TP-Link RE365 İnceleme

Evindeki internetinden şikayetçi olanlar için çözüm niteliğinde: TP-Link RE365 incelemesi!

TP-Link RE365 İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Akıllı Sinyal Işığı
  • Şık tasarım
  • Kolay kurulum
  • Başarılı performans
  • Boyutu biraz büyük
  • Yakın fiyata RE300 önemli rakip

İyi bir internet altyapınız var, iyi de bir modeminiz var, ancak halen evin arka odalarından sinyal alamıyorsanız, bu sorunu küçük bir dokunuşla halletmeniz mümkün. Küçük bir menzil genişletici ile Wi-Fi sinyalini evin arka odalarına rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Peki, bu nasıl olacak?

Wi-Fi Genişletici Nedir?

Wi-Fi genişleticiler, Wi-Fi sinyal şiddetini arttırarak, Wi-Fi kapsamını genişletmenin en hızlı ve en kolay yollarından biri. Wi-Fi menzil genişleticileri arasında çokça seçenek var, ancak biz bugün bunlardan TP-Link'in RE365 modeline yakından bakacağız.

TP-Link RE365 Tasarımı Nasıl?

TP-Link RE365 Tasarımı Nasıl?

TP-Link RE365, tasarımıyla hem şık hem dekoratif bir ürün olurken, aynı zamanda yaptığı işle de kendinden memnun bırakacak bir cihaz. Turkuaz renkli kenarları ve beyaz renli gövdesiyle güzel görünen RE365, yay biçimli anten tasarımıyla hem şık duruyor hem de sivri anten uçları olmamasıyla özellikle çocuklu evler için ideal oluyor.

Kenarında LED ışıklandırmalarıyla bilgilendirmede bulunan cihaz, hangi ağların kullanımda olduğunu gösterirken, aynı zamanda ön taraftaki WPS butonu çevresinde de Akıllı Sinyal Işığı ile kolay kurum sağlıyor.

Wi-Fi Genişletici Nasıl Yerleştirilmeli?

Wi-Fi genişleticileri konumlandırırken, modemden gelen Wi-Fi sinyalinin kuvvetlenmesi ve arka odalara ulaşabilmesi için en iyi konuma yerleştirilmesi gerekiyor.

Cihazın üzerindeki Akıllı Sinyal Işığı da, doğru konumu bulabilmeniz açısından oldukça önemli bir işi çözüme kavuşturuyor.

Cihazı prize taktığınızda bu ışık mavi yanıyorsa bağlantı sağlıklı, kırmızı yanıyor ise, cihazın modeme uzak olduğu anlamına geliyor. Buna göre cihazı kolaylıkla konumlandırabiliyorsunuz.

Bu arada TP-Link RE365 üzerinde yer alan ek priz alanı da, bu cihazı taktığınız priz alanını işgal etmesini böylece önlüyor.

TP-Link RE365 Özellikleri Neler?

TP-Link RE365 Özellikleri Neler?

Şimdi TP-Link RE365'i teknik açıdan tanıyalım. Bu minik cihaz, totalde 1.2 GB/s'ye kadar birleşik hızda Wi-Fi performansı sağlayabiliyor. Çift bant desteği gösteren RE365, 2.4 GHz frekanslı bantta 300 MB/s'ye kadar, 5 GHz frekanslı bantta ise 867 MB/s'ye kadar hız desteği sağlayabiliyor.

Eğer kullandığınız bilgisayar veya akıllı telefonda 802.11ac Wi-Fi desteği varsa, bu cihaz üzerindeki 5 GHz bandı kullanabilir, eğer 802.11n standardındaki cihazlarınızla da yine 2.4 GHz ağ üzerinden bağlantı sağlayabilirsiniz.

TP-Link RE365 Performansı Nasıl?

Performans açısından memnun edici sonuçlar üreten TP-Link RE365, kurulum konusunda da akıllı telefon uygulaması ile kolaylık sağlıyor olmasıyla sevindirici. Android ve iOS işletim sistemlerinin uygulama marketlerinde Tether adında bulabileceğiniz mobil uygulama yoluyla kolaylıkla bağlantı ve ayarları yapılandırabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak TP-Link RE365, Wi-Fi menzilini genişletmek için oldukça kullanışlı bir cihaz oluyor. Doğru yere konumlandırdığınızda -ki bahsettiğimiz Akıllı Sinyal Işığı kısmı ile bu işi kolayca yapabiliyorsunuz- iyi performans sağlayabileceğiniz cihaz, fiyatıyla da uygun.

TP-Link RE365 Fiyatı Ne Kadar?

Şu an TP-Link RE365'i piyasada 250 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Ancak bu alanda rakipleri de var. Mesela kısa bir süre önce incelediğimiz mesh sistem içeren TP-Link RE300 modeli bunlardan biri. Fiyat anlamında birbilerine oldukça yakınlar. O nedenle satın alım esnasında o modeli de değerlendirebilirsiniz.

Kimler Almalı

TP-Link RE365, Wi-Fi menzilini sağlıklı şekilde arttırmak isteyen kullanıcıların fayda görebileceğiz bir ürün oluyor.

Alternatifleri

TP-Link RE365'e alternatif olarak eğer mesh sistemli bir menzil genişletici arıyorsanız yine TP-Link RE300, eğer daha uygun fiyatlı bir alternatif arıyorsanız ise Zyxel WRE2206 modeline bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link RE365
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
85
Güvenlik 64/128-bit WEP, WPA-PSK / WPA2-PSK
StandartIEEE 802.11 ac/b/g/n/ac
ArabirimGiga
Frekans2.4 GHz, 5 GHz
Anten2 adet
Bağlantı Hızı300 Mbps (2.4 GHz), 867 Mbps (5 GHz)
ButonWPS
Boyutlar125 x 70 x 77 mm
Okuyucu Yorumları