TP-Link Archer T9UH İnceleme

PC'niz Wi-Fi'yı görmüyorsa veya 5 GHz desteği yoksa, Archer T9UH işinize yarayabilir. İnceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Performans
  • Çift bant desteği
  • Pratik çözüm
  • Performans açısından yakın daha uygun fiyatlı rakibi var

İnternetle ilgili bir bağlantı probleminiz varsa ve ürün bazında herhangi bir noktada çözüm arıyorsanız, TP-Link'in ürünlerine bakmakta fayda var, zira çok geniş bir ürün portföyleri mevcut. Bugün yakından bakacağımız Archer T9UH kablosuz adaptörün de bunlardan biri olarak rahatlıkla dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Bu ürün aslında ailedeki sınıfının ilk örneği değil, daha önce de benzer farklı modeller inceledik. Bu ürünün farkı, ailenin selef modellerinden daha yüksek veri transferini desteklemesi oluyor kuşkusuz.

Peki, TP-Link Archer T9UH nedir, ne iş yapar?

TP-Link Archer T9UH, bir kablosuz internet adaptörü. Yani bilgisayarınız halihazırda kablosuz ağları görmüyorsa, bu cihaz sayesinde onu kablosuz internete taşıyabiliyorsunuz. Artık yeni nesil dizüstü bilgisayarlarda bu özellik olsa da, bazı eski modellerde bulunmayabiliyor. Öte yandan buna masaüstü bilgisayarları da dahil edebiliriz. Kaldı ki halen 5GHz ağları görmeyen PC modelleri mevcut. Tüm bu noktalarda bu cihaz size yardımcı oluyor.

Eğer masaüstü bilgisayarınızla beraber kullanacaksanız, kutu içeriğinde yer alan USB 3.0 kablolu adaptör ile masanızda yer verebilir, dizüstü bilgisayarınıza takacaksanız ise, direkt olarak cihazı USB portuna bağlayabilirsiniz.

Üzerinde 4 anten bulunduran Archer T9UH, böylece yüksek erişim sağlayabiliyor. 802.11ac standardını benimseyen cihaz, selefine kıyasla hız noktasında da vites yükseltiyor. Daha önce toplamda 1200 Mbps erişim desteği gördüğümüz modele güncellemede bulunan TP-Link, Archer T9UH ile 1900 Mbps'e kadar hıza destek sağlayabiliyor.

Bunun 1300 Mbps'ini 5 GHz bantta, 600 Mbps'ini de 2.4 GHz ağda sağlayan Archer T9UH, oldukça kolay bir kuruluma da sahip. Üzerinde yer alan WPS butonu ile cihazı kablosuz olarak güvenli şifreleyebiliyorsunuz. Ayrıca cihaz Beamforming teknolojisine sahip olmasıyla da yüksek verimlilik sağlayabiliyor.

Özetle

Sonuç olarak diyebiliriz ki Archer T9UH, eğer bilgisayarınız kablosuz ağları görmüyorsa bu minik cihaz size iyi bir performans sağlayacaktır. Hem kolay kullanımı hem de yüksek performans sağlamasıyla gayet etkili bir çözüm. Archer T9UH'nin fiyatı ise 268 TL dolaylarında. Eğer bu fiyat size yüksek geliyorsa, teorik hızı biraz daha düşük ancak yine pratikte yüksek performans sağlayan farklı modeller de var, onlara da bakabilirsiniz.

Kimler Almalı

Bilgisayarını kablosuz ağlara açmak isteyen bilgisayar kullanıcıları TP-Link Archer T9UH'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

TP-Link Archer T9UH'ye alternatif olarak ZyXEL NWD6605 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Archer T9UH
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
90
Standart 802.11 a/b/g/n/ac
Frekans 2.4 GHz / 5 GHz
Hız 1900 Mbps
Bağlantılar USB 3.0
Boyutlar 100 x 36 x 14 mm
Okuyucu Yorumları