Bluetooth hoparlörlere farklı bir örnek

Bluetooth hoparlörlere farklı bir örnek olan Groove Ripple'ı inceliyoruz.

CHIP Online Notu 79
  • Uygun fiyat
  • Mobil çözüm
  • Kompakt tasarım
  • Ses kalitesi güzel
  • Pil ömrü daha uzun olabilirdi

Bluetooth hoparlörler arasında irili ufaklı çok sayıda seçenek mevcut. Bunlar arasında dock istasyonlu olanlar olduğu gibi yine direkt olarak Bluetooth bağlantısını kullanan modeller de bulunabiliyor. Genellikle bu tip cihazlar arasında akla gelen ilk isimler Logitech'ten, Creative'den veya Philips'ten geliyor elbette, ancak bu defaki ürün farklı bir markadan... Bu defaki Bluetooth hoparlör TP-Link'den Groovi Ripple.

Ağ çözümleri dendiğinde akla gelen ilk markalardan olan TP-Link, yavaş yavaş farklı alanlarda da boy göstermeye başladı. Hatırlarsanız daha önce TP-Link HA100 kablosuz müzik alıcısı modelini incelemiştik. Bu defa da Bluetooth hoparlörü Groovi Ripple ile bizlere konuk olan TP-Link, bakalım bu yeni cihazıyla bize neler sunuyor.

Groovi Ripple, küçük ve kompakt bir müzik çözümü. El boyutlarında olan cihaz, hemen üzerinde bir taşıma kulpu da bulunduruyor. Bunu arkaya yatırarak hoparlörü ona yaslayabiliyor ve masa üzerinizde şık bir şekilde durmasını sağlayabiliyorsunuz.

Malzeme kalitesiyle de beğendiğimiz cihaz, yalnızca ön ızgarasıyla daha dekoratif tasarlanabilirmiş bizce. Ancak bu haliyle de fena görünmüyor.

Akıllı telefon ve tablet gibi Bluetooth bağlantısına sahip cihazlarınızla Bluetooth 4.0 bağlantısı üzerinden hızlıca eşleşebilen cihaz, sol tarafındaki güç butonunu açar açmaz bağlanmaya hazır hale geliyor. Bağlantı kurduktan sonra da çalmak için hazır.

Ses butonlarını sağ kenarında tutan Groovi Ripple, alt kısımda da kulaklık ve microUSB yuvasını bulunduruyor. Buradaki microUSB yuvası yoluyla kutudan çıkan microUSB kablosunu kullanarak cihazı şarj edebiliyorsunuz. Ortalama 2 saat içinde şarj olabilen cihaz, 750 mAh kapasitede bir bataryanın sahibi. Bu kapasiteyle de ortalama 4 saatlik bir şarj süresi sunuyor. Pil ömrü daha uzun olabilirmiş. Örneğin muadili Philips BT50L modeli 6 saat civarında bir performans sergiliyor.

Groovi Ripple'ın ses kalitesinden bahsedecek olursak, gayet beğendiğimizi söyleyebiliriz. Bu türde bir cihaz için yüksek ses çıkış gücüne sahip olan cihaz, güzel ses veriyor. Mobil ortamlar için yeterli bulduğumuz cihaz, ofiste veya evde kompakt bir ses çözümü arayanlar için de birebir.

Özetle

TP-Link, "Groovi" adıyla müzik alanında yeni bir marka yaratacak mı bunu hep birlikte önümüzdeki günlerde göreceğiz, fakat ilk intibada açıkçası bu girişimin oldukça başarılı olabileceğini düşündüğümüzü söyleyelim. Zira Groovi Ripple, kompakt, ucuz ve ses konusunda memnun edici bir cihaz olmuş. Bu türde bir ürün arıyorsanız, kulak vermekte fayda var.

Groovi Ripple'ın fiyatı 108 TL civarında.

Kimler Almalı

Hem mobil hem de iyi performans sunan kompakt bir ses çözümü arayanlar Groovi Ripple'ı rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Groovi Ripple'a alternatif olarak yine bu türde iddialı bir model olan Philips BT50L/00 modeli de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Groovi Ripple
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
79
Güç 4 watt
Bluetooth 4.0
Frekans Tepkisi 120 Hz – 20 kHz
Sinyal Oranı >65dB
Batarya 750 mAh
Şarj Süresi Ortalama 2 saat
Pil Ömrü Ortalama 4 saat
Menzil 20 metreye kadar
Boyutlar 103 x 94 x 37 mm
Ağırlık 175 gr.
Okuyucu Yorumları