Bu cihaz yeni mobil 4.G router'ınız olabilir

Bu incelememizde TP-Link'in yeni mobil 4.G router'ını değerlendiriyoruz.

CHIP Online Notu 79
  • Kolay kullanım
  • Şık tasarım
  • Performans
  • microSD kart desteği
  • M7350 modeli daha avantajı

Ülkemizde 4G beklerken, 4.5G olarak gelen yeni veri iletişim modeli, artık iyiden iyiye benimsendi ve akıllı telefon sahibi kullanıcılar tarafından yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Ancak bu süreçten önce, TP-Link'in LTE-Advanced Mobil Wi-Fi cihazı M7350'yi değerlendirme şansı bulmuş ve bu ürünün testini –o dönemde ülkemizde 4G olmadığı için- Almanya'da gerçekleştirmiştik. Şimdi onunla benzer, ancak bazı özellikleri törpülenmiş ve buna bağlı olarak daha uygun fiyatla satışa sunulan modeli elimizde.

M7300 kod adıyla anılan elimizdeki TP-Link LTE-Advanced Mobil router, boyut ve tasarım olarak M7350 ile benzerlik gösteriyor. Beyaz renkli tasarıma sahip olan cihaz, arka yüzünde güç açma butonunu, üst zemininde ise bildirim LED'lerini tutuyor. Peki, SIM kart girişi nerede?

M7300'ün kapağını kenarından tutup kolayca açabiliyorsunuz. Kapak altında bataryasını, hemen altında da SIM kart slotu ile microSD kart slotunu görmeniz mümkün. SIM kart tamam, ama bu cihazda neden bir microSD kart slotu var dersiniz? Evet, tam tahmin ettiğiniz gibi: Cihazın içine 32 GB'a kadar kapasiteli microSD kart yerleştirdiğinizde, içindeki verileri paylaşıma açabilmeniz mümkün.

Aynı anda 11 cihaza kadar bağlanabilen M7300, bu noktada kardeşiyle ayrılıyor. Zira üst versiyon olan M7350, 15 cihaza kadar bağlanabiliyor. Fakat her iki cihaz da 10 saate kadar pil ömrü sunuyor. Bu noktada bir değişiklik yok. Yani bu cihaz üzerinden, 10 saate kadar 4G mobil veri iletişimi kurabilmeniz mümkün.

Tek bant üzerinden yayın yapan M7300, 2.4 GHz frekansında çalışıyor. 150 Mbps'e kadar indirme, 50 Mbps'e kadar da gönderme veri hızı desteği sağlayan M7300, 300 Mbps hızında Wi-Fi erişim alanı yaratıyor.

Bu arada M7300'ü tam kapsamlı kullanmak için uygulamasını indirmeyi unutmayın. tpMiFi olarak Android ve iOS martkette bulabileceğiniz bu uygulama üzerinden, cihazın ne kadar şarjının kaldığından veri aktarım istatistiklerine, microSD kartın içeriğini paylaştırmaktan daha pek çok detaya kadar, cihazla ilgili her şeyi kontrol altına alabiliyorsunuz.

Özetle

TP-Link M7300 LTE-Advanced Mobil router, kullanışlı bir cihaz. Özellikle mobil ortamlarda yüksek hızlı veri transferi gerçekleştirmek istediğinizde, ayrıca bu bağlantıyı bir de çevrenizdekilerle paylaşmanız gerektiğinde, gözlerin bu ve benzeri bir ürünü arayacağından emin olabilirsiniz. O anlamda TP-Link M7300'ün bu gibi günlerde adeta hayat kurtarıcı rol oynadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

TP-Link M7300, şu sıralar pazarda 319 TL'ye bulabiliyorsunuz. Bir üst model olan M7350 ise 359 TL. Yani iki cihaz arasında çok az bir fiyat farkı var. Bu da kuşkusuz ikisi arasında tercih yapıldığında, ibreyi M7350'ye çeviriyor.

Kimler Almalı

Güçlü bir LTE-Advanced Mobil Wi-Fi router'a ihtiyacınız varsa, TP-Link M7300 ve TP-Link M7350'yi değerlendirebilirsiniz.

Alternatifleri

Eğer çok uygun fiyatlı bir mobil 3G/4G router arıyorsanız, Netmaster W3G-150 modelini incelemenizi öneriyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link M7300 Mobil WiFi
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
79
Standart 802.11 b/g/n
Hız 150/50 Mbps
Frekans 2.4 GHz
Bağlantılar microUSB, microSD (32 GB), SIM kart
Anten Dahili
Boyutlar 102 x 63 x 16 mm
Okuyucu Yorumları