını çok sevdik, aracın arkasını kaydırmamız gereken durumlarda bile umulmadık bir kontrol hissi verdi ki yalan söylemeyeceğiz, hiç beklemiyorduk. Sadece uzun ve aniden sertleşen virajlarda beyniniz ne kadar çevirmeniz gerektiğini işlemekte biraz zorlanıyor.

İddialı fiyatıyla heyula gibi karşımızda duran bu ürün eğer ne istediğinizi biliyorsanız sizi mutlu edecektir ama normal bir oyuncu için daha ucuz pek çok alternatif mevcut.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Thrustmaster eSwap XR Pro
Ürün Markası Thrustmaster
CHIP Online Notu
87